מה זו משמעות?

מה זו משמעות?

ביום גשום אחד, לפני שבועיים, ישבתי בקפה קטן (בברזיל) והסתכלתי על הרחוב ועל האנשים הממהרים ועל עצמי. לא הבנתי מה הם רצים, למה הם נראים כאילו הכל כל כך חשוב ודחוף ומשמעותי. דשתי ביני לביני במשמעות של כל זה ו פתאום הבנתי שבשבילי החיים הפכו חסרי משמעות, שום דבר שאני עושה אין לא משמעות אמיתית שאלתי את עצמי - מה זו משמעות? מה משמעות המילה משמעות? עדיין לא מצאתי תשובה ומאז יש לי ריקנות ענקית כי כל מה שחשבתי על העולם ועל עצמי הפך חסר משמעות ברגע שהמילה משמעות גילתה לי את הפנים האמיתיות שלה - ריקנות. מישהו יכול לעזור?

אני לא יודעת בידיוק על מה מדובר אבל

משמעות זה לעשות משהו שבאמת משנה לך שבאמת אכפת לך ממנו כי אם לא אכפת לך ממה שאתה עושה בחיים אז אתה מרגיש חסר משמעות אז אם משהו מפריע לך ועד אכשיו התאלמת ממנו שנה אותו ואז תרגיש הרבה יותר טוב אבל זו רק עצה מאדם לא מוכר אז תעשה עם זה מה שאתה רוצה

shnoozi

New member
שאלה טובה

משמעות= מה הוא הדבר בעצם, מה מסתתר מאחוריו. המילה מניחה שיש עצמות לדברים, כלומר מהות אמיתית, ומעטה או מסכה שמכסה עליהם. במובן הלשוני המסכה היא המילה עצמה. כלומר בשואלך מה המשמעות של המילה "אהבה" אתה למעשה שואל מה מסתתר מאחוריה, אל איזה דבר או אידאה או תופעה היא מכוונת או מסמלת. על תורות של משמעות מבחינה לשונית פנה לספריהם של גוטלוב פרגה, ולודוויג וויטגנשטיין. אולם נראה לי כי אתה מחפש את משמעות המעשים עצמם, משמעותן של התופעות, במיוחד העמלניות והרעש של עולם בני האדם. רבים יאמרו לך כי אין לדבר שום משמעות, כלומר לא מסתתר דבר מאחוריהם, בחינת אם אדם ממהר לאנשהו, זה בגלל שהוא ממהר לאנשהו ותו לא. אתה תבין את הדבר אולי כשתהיה לך אחריות משל עצמך לדאגה לפרנסה או משהו בסגנון, כשתראה איך אתה מתרוצץ ממקום למקום כדי לגמור את החודש ולדאוג לרווחתם של משפחתך. זאת תשובה מסוג אחד. תשובה אחרת יכולה להיות שהכל הבל הבלים ושקר גדול, בודהיזם סטייל, ושלחיים אכך אין שום משמעות ואנשיםן מתרוצצים כך כיון שהם שוטים שמסך פרוש על עיניהם. דרך אגב, יש טענה כי הפילוסופיה כולה היא הדיון במשמעות, וניסיון לפענח את החבוי מאחורי התופעות. לראשוני הפילוסופים נחשבים המילטים, ת´אלס, אנאקסימנס וחבריהם, ששאלו למעשה לראשונה מהו הכל? כלומר מה יש באמת מאחורי התופעות. ת´אלס אמר שהכל מים דרך אגב (אם זה עוזר לך...). אולי בבראזיל גילית את הפילוסופיה.

תודה + פרשנות

תודה רבה על ההתיחסות. אני מנסה לסכם את מה שלמדתי ממך. אני נוטה להלביש מסכות על אוביקטים סביבי (מעשים/חפצים) וה"משמעות" של האוביקטים היא הדבר שמסתתר מאחורי המסכות. לשמחתי, עכשיו, אני חושב שאני מבין את הלוגיקה הלשונית. במישור הפילוסופי אני נוטה להאמין שיש איזושהיא משמעות אך אני לא מתיימר לתפוס אותה באופן שכלי. את הסיבות להתרוצצות אני מכיר טוב מיכיוון שלרוב אני מהמתרוצצים, כנראה שבברזיל ,לדקה אחת שפויה, הפסקתי להתרוצץ וכתוצאה משינויי הפרספקטיבה ראיתי את האבסורד. היום אני מוצא שאני לא רוצא לחזור למועדון (המתרוצצים) למרות שכל החיים שלי כיכבתי בו. שוב תודה.

למעלה