מה זה ?

לחימה מבוססת מציאות

ראשית, אנו רואים אימון במצב בו יחיד מותקף ע"י קבוצה: סיטואציה שכגון הינה אולי הקשה ביותר להתמודדות ועל המתגונן מוטלות שתי משימות מרכזיות: האחת - לנסות ולהגן על נקודות התורפה המרכזיות (קו מרכז בעיקר) והשנייה - לנסות ולפרוץ את מעגל התקפה. בחלק השני אנו עדים למעין קלינצ' של חבטות, בו התפתח מצב של החלפת אגרופים: קרוב, אנטנסיבי וקשה לניהול. אינני שופט את אופן הביצוע ויישום הקונספציות הנראות. הסיבה היא כי במחשב וברשת - מהם אני יכל כרגע לצפות בסרטון, האיכות והמהירות נמוכות (ובנוסף: אין יכולת שמע). אם זאת: מדובר בקונספט מהותי, במידה ומתייחסים ללחימה מבוססת מציאות. הלוואי ועוד שיטות / בית ספר המתיימרים לתת כילים להגנה עצמית, יתרגלו דברים דומים.

מזוית אחרת

בחלק הראשון אין התקפה לשמה. רואים מספר תוקפים ההולמים בעזרת מגינים במתגונן כנראה על מנת להלחיץ וליצור חוסר אוריינטציה מסוימת לקראת החלק השני. בחלק השני רואים תרגול שנראה יותר כהתשה פיזית לקראת החלק האחרון. אני חושב שמטרת התרגול בכללותו בשני חלקיו הראשונים הנו יצירת לחץ מנטלי ופיזי על המתגונן. בחלק האחרון רואים התגוננות נגד סכין (דקירה עילית) שמשום מה מסתיימת על הקרקע. בקרב מגע קיימות וריאציות שונות של תרגול ביצירת לחץ מנטלי ופיזי על המתגונן לפעמים במטרה לתרגל עבודה במצב שאינו אידיאלי עבור המתגונן, ולפעמים על מנת להרגיל את המתגונן למצבי לחץ. למרות שקיימות תרגולות כמו שיובל תיאר, לא נראה לי שכאן מדובר בסוג כזה של תרגולת. דרך אגב, הכיתובית למטה הנה "krav maga determination drill" קרי: תרגול קרב מגע בנחישות.

hhillel

New member
מאוד מזכיר

קרב מגע בצה"ל (יחידות מיוחדות),מאבטחי אוטובוסים ושב"כ. גם לפי התרגולת וגם לפי רמת המתרגלים. כנראה שהתחילו לעשות את זה גם בחו"ל.

אימון " מעגלים "

אימון "מעגלים " הינו מהאימונים ה "ותיקים " של בית ספר לו"טר - לוחמה בטרור בצה"ל באימון מוכנס התלמיד למעגל מדופן בכריות ולמעשה מתרגל מיספר אלמנטים כמו נחישות ורוח קרב כמו כן לחימה מול מיספר יריבים ולחימה בתוך קהל והמון לתרגיל יש אין סוף פיתוחים ותוספות התרגיל הבסיסי - כתרגיל למתחילים - הוא מוכנס למעגל מצוייד במיגון ואז נותנים לו "לעבוד " ללא הפרעה במשך כחצי דקה והוא חייב לעבוד קשה ולהכות בכל הכוח ( כמובן כללי בטיחות חובה שכן לתרגיל המון פציעות !! ולא לישכוח שבית ספר לוט"ר אפילו ניסגר עקב - פציעות...) תוך כ 6 ל 10 שניות הוא מסיים את ה ATP ואז את ה ADP - CP ואז מתחיל המעגל הגליקוליטי לעבוד ( וחשוב לא לעבור לאיירובי !! ) ואז לפי פקודה ( חייב מאמן ועוד איש בטיחות עם משרוקית ! שכן כולם מקבלים "ראיית תעלה " ומפסיקים לשמוע...ותרגיל זה טוב גם להסבר על ראיית תעלה ודברים שקורים בזמן אמת ) מתחילים לתת לו "במפ " כלומר דחיפות קלות מכל הכוונים מה שמקשה עליו ( עוד הקשייה היא לדוגמא הכריות זזות ומשנות את המרחק - החזקה של כדור כוח ועוד ) ואז לפי פקודה מעגל "סגור " המעגל ניסגר עליו ואז יש ממש לחימה בהמון כשלפעמים "מותר " גם לחבוט בו והכל בהתאם לרמה ובטיחות , מישם לפי פקודה המעגל "יקח " אותו לאחת הפינות ועליו להתנגד...ואם המעגל ( המון ) יצליח לקחת אותו לפינה יהיה עליו לתת לדוגמא 10 שכיבות סמיכה "עונש " ( למי שזוכר לוחם ימ"מ "שנחטף " לתוך מיסגד אלאקצה לפני הרבה שנים ושרד...התרגיל מבוסס לרעיון זה שאם המון חוטף אותך - הפינה זה ה"לינץ " ולכן עליו להילחם ולשרוד את ההמון...) וכן הלאה שוב זה תרגיל בסיסי וחשוב שמי שמעביר אותו יהיה רקע בלוט"ר והוא מבין מה הוא עושה !! התרגיל יכול לעשות נזקים בלתי הפוכים כולל פגיעה ברוח קרב ונחישות אם הוא מבוצע לא מיקצועית ועל ידי חסרי ידע בנושא !! התרגיל מופיע ומוסבר בקלטת וידאו ראשונה של קפ"פ - לוט"ר שיצאה על ידי קפ"פ אקדמי לפני 7 שנים לשוק האזרחי עם בודו מגזין ומישם אנו רואים הרבה שהחלו ליישם את התרגיל בשוק האזרחי וזה מעולה - אבל לא לישכוח בטיחות - בטיחות - בטיחות !! וחשוב לדעת איך להעביר אותו על מנת לימנוע פציעות ונזקים !!! הוא משלב פעמים רבות ירי אחרי מאמץ ועוד ושוב לא ללמד ללא קבלת כל האינפורמציה והניסיון שהיצטבר עם תרגיל זה ( כולל ניסיון רע !! ופציעות בלתי הפיכות !! ) הוא תרגיל מעולה ומומלץ כשהוא נעשה בצורה הנכונה ובהדרכה הנכונה !!

"אימון מעגלים " תוספת חשובה !!

תוספת חשובה היא שבעבר באימון "מעגלים " היתה גם כוונה "ליפרוץ " את המעגל ויש לא לבצע זאת עקב בטיחות !! בעבר נהגו לקפץ ולטפס כולל מעל למעגל על מנת להחלץ וכל הנושא הזה כולל פריצת המעגל הביא לתאונות רבות ולכן חלק זה הורד וחשוב לא לבצע אותו כי יש לו תוצאות שלליות של פציעות וזה רק עיניין של זמן והם יופיעו !! התלמיד בתוך המעגל ניכנס למצבים של דופק גבוה וחוסר קשב וירידה באורייטנציה שלו לסביבה ומישם גם לבטיחות שכן זה רק "סימולציה " ללחימה בהמון וכולם בסך הכל באותו צד וחברים...וכשהוא מנסה ליפרוץ הוא למעשה פוצע את שחברים שרק מדמים המון עבורו תוך הפריצה במכות מרפק ומכות לא מבוקרות ושאין לו כל אפשרות לבקר ולכן יש לוותר על חלק הפריצה שכן אין לו שום תכלית והוא רק יכול להביא נזק מטרת התרגיל היא לתרגל לחימה בהמון כשלא הצלחת לחמוק , מישום שבהיתחמקות אין כבר לחימה בהמון... זה כמו שלא מתרגלים באומנות לחימה את שלב ה" פריי קונפליקט "" כמעט - שכן אם הצלחת לצאת מקרב ללא קרב זה גדול אבל אז מה יש לי ללמוד ( לפילוסופיה אפשר לקרוא ספר ) אל המיזרון ?? ואם מזכירים פיי קונפליקט חשוב גם לחשוב על ה "פוסט קונפליקט " כלומר לאחר הקרב - נתת לו אגרף והוא מדמם אבל יש לו HIV ןמה עןשים עם זה ?? אז לקרב יש הרבה אספקטים לחשיבה אבל הרבה יותר לתירגול וזה אחד התירגולות החשובות לקרב אמיתי - אימון מעגלים !!

crane

New member
אימון מרתק!

(רק עכשיו אני שם לב לדו המשמעות בכותרת שלי) מהן ההנחיות הטקטיות לזה שבמרכז המעגל? ז"א, אסור לו לפרוץ אותו, הוא חייב לשמור על בטיחות המתרגלים איתו, אז כיצד עליו למנוע את ההיגררות לפינה?

sansara

New member
יש הרבה בטוי שואו

טוי שואו - תרגול מתוך טאי צ'. טאי צ'י כאומנות לחימה, לא כהתעמלות...:) שיטת מגירות לדוגמה... אבל כמובן שזה שאלה של זמן. ב-30 שניות אפשר להחזיק מעמד. אם אין הגבלה של זמן יגררו אותך באיזשהו שלב.

" אימון מרתק " דו משמעי

שוב שלום והבהרה אימון "מעגלים " אכן יכול ליהיות מרתק וגם ל" רתק " למיטת חולים... בטיחות - בטיחות - בטיחות !!! מניסיון מר ( לא אישי - אבל של הלוט"ר ) אימון "מעגלים " גרם לפציעות חמורות ולכן אני נישמע כל כך מזהיר אימון מעגלים אינו המצאה חדשה ויובא לישראל בשנות ה 80 ללוט"ר האימון קיים בהרבה " שיטות " אחרות וכולל באימון של תורות מהמיזרח הרחוק ישנם אימונים כמו קרב 24 שעות ( 24 שעות של "ספארינג " רצוף עם הפסקות שירותים ושתייה מעיין "מארתון " לחימה ) אימון "מינהרות " ועוד אימונים רבים שמטרתם - " דיס- אוריינטצייה " של הלוחם ואז במצב "גרוע " זה לתת לו להילחם או לבצע מטלה כלשהי כמו ירי במאמץ , הגנה מסויימת , לחימה ועוד יש דרכים פשוטות יותר וידידותיות יותר להביא למצבים אלו ואז לבחון או לאמן ללחימה במצב "זומבי " - "דיס - אוריינטצייה " כמו במיתקן החדש שבנינו פה השתמשנו באפקט דומה שגרום ל"מחלת ים " על ידי שיבוש חושים ולמעשה צריך ל"רוץ " ולחצות בדופק גבוה שני "חדרים " האחד שגורם אשלייה אופטית והשני וגורם אשלייה אופטית ושווי מישקל ואז פשוט מקבלים "מחלת ים " כל כך קשה שזה לא יאמן ( אבל קורה...) ומיד ביציאה מהחדרים יש מצב אמת שהחניך חייב ליפתור במאמץ ובזמן אמת כמ תקיפה מסויימת וכמו אימון "מינהרות " הטובים "שורדים " 1:15 דקות... אלו אימונים מאוד ייחודיים ודורשים הכנה של מיתקן וזה לא אפשרי לבית ספר פרטי בדרך כלל בגלל עליות ואז אימון "מעגלים " הוא פשוט זול וזמין אבל אז להיזהר בבטיחות !!! כן יש לחזור 3 פעמים על הוראות בטיחות , יש ל"העניש " על כל חריגה בבטיחות וליצור "חינוך ומודעות " לבטיחות לפני שעושים תרגיל זה , לודא שלחניך אין בעיות רפואיות !!! ושהחניך ושאר "הקניבאלים " מבינים מטרת האימון - כללי הבטיחות ואת השריקה לסיום מיידי של התרגיל במיקרה חרום ! קל לינקוע רגליים !!! בעיות לב אסור באימון "מעגלים " !!! יש שם "סטראס " גבוה מידי וכיווצים איזומטרים בלתי רצוניים שיגרמו להתקף לב ובעיות דופק, והבעייה היותר גרועה היא אחרי הביצוע אזי יש קריסה של כל המערכות כולל רעידות רגליים קשיי נשימה וקריסת הגוף כשהמערכת שסימפטטית והפארסימפטטית "מישתגעות " ואז בחזרה "לעבודה " תקינה יש "צניחת מערכות" PNS !!! מה שניקרא "באק-לאש " חובה רופא או "פרא-מאדיק " לפחות באימון בימ"מ זה היה חלק מהדרישה הבטיחותית !!! לרוב נותנים למתחיל לאחוז כדור כוח מישום שזה מוודא שלא יכה בידיים בכריות ויגרום לעצמו נזק , כמו כן במצב זה הוא לא יכול להכות וזה שומר את מכות המרפק וכו וזה יותר לבטיחות מאשר ל "הקשייה" ( אם רוצים להקשות אז הכדור כוח עובר ל "טול " כלומר בגובה ידיים למעלה...) כשהמעגל מנסה לימשוך לפינה יש ל"הוריד " גובה הנמכת צללית והורדת שווי מישקל למטה - אין ליפול על הריצפה !!! כל מי שרוצה להעביר אימון כזה חובה שיעבור את האימון על בשרו לפחות 100 פעמים לפני שהוא מנסה "ללמד " אחרים !! כשם שמי שרוצה ללמד שימוש בגז מדמיע וכו חובה עליו לסיפוג זאת על מנת להבין את האפקט לפני שהוא מעביר את הידע התרגיל הוא ללמד גם לא לפחד "להפסיד " שכן אין לחניך סיכוי וזה רק עיניין של זמן שכל אחד בהתאם ליכולתו יגיע ל "קצה היכולת " וזה למעשה האימון להרכת קצה היכולת והתמודדות במצב זה וחוסר הכניעה והנחישות לא להיכנע כך שאין רע אם המעגל "מצליח" להוביל אותנו לפינה - פשוט לתת "פוש - אפ " לפי העונש ולהמשיך שכן אנו מפתחים רוח קרב ונחישות ולא אגו אפשר להיתנגד ל "דחיפה" עד כמה שאפשר אבל צריך ליהיות שקולים ולא ל "הינעל " ולחשוב הגיונית וגם לנסות לעשות " וויסוט כוח " וכמובן לחשב "אקונומיק אוף מואושיין " מיצטער על המילים הגדולות אאלק...הכי חשוב - בטיחות !! "אימון מעגלים " הוא חלק עיקרי מאימון הקפ"פ קרב פנים אל פנים . לוט"ר - ואני שמח שהוא "מאומץ " על ידי הצד האזרחי כיום אבל גם חשש גדול לי מתאונות ומציע לא ללמוד מוידאו אלה להיתנסות עם מדריכים שלמדו ממישהו שזה אכן חלק מהתוכנית אימונים שלו ולא ממישהו שראה ומיד "אימץ " זאת לתוכנית שלו ללא הניסיון רק כי כיום המילה טרור ו שיטות ישראליות זה IN בדרך כלל אני נגד "חוק הספורט " אבל כשאני רואה "אנשים מישתגעים " אז כנראה שיש אנשים שצריכים חוק כדי שמישהו לא ימות... מצ"ב תמונה של הבן שלי ( שאימונים כאלו לא עובדים על ילדים כמו עלינו הגדולים ...) עם סם אחד המדריכים בביקור של סם במיתק החדש שלנו בחדר "האיום " קשה ליראות זאת מהתמונה אבל אפשר לראות שהבן שלי נישען על הקיר המרופד בעוד שסם מנסה לישרוד ולעמוד ישר... אותו רעיון אבל יותר ידידותי ואפשר להעביר גם לחולי לב וסתם אנשים שרוצים ללמוד והם לא "גורילות " ולהביא אותם לאותו מצב

למעלה