" אימון מרתק " דו משמעי
שוב שלום והבהרה אימון "מעגלים " אכן יכול ליהיות מרתק וגם ל" רתק " למיטת חולים... בטיחות - בטיחות - בטיחות !!! מניסיון מר ( לא אישי - אבל של הלוט"ר ) אימון "מעגלים " גרם לפציעות חמורות ולכן אני נישמע כל כך מזהיר אימון מעגלים אינו המצאה חדשה ויובא לישראל בשנות ה 80 ללוט"ר האימון קיים בהרבה " שיטות " אחרות וכולל באימון של תורות מהמיזרח הרחוק ישנם אימונים כמו קרב 24 שעות ( 24 שעות של "ספארינג " רצוף עם הפסקות שירותים ושתייה מעיין "מארתון " לחימה ) אימון "מינהרות " ועוד אימונים רבים שמטרתם - " דיס- אוריינטצייה " של הלוחם ואז במצב "גרוע " זה לתת לו להילחם או לבצע מטלה כלשהי כמו ירי במאמץ , הגנה מסויימת , לחימה ועוד יש דרכים פשוטות יותר וידידותיות יותר להביא למצבים אלו ואז לבחון או לאמן ללחימה במצב "זומבי " - "דיס - אוריינטצייה " כמו במיתקן החדש שבנינו פה השתמשנו באפקט דומה שגרום ל"מחלת ים " על ידי שיבוש חושים ולמעשה צריך ל"רוץ " ולחצות בדופק גבוה שני "חדרים " האחד שגורם אשלייה אופטית והשני וגורם אשלייה אופטית ושווי מישקל ואז פשוט מקבלים "מחלת ים " כל כך קשה שזה לא יאמן ( אבל קורה...) ומיד ביציאה מהחדרים יש מצב אמת שהחניך חייב ליפתור במאמץ ובזמן אמת כמ תקיפה מסויימת וכמו אימון "מינהרות " הטובים "שורדים " 1:15 דקות... אלו אימונים מאוד ייחודיים ודורשים הכנה של מיתקן וזה לא אפשרי לבית ספר פרטי בדרך כלל בגלל עליות ואז אימון "מעגלים " הוא פשוט זול וזמין אבל אז להיזהר בבטיחות !!! כן יש לחזור 3 פעמים על הוראות בטיחות , יש ל"העניש " על כל חריגה בבטיחות וליצור "חינוך ומודעות " לבטיחות לפני שעושים תרגיל זה , לודא שלחניך אין בעיות רפואיות !!! ושהחניך ושאר "הקניבאלים " מבינים מטרת האימון - כללי הבטיחות ואת השריקה לסיום מיידי של התרגיל במיקרה חרום ! קל לינקוע רגליים !!! בעיות לב אסור באימון "מעגלים " !!! יש שם "סטראס " גבוה מידי וכיווצים איזומטרים בלתי רצוניים שיגרמו להתקף לב ובעיות דופק, והבעייה היותר גרועה היא אחרי הביצוע אזי יש קריסה של כל המערכות כולל רעידות רגליים קשיי נשימה וקריסת הגוף כשהמערכת שסימפטטית והפארסימפטטית "מישתגעות " ואז בחזרה "לעבודה " תקינה יש "צניחת מערכות" PNS !!! מה שניקרא "באק-לאש " חובה רופא או "פרא-מאדיק " לפחות באימון בימ"מ זה היה חלק מהדרישה הבטיחותית !!! לרוב נותנים למתחיל לאחוז כדור כוח מישום שזה מוודא שלא יכה בידיים בכריות ויגרום לעצמו נזק , כמו כן במצב זה הוא לא יכול להכות וזה שומר את מכות המרפק וכו וזה יותר לבטיחות מאשר ל "הקשייה" ( אם רוצים להקשות אז הכדור כוח עובר ל "טול " כלומר בגובה ידיים למעלה...) כשהמעגל מנסה לימשוך לפינה יש ל"הוריד " גובה הנמכת צללית והורדת שווי מישקל למטה - אין ליפול על הריצפה !!! כל מי שרוצה להעביר אימון כזה חובה שיעבור את האימון על בשרו לפחות 100 פעמים לפני שהוא מנסה "ללמד " אחרים !! כשם שמי שרוצה ללמד שימוש בגז מדמיע וכו חובה עליו לסיפוג זאת על מנת להבין את האפקט לפני שהוא מעביר את הידע התרגיל הוא ללמד גם לא לפחד "להפסיד " שכן אין לחניך סיכוי וזה רק עיניין של זמן שכל אחד בהתאם ליכולתו יגיע ל "קצה היכולת " וזה למעשה האימון להרכת קצה היכולת והתמודדות במצב זה וחוסר הכניעה והנחישות לא להיכנע כך שאין רע אם המעגל "מצליח" להוביל אותנו לפינה - פשוט לתת "פוש - אפ " לפי העונש ולהמשיך שכן אנו מפתחים רוח קרב ונחישות ולא אגו אפשר להיתנגד ל "דחיפה" עד כמה שאפשר אבל צריך ליהיות שקולים ולא ל "הינעל " ולחשוב הגיונית וגם לנסות לעשות " וויסוט כוח " וכמובן לחשב "אקונומיק אוף מואושיין " מיצטער על המילים הגדולות אאלק...הכי חשוב - בטיחות !! "אימון מעגלים " הוא חלק עיקרי מאימון הקפ"פ קרב פנים אל פנים . לוט"ר - ואני שמח שהוא "מאומץ " על ידי הצד האזרחי כיום אבל גם חשש גדול לי מתאונות ומציע לא ללמוד מוידאו אלה להיתנסות עם מדריכים שלמדו ממישהו שזה אכן חלק מהתוכנית אימונים שלו ולא ממישהו שראה ומיד "אימץ " זאת לתוכנית שלו ללא הניסיון רק כי כיום המילה טרור ו שיטות ישראליות זה IN בדרך כלל אני נגד "חוק הספורט " אבל כשאני רואה "אנשים מישתגעים " אז כנראה שיש אנשים שצריכים חוק כדי שמישהו לא ימות... מצ"ב תמונה של הבן שלי ( שאימונים כאלו לא עובדים על ילדים כמו עלינו הגדולים ...) עם סם אחד המדריכים בביקור של סם במיתק החדש שלנו בחדר "האיום " קשה ליראות זאת מהתמונה אבל אפשר לראות שהבן שלי נישען על הקיר המרופד בעוד שסם מנסה לישרוד ולעמוד ישר... אותו רעיון אבל יותר ידידותי ואפשר להעביר גם לחולי לב וסתם אנשים שרוצים ללמוד והם לא "גורילות " ולהביא אותם לאותו מצב