מה זו דיסציפלינה?

מה זו דיסציפלינה?

ממש עכשיו, בשידור חי, בערב חג משני קצוות האוקיינוס מתחבטים בעניין אנשי הארגון ואיש בוג'ין קאן אלון עדיקה. הייתימוסיף את דעתי אבל אני מפחד מהוותיקים... בפורום האכזרי

chataka

New member
לא מצאתי שם

הגדרה לדיסציפלינה, אם ההגדרה הכוללת האוניברסלית היא "מחויבות"- האם זה משנה למה מחויבים? או איך המחויבות מתבטאת?

אני ממש מתנצל

אם נרמז שיש שם כרגע מה מצוא. זה מתנהל כמיטב השיחות של הארגון. לאט לאט מכירים כמה נקודות וזויוות. עכשיו רק מתחילים ג'נארו וטוני לפרוש את זה. חוץ מזה יש שם קישור למאמר שנותןהגדרה

chataka

New member
זהו ש..

אין על מה :) +הקישור השני שולח לדיון העוד-לא אכזר, כמו הקישור הראשון

קישור

לא התכוונתי לקישור שלי בגוף ההודעה לפורום אלא לקישור שטוני שם למאמר של יוסי שריף ואני שם אותו כאו

chataka

New member
תודה

ואני ממש מתנצלת :) על ההתקרצצות- אבל המאמר היפה והמוצלח אינו מגדיר דיספלינה אלא מתאר את האספקט הפיזי של דו. בהתחלה חשבתי שהדיון יתייחס להגדרת תחום הידע, ומכיוון שאקב"ן נחשב כה רב תחומי חשבתי שיהיה מעניין לראות הגדרה שכזו. אבל מה שקראתי עד עכשיו- בפורום ובמאמר- מתייחס למובן אחר של דיסיפלינה- דרך או שיטת או מבניות הלימוד. וכמובן יש גם את המשמעות של- משמעת- שהיא ניכרת כאבן יסוד באתוס האקבניסטי :) so what will it b? :))) תהנו

הבהרה

מעניין שלדעתך המאמר אינו מגדיר דסיציפלינה. האספקט הפיזי של הדו הוא האספקט החשוב של הדיסציפלינה. יש הכרחיות של הגופניות בדיסציפלינה. בין אם זה יריה בקשת, סידור פרחים או זאזן, אין דיסציפלינה בלי הגוף.אבל יש אינטלקטואלים באקדמיה בלי הגוף, יש תרבות יפה וענפה של חשיבה אבל זו לא דיסציפלינה. עד כדי כך זה פשוט

chataka

New member
הי תיישושו

האם בעיניך דו= דיסיפלינה? אני לא מערערת על הקביעה "יש הכרחיות של הגופניות בדיסציפלינה". רק תוהה האם המונח הזה "דיס.." משמש כאן כשם קוד בשפתכם הפנימית או כמונח המיועד גם כלפי חוץ- להגדרת הדיספלינה האקבניסטית ביחס לדיספלינות אחרות בא"ל או בנינג'יצו. אחד הדברים שאהבתי במאמר זה שמצויין בו מספר פעמים הזמניות, הצטברות ותהליכיות של ההבנות המתוארות. כך שבכל מקרה לא הוצעה הגדרה כוללת וממצה (לפי הבנתי) אלא תיאור חלקי של אספקט שהיוםםם הוא הפוקוס באקב"ן. אני, באופןכללי, מאמינה שאין הגדרות כוללות אונברסליות, ושכל הגדרה משרתת מטרה, לכן אם יש גילוי נאות של המטרה- ההגדרה יכולה לשמש גם אנשים אחרים או זמנים אחרים. ייתכן שאני מבינה למה שמים כזה דגש על פיזיות, קבוצה והתמדה ארוכת טווח באקבן, או יותר נכון- למה זה מה שמעסיק אתכם עכשיו. אני לא מבינה למה אתם מתכוונים בשימוש במונח "דיסיפלינה"- מה זה אמור לכסות, מה זה אמור לתאר, למה זה משמש. אולי עוד אשכיל. לילה טוב.

Pyongwon

New member
Think you mean "discipline" or

one discipline of many - i.e. you have two meanings here. A - discipline, in which you are told to do something and you obey. B. - discipline - one system out or many in the martial arts.

למעלה