מה זו אהבה ?

yossin

New member
מה זו אהבה ?

אני חושב שעליתי על הגדרה לא רעה, אבל רוצה ראשית לבדוק מי טיפל בזה בעבר ואילו הגדרות כבר הוצעו. איפו אני יכול למצוא הגדרות (לא ססמאות) מקובלות ?

Henryf

New member
אהבה

ידועים לנו הרבה "סוגים" של אהבה, אהבה לאל, אהבת אישה, אהבה לבן ועוד... העובדה שמילה אחת מסמלת את כל סוגי האהבה אינה יכולה להיות מיקרה, או עוני של שפה, כיון שזה המצב בשפות רבות אחרות. אם כך יש לחפש תכונה אחת המשותפת לכל "סוגי" האהבה, שהיא היא המקפלת בתוכה את הרכיב העיקרי של האהבה. לדעתי, הרצון מצד פרט להעניק לאחר משהוא החשוב לו, וזאת ללא קבלת תמורה, מהווה את התחושה של "אהבה טהורה". כמובן שאהבה אינה חייבת להיות תמיד טהורה, אהבה בין גבר לאישה יכולה להיות איחוד של הרבה דברים בו זמנית, צורך הקניין, הזוגיות, המין וכ´, אולם המבחן האולטימטיבי של "אהבה טהורה" הוא "האם אתה מוכן להעניק לבן/בת זוגתך משהוא החשוב לך, וזאת ללא קבלת תמורה". אין דרך אחרת להבין בקלות את המשפט "ואהבת את ד´ אלוהיך".

yossin

New member
לא מספיק טוב

הרצון להעניק משהו ללא קבלת תמורה לא עונה על אהבה עצמית, ולא על "אני אוהב פיצה" באהבה בין בני זוג (הפירוש המקובל) אנו מצפים ליחס חוזר כך שגם שם מתן ללא תמורה זה חלש.

Henryf

New member
אהבה עצמית

אין "אהבה עצמית". "אהבה עצמית" זוהי אגואיזם נטו. בדיוק ההפך מהמושג הקלאסי של "אהבה" בכל קנה מידה. אני אוהב פיצה, פרושו שתמורת פיצה אני מוכן לוותר על משהוא אחר. באהבה בין בני זוג יש גם אלמנט של יחס חוזר, כיון שזו איננה תמיד "אהבה טהורה". אם אדם אוהב שחקן קולנוע, קיים יחס של אהבה ללא יחס זוגי. אני מסכים שרוב האנשים לא חוו "אהבה טהורה" וברוב המקרים היא הייתה מעורבת עם הרבה מאד גורמים נוספים, אבל הספרות, השירה, וגם אני אישית, יכולים להוכיח שקיימת "אהבה טהורה" ללא אלמטים נוספים.

masorti

New member
אהבה עצמית אינה בהכרח אגואיזם...

קיים גם המושג "נרקיסיזם". "אגואיזם" = העדפת האינטרס העצמי והגדרתו מעל לכל שיקול אחר. "נרקיסיזם" = הערצה עצמית (בד"כ של הצורה הפיזית). אדם יכול לשנוא את עצמו (למשל: להעריך שהוא מכוער או לא-מוכשר) ועם זאת להיות אגואיסט.

memush

New member
ואהבת לרעך כמוך

אהבה עצמית אינה שווה אגואיזם . נאמר "ואהבת לרעך כמוך " אין לי זמן להכנס להסברים מעמיקים כרגע , אך כדי להיות מסוגל לחוש אמפטיה ולאהוב את האחר , לכבד את דעותיו ולתת להן מקום גם אם לא מסכימים איתן. צריך האדם קודם כל לקבל את עצמו ולאהוב את עצמו. כמוך , לא פחות מאשר את עצמך , אך גם לא יותר.

Henryf

New member
בלבול מושגים

אדם יכול לשנוא את עצמו (למשל: להעריך שהוא מכוער או לא-מוכשר). מה קשור א´ לב´ ?

mmuse

New member
אני מסכים,

אבל לפי דעתי יש באהבה יותר מ´רק´ רצון לתת ללא תמורה. לפי דעתי, באהבה מושלמת יש בכלל רצון לחלוק בכל ולהיות כמה שיותר עם מושא האהבה. להפוך לאחד, מבחינה חומרנית ורוחנית.

למעלה