מה זו אהבה?

yaniv1216

New member
מה זו אהבה?

אני אגיד לכם מה אני חושב . תגידו מה אתם חושבים. [מקווה לצאת מובן] אהבה - יש כזה דבר? בא נדבר על אהבה שבין גבר לאשה. האם הוא באמת אוהב? אגיד לכם משו. יצא לי להכיר מישו שנהיה נרקומן ומהמר וקשה לו לצאת מזה. הוא נמצא עם מישי . והיא רק סובלת ממנו. והוא לא רוצה לשחרר אותה למרות שחבר שלו רוצה אותה. וידאג לה.. הוא אומר אני אוהב אותך. אם אתה אוהב אותה אז תן אותה לחבר שלך הרי איתו יהיה לה יותר טוב.. אלא מה? הוא אוהב את עצמו. היא כוסית. ועושה לו טוב. אז הוא רוצה שהיא תישאר איתו. בשביל ההנאות שלו. להביא ילדים - אני אוהב ילדים.. או שיהיה לנו המשך.. וכדו`.. לא. אתה אוהב את עצמך ולא רוצה שכשתגיע לגיל 70(פלוסמינוס) אף אחד לא יסתכל עליך. אז אתה מביא לעולם ילד,שניים, או יותר.. (אפי` שיכול להיות שהם יסבלו בחיים) רק בגלל שאתה אוהב את עצמך. ובקיצור. אני רוצה להבין האם יש בכלל אהבה בעולם? [אהבה ברור שיש כמו שכל אחד/ת אומר/ת אני אוהב אותך.. אבל האם יש אהבה א מ י ת י ת ? ? ואם כן.. אז מהי? מה פירושה? למה? בקיצור.. מקווה שהבנתם מה אני שואל.. שיהיה לכולכם גוד לייף.

ראיתי מאחד הקדמונים שכתב

"לב טוב זהו לב שיוצאים ממנו מעשים טובים" (ציטוט מהזיכרון). כך אפשר לומר שאהבה היא נתינה. ראה סביבך אנשים שמעניקים מעצמם. זו אהבה. ולא מדובר בהכרח בנתינה קבועה. אלא בנקודות נתינה. נקודות של אהבה. האם מדובר באהבת אמת? ייתכן שלא, שכן בכל נתינה יש גם היבטים של קבלה. איני יודע האם יש הגדרה מוסכמת ומוחלטת לאהבה. כמו למושג אינטלגנציה, גם למושג אהבה יש משמעויות רבות. אריך פרום, בספרו 'אמנות האהבה', מפרט סוגים שונים של אהבה, אהבת אם, אהבת אב, אהבת בן, אהבת רע, אהבה רומנטית, אהבה אירוטית, אהבה עצמית, אהבת האל ואולי עוד. בכל אחד מהם הוא מציין הבדלים בסיבת האהבה ובתוצאתה וכו'. כפי שמרמז שם הספר, הוא טוען שאהבה היא אמנות שיש לרוכשה ולטפחה ככל אמנות.

אבזץ

New member
../images/Emo8.gif אמת וצדק...

מחפש סדנא לגמילה מאין-אונות ומאוננות...

estersh

New member
אי אפשר להבין. אפשרויות:

גרף של משמעות על צירי זמן ועוצמה. בעצם, גרף של כאב על אותם הצירים. הייתי צריכה לצייר את זה שתבינו. בעצם, גם אני לא מבינה עכשיו איך בארבע בבוקר האהבה הרגישה לי ככה, אז אין סיכוי שאתם. ולמי שנפגע שלא הודעתי לו שקפצתי לעיר: עדיין לא חופשה- רק עד מחר. עמכם הסליחה.

אהבה בקצרה להשקפתי

לאהוב להיות במחיצתו של מישהו או מישהי כי השהיה במחיצתם גורמת לילהרגיש טוב.

כן אני חושב שיש כזה דבר אהבת אמת...

שמעת על אנשים שהקריבו את נפשם בעבור יקיריהם? זה המקסימום. ככל שאתה מוכן להקריב פחות, האהבה ה"אמיתית" שלך היא פחות חזקה. אהבה לא חזקה היא איננה "אהבת שקר" היא אהבה בעוצמה פחותה. אפשר לאהוב בת זוג - אפשר לאהוב לבלות זמן עם בת זוג, אפשר לאהוב זוגיות וקשר והבחורה התורנית רק ממלאת משבצת חסרה. אפשר הרבה הרבה דברים...

הטמונה תשובה בשאלה

אתה שואל "אהבה - יש כזה דבר"? ואח"כ עונה "הוא אוהב את עצמו" (ואני מניח שמדובר ב"אהבה אמיתית", בהתייחס לסיום דבריך). כלומר אתה בעצמך מבין שיש כזה דבר, לפחות בין אדם לעצמו.. אלא שיש דרגות באהבה, גם באהבה של אדם לעצמו (מסתבר שגם אנשים ש"שונאים את עצמם" אוהבים את עצמם במדה כלשהי). איך אמרו חזלינו? ואהבת לרעך כמוך.. כמו שאתה אוהב את עצמך, אבל לא יותר מכך (עיין ערך סיפור הכוס מים במדבר). שורה תחתונה, ברור שיש אהבה, וברור שיש דרגות לאהבה, שכפי הנראה המדד להן הוא מידת הנכונות להקריב מעצמך לטובת הנאהב (כולל אם מדובר בעצמך).

מחממנוע

New member
כשתאהב מישהו/י כבר תדע

אני מסכים עם הפסוק "לאשר יתן יאהב" ככל שתעניק אהבה כך תאהב ותהיה נאהב

soelistit

New member
חיפשתיה ולא מצאתיה......

סוג של אופיום להמונים.... של מרדף חסר תוכלת ותועלת של מצעד איוולת של סגידה לאלוהים אחרים - שמתסתבר שהם יותר סוג של סמלים של נסיונות החייאה בלתי פוסקים - ללב המתפרפר באויר ומים מזוהמים..... של הילה תחת ערפל כבד - שגם איתות מצוקה בתנאים כאלה לא מתפקד....... של שליחות קטלנית - וזרע לבטלה..... של כמיהה לתחושה בלתי מושגת אך שברירית ושבירה....

למעלה