מה זה:?

afikiminfo

New member
غزال טווה חוטים

ליוסיסי המקצוע הוא ע'זאל - טווה חוטים. יום טוב אלי
 

shayap

New member
מה מקצועו של האיש

קראו לזה טי טי פמפה אכן תמונה נדירה ומזכירה נשכחות עולם הולך ונעלם
 

סועד

New member
שעייה אתה טועה למה שאתה מתכוון יש

שם אחר. "נידף" זה אחד המקצועות שעוד השתמשו בו פה בארץ בשנות החמישים והששים. שכחתי את השם העברי של המקצוע הזה. היו פורמים את המזרן שהיה ממולא כותנה (כמו הפוטון של היום) ודופקים את הכותנה כדי לתת אוריריות ורוך למזרן, שוב תופרים מחדש. למכשיר שהשתמשו בו קראו טי טי פמפם.
 

סועד

New member
סליחה לא שמתי לב שחברים אחרים כבר

הביאו הסברים, כל הכבוד לכולם. אני הבאתי ממה שראיתי בילדותי פה בארץ. אך אצלנו לקחו את המזרן לביתו של הנידף שום בחדר המיועד לכך, היה הנידף עובד.
 

shayap

New member
לסועד את צודקת

מזמן שכחתי את הערבית אני התלהבתי מהצילום הנדיר וגעגוע לאותם ימים
 
סועד ערב טוב , את צדקת קוראים לזה

טי טי פמפה לא ( פמפם ) סליחה על התקון, שאני התחתנתי אמא שלי קנתה צמר גפן והביאה אותו עד הביית והכין לי את השמיחות פוך, הוא עבד כל היום, והיה הרבה אבק ,( כמו שער בנת ) העיקר מה שלומך , איך את מרגישה, בריאות ואושר , בידידות מונירה ,
מכל הלב
 
האיש הזה מכין שמיכות בהזמנה

לפני כ45 שנה, כשנולד בני הבכור, אימי זל, הביאה לביתה אחד כזה להכין סמיכה לתינוק. מאין הגרלת תמונה כזו? כל הכבוד,
 
דשדשה סאנשיין

סאנשיין יקירה איפה הם הימים של הדשדשה החדשה שתפרו לנו במיוחד וכמובן עם פסיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם ועם כיס בצד שמאל למעלה. יוסיסי
 
../images/Emo124.gif יוסי

אשלון פסים? נחנא מודרנה סעה אקו דשדשה מל אפלקציות מל
פסים היי מזמן לא במודה ורק מהפסים האלה אפשר להירדם בקלות מרוב שהם משעממים בס סעה ברצינות- עד היום מראים המיצרים והלבנונים מראים שהם לובשים את זה מסתבר שזה מאוד נוח
 

לבאחד

New member
ליוסיסי-מקצועו של האיש

נקרא :נַדּאףְ והוא עוסק בניפוץ (סריקה) כותנה. בערבית: نداف
 

DORIY1

New member
נדאף

את הנדאף מזמינית הביתה והא בא עם הטיטי פמפה שלו ומכינים לו את כל שמיכות צמר גפן שבבית , הוא מפרק אותן ומרוקן את תוכנן ויוצא מהן צמר גפן בגושים . תפקידו להפיח בהם חיות ולרענן את הצמר גפן עד שיתנפח מחדש וזאת ע"י פריטה על החוט הארוך והמתוח שנוגע בצמר גפן וזה מקפיץ אותו וכך הוא מתחדש . בינתיים אנשי הבית מכינים לו את הציפה החדשה ע"מ למלאה בצמר גפן החדש וע"י מכות מקצועיות במקל ארול הוא מפזר את הצמר גפן באופן שווה בתוך ציפוי הבד ובסוף תופר אותו תפירה אומנותית שיוצרת צורה של כעין פרח או צורה אחרת . בד הציפוי עשוי משי מה שנותן מגע רך ונעים לשימוש , דבר אחרון השמיכה המחודשת מוכנסת לתוך ציפה ובה פתח באמצע דוגמת מעויין . עבודה זו אורכת כמעט יום שלם שמסתיים בארוחה לאדון הנדאף בנוסף לשכרו כמובן . הזמר וודיע א-צאפי אומר לבנו : אללה ירצ'א עליך יא אבני כד' לילה בנת חארתנה ...ולא בחורה ממשפחה עשירה אשר רגילה לישון על ריש א-נעאם , שהוא הנוצות של החסידה מהן עשויות השמיכות היקרות .
 

DORIY1

New member
תיקון

ריש א-נעאם זה לא נוצות חסידה כפי שכתבתי בטעות . אלא זה נוצות של בת היענה . תודה ליהודה על תשומת הלב . יכול להיות שנוצות אלו עוד יותר יקרות . מה ? לא היה להם פוך ?
 
למעלה