מה זו אהבה?

דבריאל

New member
מה זו אהבה?

אני שואל את זה דוקא בפורום הזה בגלל שכאן זה כבר לא תשובות צעירות שברור לי שזה לא סקס וכד` שאם אתה עושה את זה אם זונה אז אתה אוהב אותה? א"כ מהי ההגדרה המדויקת לאהבה?

adam33

New member
אהבה היא:

לחלוק את האינטימיות שבך עם האחר והוא איתך אינטימיות :חברות , מעשה אהבה , לדבר אם יש לבן זוג את שלושת הדברים הללו אליך ולך יש את שלושת הדברים הללו אליה זוהי אהבה וזוגיות.

הדבר ותוצאתו

בדבריך, אדם, אתה מציג יותר את "התוצאה" או הייתי אומר את "ביטוייה של האהבה" אך לא את האהבה. זה אולי מעיד יותר מכל כי לעסוק במהותה של רגש האהבה, זה לא פשוט, מורכב אך מעל הכל, וזה הדבר הכי הכי חשוב- היא רגש, היא תנועות בגופינו, והיא סובייקטיבית, אני מדגיש - סובייקטיבית. אין לה פאן אחד, אין לה ביטוי אחד, וזה מה שהופך את השאלה -מה היא אהבה, לשאלה קצרה אך עם "אלף ואחת" תשובות, אשר אף לא אחת מהן נחרצת וברורה. כל טוב

דבריאל

New member
חלק מדבריך זוהי תוצאה של אהבה

ואת החלק השני זה יתכן גם בחברות רגילה שאין בה שום אהבה

אהבה היא רגש

זה כמו שתשאל מה זו עצבות,או מה זה כעס זה פשוט רגש ואו שהוא שם או שהוא לא

דבריאל

New member
כן אבל איך אני יודע אם אני אוהב

אם אני כועס אני מרגיש זעם או שזו תוצאה של איזה מעשה אוול או איזה מעשה שאינו הוגן

blilmilim

New member
ממש ממש ממש לא נכון

אם איני יודע שאני אוהב אינני אוהב? מה פתאום!!!!! אם אינני יודע שאני רעב, המשמעות שאיני רעב אם איני יודע שאני חכם, איני חכם אם איני יודע שיש לי חשק מיני- אז אין בי חשק? מזה נובע ש-- אם אני יודע שאני אוהב- אני אוהב. אם אני יודע שאני רעב- משמעו אני רעב. וכן הלאה מה פתאום!!!!! וזה שאין לו חוש ריח---- אם הוא אינו מריח, משמעו אין ריח וזה שלא מבין מה היא אהבה ומה הכלים שלה- כיצד יזהה. הרי ידוע שהגוף לא יודע מתי הוא צמא, ועל כן בבית הספר מחייבים לשתות גם בלי הצמא- האם מזה נובע ש---- מי שאינו יודע שהוא צמא הוא לא צמא? לא לא לא לא אין קשר בין הידיעה על מצב, לבין המצב עצמו. באופן נחרץ. כל טוב

seeyou

New member
ההגדרה המדויקת לאהבה?

אהבה זה לא מטמטיקה... למרות שיש הרבה מספרים נעלמים נגזרות אי שוויונים ..... לא בטוח שבפורום הזה הפרידו בין סקס לרגש אהבה זה נכון שאחד הגורמים לפירוק החבילה זה חוסר התאמה מינית בין בני הזוג גם נכון שלפעמים עם זונה הסקס הוא יותר טוב מאשר עם הבת זוג. זה לא אומר שאתה אוהב אותה(את הזונה)-אבל אתה אוהב מה שהיא עושה לך... אתה אוהב את ההרגשה שהיא מעניקה לך... מאחר וזוגיות מתבססת על הרבה דברים,לא רק מין, ההרגשה שלך למה שאתה גורם לבת הזוג-במובן החיובי ו/או ההרגשה הטובה שהיא גורמת לך. אז מה זה הרגשות? מצאתי כמה הגדרות-סליחה שלא הספקתי לתרגם אותם J-P Du Preez is an EQ organizational consultant and a Senior Lecturer at Potchefstroom University, South Africa when asked the difference between emotions and feelings. “A feeling is the response part of the emotion. Emotion is an "umbrella term" which includes the situation, the interpretation/perception of the situation and the response or feeling related to the perception of the situation.” Eric Jensen, Ph.D. author of The Learning Brain answers the following questions: What are emotions? “Biologically driven, cross-cultural responses to environmental stimuli.” What is the difference between emotions and feelings? “Emotions are cross cultural – the same all over the world. Feelings are a subset of all of our mind-body states (disappointment, hunger,hope, etc. There are hundreds of them!). Feelings are a learned response in the culture in which you grow up (the family, the peers,the community, etc.)” Maurice Elias, Ph.D. is coauthor of Emotionally Intelligent Parenting, and a professor of education at Rutgers University. What are emotions? “Emotions are human beings' warning systems as to what is really going on around them. Emotions are our most reliable indicators of how things are going in our lives. They are also like an internal gyroscope; emotions help keep us on the right track by making sure that we are led by more than cognition.” יוסי

דבריאל

New member
תודה אבל אינני מבין אנגלית

אבל לא מיסתבר לומר שאהבה זו תוצאה שהרי אמא אוהבת את בנה גם בלי שיעשה לה כלום

seeyou

New member
סליחה?../images/Emo12.gif-מדובר באהבת אם?

מה קשר בין הפורום לבין שאלה שלך לבין התשובה שלך אם זכור לי במכתב שלך היה רשום משהו בקשר ליחסי מין? סליחה שלא יכולתי להיות לעזור

שושקי1

New member
האהבה היא

לפי דעתי האהבה היא כשאתה אוהב את עצמך כשאתה עם בת זוגך.

עניינו של מונח

הסברו של מונח באמצעות אותו מונח, אינו תורם דבר להבנתו. משל למה הדבר דומה? לנסות להחזיק מים, בכלי עשוי מים. ובמילים אחרות- נסי לחשוב שושיק- אם הוא אינו יודע מה היא אהבה, כיצד ידע אם הוא אוהב את עצמו? בעגה המקצועית זה נקרא טאוטולוגיה- נקודת ההסבר מחזירה אותנו לנקודת ההתחלה.

מותר להתפרץ??? ../images/Emo140.gif

ראיתי שרשור על אהבה, והייתי חייבת גם להגיד משהו בנושא
מה זאת אהבה???? שאלת השאלות. שאלה שאני שואלת את עצמי כבר תקופה ארוכה מאד. מעבר לכל ההגדרות למה זאת אהבה, אהבה היא מישהו שעדיין בלב שלך גם אחרי 19 שנה שחלפו להם, ולא שכחת את מראהו ללא תמונות. אהבה היא אותה אהבה שהיתה לי לפני 19 שנה והיום ממש היום, יום ההולדת שלו, ועדיין זוכרת. אהבה זה משהו שמרגיש לך כמו מתפרץ לך מהלב ללא שליטה, מעין חולשה נעימה בגוף רק מהמחשבה, שבשבילו תחצה ימים ועולמות רק כדי לראות אותו שוב ולו לשניה. אחחח האהבה, גורמת למאוהב לראות את העולם בצורה אחרת. ושוב,סליחה שהתפרצתי
יופי של פורום יש לכם פה

למעלה