מה זה?

מה זה?

מישהו יכול לאמר לי מה זה "זבזב לקבור" האם זה באמת חיה? או סתם מילה שבאה לתאר בן אדם חלקלק, שאין בו תועלת. יוסיסי

סבתא שלי היתה אומרת כזה דבר

על אנשים שהיא שונאת אותם, אני זוכר מאוד במעורפל, וזה נחשב לקללה מאוד קשה. תודה שהזכרת לי. באהבה ממני,

לבאחד

New member
ליוסיסי:הביטוי:זבזב לקבוע'

ליוסיסי, בוקר טוב ושבת שלום , אקדים ואומר ,כי מעולם לא שמעתי את הביטוי "זבזב לקבוע'", אך אוכל להוסיף כי המילה "זבזב" מופיעה במילון של שרוני כלהלן: הפועל زَبْزَبَ פירושו: (1) רגז, התרגז, כעס, (2) ברח משדה המערכה, השם زَبْزَب פירושו: גירית (חיה קטנה טורפת) ואילו ב- المنجد מופיעה כלהלן: הפועל: زَبْزَبَ :غَضَبَ اا ٳنْهَزَم فى الحرب (הפירוש כנ"ל) השם : الزَبْزََب ج زبازب :دابَّةٌ كالسِنّوْرِ 11 ضرب من السفن בהמה לרכיבה ולמשא , סוג של ספינה וכשאומרים את הביטוי האמור על בן-אדם רוצים,כנראה , להגיד: מטומטם כמו בהמת משא. אולי הביטוי "זבזב לקבוע' " מקביל לביטוי " המודרני " יותר : זְמַאלִ אִ(ל)טַּמָה : חמור של בית קברות. סליחה שהארכתי. אנא קבל את הפירוש שלי בחזקת "אולי". יום נעים שיהיה לך

סועד

New member
לבאחד שלום, אם כך חמר מל טאמה

כשאומרים על בן אדם את המושג הנ"ל, למה בדיוק הכוונה? תודה לך מראש. בברכה סועד.

לבאחד

New member
לסועד,אהלן ושבת שלום

כשאומרים זְמַאל (חְמָאעִ' ) אִ(ל)טַמָּה הכוונה לאדם מטומטם, לא יוצלח ,אינו מועיל וכו'. יום נעים

שבת שלום, זבזב לקבור

מישהו שאין לו ערך, שהוא לא חשוב, לקבור מהמילה קבר. ויש גם : קטקט וג" רטק לא יסקט:" כלומר שכל הזמן תתקע נודים, היו אומרים לאחד שלא מפסיק לפטפט וללהג. זה אמא שלי היתה אומרת לעיתים לילדים, שמבלבלים את המוח, בהומור.

למעלה