מה זה

גיא1

New member
מה זה

מה זה אומנות לחימה? מה האומנות שבלחימה ומה הלחימה שבאומנות? תודה

viper2k

New member
לגיא

זוהי דרך חיים שבה בן אדם רוכש דרך אימון יכולות להגן על עצמו ושלוט בגופו ובנפשו מאיפה אתה גיא ובן כמה אתה? יש המון סוגים של אומניות לחימה

גיא1

New member
לא ברור

אינני מבין את תחום אומנות הלחימה ,מהי דרך חיים שאתה מתכוון? למה אדם צריך ללמוד להגן על עצמו? ואיך לומדים שליטה עצמית דרך אימון? מה האומנות בדיוק?

viper2k

New member
גיא

הכל נרכש דרך האימונים תבקש ממנהל הפורום מא וילמן שיסיבר לך יותר

untitled

New member
מר אברמוביץ...

לא סתם, גיא הנה התשובה, לפחות אני אנסה. האומנות היא, בסופו של דבר להגיע לשליטה עצמית גבוהה בגוף ובנפש. אתה יכול לעבוד על הגוף, ותוך כדי כך אתה גם עובד על הנפש. ברגע שהגעת לרמה גבוהה של שליטה באומנות הלחימה שאתה לומד, אז היא באמת אומנות, ולא עוד צביר טכניקות. לחימה, זה בגלל שזוהי הדרך של האומנות הספציפית הזאת להגיע לשלמות (המטרה הסופית) אני מקווה שהסברתי את עצמי, למרות שההסבר לא מספק אפילו אותי. טוב מחר, אני לא אהיה עייף נראה מה אני אוכל לכתוב אז.

תשובה מלאה

במובן הרחב ביותר, לחימה = הרמוניה. לכאורה מדובר בשני דברים מנוגדים: מצד אחד לחימה במשהו, מצד שני הרמוניה עם משהו, אבל כאשר מתבוננים על כך רגע נוסף, מבינים שבכל מקום שאפשר להגיד ``לחימה``, אפשר לנסח זאת גם כ``הרמוניה``. מה שאנחנו נמצאים איתו בהרמוניה, לא יכול לפגוע בנו. לדוגמא, אם מישהו תוקף אותנו עם סכין ואנחנו נפגעים מהתקיפה שלנו, לא היינו בהרמוניה עם התוקף ועם הסכין. עובדה: הסכין פגעה בנו! כלומר, להילחם במשהו בצורה שלמה, פירושו להיות בהרמוניה עם חלק מסויים. מי שהתאמן במשך שנים מול בעיטות ואגרופים שמשוגרים אליו, יהיה הרמוני יותר במצב שבו תוקפים אותו, מאשר מישהו שבשבילו יהיה זה רק הבזק לא ברור של תנועה מכאיבה שתזרוק אותו ארצה. מובן שהאחרון לא היה יכול להיות הרמוני במצב הזה, מפני שהוא לא רגיל אליו. אמנות הלחימה, אם כן, או אמנות ההרמוניה, היא נושא מאוד רחב. אפשר להתייחס אל כל מיני אמנויות לחימה / הרמוניה: הגנה עצמית מפני תוקף פיסי (הרמוניה עם תוקף פיסי) הגנה עצמית מפני מחלות (הרמוניה של הגוף עם הסביבה - בריאות) הגנה עצמית מפני חוסר אושר (הרמוניה בינינו לבין עצמנו) וכולי. כאשר עוסקים בהגנה עצמית מפני חוסר אושר, לדוגמא, לומדים ממש ``שכיבות סמיכה`` לרוח, ``תרגילי התעמלות`` לנפש ו``קאטות`` לנשמה... את הנושא של הגנה עצמית מפני תוקף פיסי אנושי אפשר לחלק למספר חלקים. אני נוהג לחלק זאת לשלושה חלקים עיקריים: המעגל הפנימי - תוקפים אותנו - איך לנצח המעגל האמצעי - תוקפים אותנו - איך להיעלם (לברוח, להתחמק, להסוות) המעגל החיצוני - לא תוקפים אותנו (איך למנוע מצב כזה מראש) הנושא של המעגל הפנימי (לחימה פנים מול פנים) נחלק אף הוא לקטגוריות רבות. ברוב המקרים כאשר מדברים על ``אמנות הלחימה``, מדברים על: המעגל הפנימי של ההגנה העצמית מפני תוקף פיסי! בתחום זה צברה האנושות ידע רב מאוד, שמפוזר כיום חלקים-חלקים בין מורים רבים מאוד. הידע מאורגן בשתי שיטות עיקריות ושונות: 1. שיטת אומנויות הלחימה; 2. שיטת אמנות הלחימה. שיטת אומנויות הלחימה הינה אוסף של ``ערכות לחימה``, כשכל ערכה מטופחת ומועברת מדור לדור. כל ערכה היא בעצם אוסף קוהרנטי של מתודות, מודלים, חבטות, קאטות, טכניקות, פילוסופיות, שיטות אימון וכולי. שיטת אמנות הלחימה הינה מצב שבו בונים אדם מסויים כלוחם, מבלי ליצור הפרדה בינו לבין ``שיטת הלחימה`` שלו. השיטה הראשונה (אומנות הלחימה) נפוצה יותר. השיטה השניה (אמנות הלחימה) נדירה יותר. כאשר לומדים אומנות לחימה מסויימת (קרי, שיטת לחימה ספציפית), רוכשים מערכת מסויימת של עקרונות ומיומנויות, אשר בתוכה יכול כל אחד לפתח את דרכו האישית. כאשר לומדים את אמנות הלחימה, לעומת זאת, נוצר אמן לחימה אינדוידואלי, אשר הידע שלו חורג בדרך כלל מהמעגל הפנימי של ההגנה העצמית. כל שיטת לחימה, כמעט, פותחה על ידי אמן לחימה (ולא על ידי אומן לחימה), אשר סגנונו האישי הועתק בנסיון להעבירו מדור לדור. אם נשווה זאת לתכנות, ניתן לומר שאמנות הלחימה היא המומחיות בתחום שפות התכנות, בעוד שאומנות לחימה היא תוכנית ספציפית, או אפליקציה ספציפית, שנוצרה על-ידי שפת תכנות מסויימת. אשמח להרחיב עוד.

untitled

New member
נשמח אם תרחיב...

אתה בתפקידך מורה, או פילוסוף, או משהו כי הדברים שהבאת הם מאד מעניינים

פיסטוק16

New member
נכון

מה שרשמת (בן טל-שחר) מאוד מעניין צויין כי אתה מורה מה אתה מלמד?

אני אכן מדריך

אני מדריך קונג-פו במקצועי, אך לא ``קונג-פו`` במובן השאול של ``שיטת לחימה``, אלא ``קונג-פו`` במובן המילולי יותר (התפתחות אישית). אמני הקונג-פו הראשונים בשושלת שלי היו משוללי כל ידע באמנות הלחימה. במסגרת חייהם השוטפים הם יצרו, בשלב מסויים, מתודות של הגנה עצמית. מאחר ומתודות אלה היו מועילות מאוד לא רק להגנה עצמית אלא גם להתפתחות האישית של המשתמשים בהן, הקפידו אמני הקונג-פו הללו להעביר מתודות אלה מדור לדור. רוב הדורות לא רק העבירו הלאה את הידע, אלא גם שכללו אותו. אחרי מאות שנים של התפתחות כזאת, מובן שהתגבשה טכנולוגיה שלמה ומורכבת ביותר של הגנה עצמית, אך מעולם לא שכחנו שזוהי רק אפליקציה אחת של קונג-פו. בזרימת השושלת שלי ידועות שתי אפליקציות גדולות עיקריות של הקונג-פו: 1. אמנות ההגנה העצמית וההישרדות; 2. אמנות הריפוי. התגלית היתה שאפליקציות אלה אינן ``רק`` מועילות מאוד בפני עצמן, אלא גם תורמות לקונג-פו (יכולת אישית כללית) של המשתמש! ספציפית בשושלת הקונג-פו שלי, כ-30% מהידע קשור לאמנות הלחימה (ומתוכו חלק עוד יותר קטן קשור לאמנות הלחימה הפיסית) וכ-70% לא קשור כלל לאמנות הלחימה. שיהיה לכולם יום נפלא ומלא חיים, בן

גיא1

New member
בהמשך להמשך

ברשותך שאלה על הקשר בין קונג פו לריפוי 1- מהו? (אני מביו מדבריך שיש) 2- מה הכוונה בידע שלא קשור ללחימה או לריפוי?

הקשר לריפוי

הקשר בין קונג-פו לריפוי הוא בדיוק כמו הקשר בין קונג-פו לאמנות הלחימה: בשני המקרים מדובר באפליקציה של קונג-פו. ``קונג-פו`` הינה ``התפתחות אישית``, או ``יכולת אישית``. אמני הקונג-פו הראשונים לא ידעו שום דבר על הגנה עצמית. הם פשוט חתרו להשביח את יכולתם, במובן הרחב ביותר האפשרי. הם זככו את גופם ואת נפשם ולחלק מהם היו אף שאיפות להגיע להארה ואף יותר מכך. לאמני הקונג-פו הראשונים היו רק שני כלים עיקריים באמתחתם: 1. מדיטציה; 2. ``מעברים קסומים`` (סדרות של תנועות היוצרות שינויים מהותיים במצב הגוף והנפש). במהלך ההתפתחות האישית של אמני קונג-פו, נוספו להם עוד כלים רבים, כגון: 1. אמנות התזונה; 2. אמנות הנשימה; 3. אמנות החשיבה; ועוד... בנוסף לכך שנוספו להם כלים שונים, הם גם השתמשו ביכולות היצירה והפיתוח המדהימות שלהם, כדי ליצור לעצמם כל מה שהם הזדקקו לו. אחד מהדברים שהם יצרו לעצמם, מאחר והיו זקוקים לו, היה שיטת הגנה עצמית. דבר אחר שהם יצרו לעצמם, היה שיטת ריפוי. הם יצרו לעצמם גם שיטות רבות נוספות, לדברים רבים נוספים, אבל רבות מהמצאותיהם לא עברו מדור לדור, כי לאף אחד לא היה צורך בהם. הגנה עצמית וריפוי, לעומת זאת, נשארו שימושיים מאוד ולכן הועברו מדור לדור ואף שוכללו.

הכוונה בידע שאינו לחימה או ריפוי

``ידע שאינו קשור ללחימה ולריפוי`` יכול להיות כל ידע שבעולם. אך ראשית כל, זהו הידע שממנו פותחו הלחימה והריפוי: הידע כיצד לפתח כל דבר שרוצים, בין אם זה ידע אחר, יכולת מסויימת או כשרון מסויים. זהו הידע הראשון והעיקרי. זהו הידע המרכזי המכונה גם ``קונג-פו``. מתוך ידע זה, פותחו ``ידעים`` רבים אחרים, כגון ריפוי ולחימה.

פיסטוק16

New member
מה זאת אומרת השושלת שלך?

אגב איפה אתה מדריך? ולא הבנתי מה זאת אומרת ריפוי .... תודה פיסטוק

אה! השושלת...

שושלת: המורה שלימד אותי למד אצל מורה שלימד אותו ולמד אצל מורה שלימד אותו וכן הלאה... איפה אני מדריך: במרכז תל-אביב, במקומות שונים (אני מעביר 15 שיעורים קבוצתיים מדי שבוע), חלק בסטודיו ליד גן העיר, חלק בחוץ, חלק בביתי. בדפי זהב אני מופיע כ ``שמבאלה - אקדמיה לקונג-פו`` (שם יפה, לא?). ריפוי: אמנות הריפוי היא האמנות שבה מסייעים לבנאדם חולה או פצוע או חלוש לשקם את עצמו ואת מערכותיו ולחזור לבריאות מירבית. אמנות הריפוי נחלקת לאמנויות רבות, כגון שיטות אבחון, טיפול בצמחים, בדיקור, בתנועות, בהילינג ועוד. שיהיה לנו יום נפלא ומלא חיים! באהבה, בן

פיסטוק16

New member
כל הדברים האלה מזכירים

את מסטר קוואי צ`אנג קיין מהתוכנית הנהדרת ``קונג פו - האגדה נמשכת`` שם הוא הפך למסטר שמבאלה והוא יודע קונג פו וריפוי נחמד....

pinibs

New member
סקרנות

בן, הדרך בה אתה מתאר את משמעותו הרחבה של הקונג-פו מעוררת סקרנות רבה ורצון לשמוע עוד. שאלתי היא האם ניתן להתרשם מהשיטה אותה אתה מלמד גם באמצעות מראה עיניים. במילים אחרות, האם אימון / שיעור (האם נכון לקרוא לזה אימון או שיעור?) אצלך דומים למשל לאימון טאי צ`י / קאראטה / אייקידו וכו`? אני ער לעובדה שבעצם השאלה יש משהו שאולי נוגד את התפיסה של לימוד כדרך חיים. משהו בגישה המערבית הרי מוביל אותנו אל הרצון ``לראות על מנת להאמין``. ובכל זאת, אני שואל משום שאני סקרן לא רק לשמוע אלא גם לראות (לחוות?). תודה, פיני

גיא1

New member
מעניין ועוד מספר שאלות

בהחלט תודה לך על התשובה הארוכה מאוד מעניין אך אינני מבין משהו אתה אומר שהרמוניה זה מצב שבו אנו לא נפגעים (הגנה עמצית?)כלומר לעצם הפגנת האלימות או התקיפה אין משמעות? אלא רק לפגיעה עצמה? דוגמה: אם משהו בה להתקיף אותי עם שבריה אבל החליק במקרה על קליפת בננה האם ההרמוניה עדיין קיימת? 2- אינני מבין מזה הגנה עצמית מפני חוסר אושר האם אתה יותר מאושר אם אתה עושה שכיבות סמיכה? 3- מזה קטה? 4-חילקת את ההגנה עצמית הפיזית לשלושה חלקים תוקפים אותנו איך לנצח, תוקפים אותנו איך להעלם, איך לא תוקפים אותנו, אם תוכל להרחיב בנושא זה? 5-מה הכוונה ב``ידע שחורג מהגנה עצמית``?

והנה מספר תשובות...

1: הרמוניה לפי המילון: ``התאמה, מזיגה, הסכם``. לפי הגדרה זו: הרמוניה ביני לבין עצמי מכונה ``אושר``. הרמוניה בין גופי לבין הסביבה מכונה ``בריאות``. הרמוניה בין גופי לבין עצמו מכונה ``כושר גופני מעולה``. הרמוניה בין המיינד שלי לבין הסביבה מכונה ``חוכמה``. הרמוניה בין גופי לבין גופו של תוקף פיסי מכונה ``הגנה עצמית``. אלה הן דוגמאות בלבד, כדי להמחיש כיצד הרמוניה ודיס-הרמוניה קשורות להגנה עצמית. כל פגיעה / מחלה / בעיה הינה סוג של דיס-הרמוניה ולכן כל פתרון לאותה דיס-הרמוניה הינו הרמוניה (בין משהו מסויים למשהו אחר). 2: הגנה עצמית מפני חוסר אושר איננה קשורה לשכיבות סמיכה. כפי שיש תרגילים שנועדו לחזק את שרירי היד, הבטן והגב, כך יש תרגילים שנועדו לחזק את ``שרירי`` האושר, השמחה והאהבה. אין אלה תיאוריות, אלא דברים ממשיים שאנשים רבים מתאמנים עליהם במשך שנים. ממש כפי שאתה מאמן את הבעיטות שלך באמצעות תרגילים מסויימים, כך אנשים אחרים מאמנים את הריכוז שלהם / השמחה שלהם / כשרון הנגינה שלהם / יכולת הקריאה שלהם / הבטחון העצמי שלהם / הזכרון שלהם / האהבה שלהם / החוכמה שלהם או כל דבר אחר, באמצעות תרגילים מתאימים! 3: קאטה הינה סדרה קבועה של תנועות, אשר נועדה להשגת מטרה מסויימת. באמנות הלחימה הפיסית, קאטה היא בדרך כלל סדרה קבועה של תנועות לחימתיות, אשר נועדה להשגת מטרה הקשורה באופן ישיר לאמנות הלחימה. 4: המעגל הפנימי הינו כל מה שבדרך כלל מתכוונים אליו כאשר אומרים ``שיטות לחימה``: בעיטות, אגרופים, מכות שונות, טכניקות, מתודות לחימה והתגוננות, צורות של לחימה פנים מול פנים באמצעות ידיים ריקות / כלי נשק / עזרים סביבתיים וכולי. ניתן להשוות את המעגל הפנימי לריפוי הבעיה כשהיא כבר מתעוררת. המעגל האמצעי הינו היציאה שלנו ממצב שבו תוקפים אותנו, אל מצב אחר. מעגל זה כולל מיומנויות כגון התחמקות, הסוואה, בריחה, ריצה, טיפוס, היעלמות, הטעיה וכולי. ניתן להשוות את המעגל האמצעי לריפוי הבעיה ``כשהיא עוד קטנה``. המעגל החיצוני הינו המניעה של כל אפשרות שבה מישהו תוקף אותנו, או מעלה על דעתו לתקוף אותנו. מעגל זה כולל עבודה אנרגטית של זרימה עם היקום, השואפת למנוע מצב בו נהווה מטרה עבור מישהו. אנחנו לא קיימים ולא נראים ביחס לגורמים עויינים. בשושלת שלי אומרים שמעגל זה איננו מספק תשובה מלאה לשאלת ההגנה העצמית, מאחר ולפעמים אנחנו רוצים דווקא להיות במוקד הבעיה, כדי לעזור למישהו אחר. ניתן להשוות את המעגל החיצוני לריפוי מונע. המעגל החיצוני כולל את אמנות המיקום: לקיחת אחריות על המיקום המדוייק שלנו בכל רגע נתון, החל בארץ וכלה בנקודה המדוייקת בחדר. אם הרצפה מתמוטטת, או רעידת אדמה מתחוללת, זו אחריות שלנו שהיינו באותו מקום באותו זמן. אחריות במובן של ``בחירה`` ו``חופש`` ולא במובן של ``אשמה``!! 5: בהקשר הזה התכוונתי ב``ידע שחורג מהגנה עצמית`` לאמן לחימה אשר למד את אמנות הלחימה ולא רק שיטת לחימה. הוא לא ``רק`` למד להפעיל מכניזם מורכב מאוד של לחימה, כפי שלומדים להפעיל מכונה, אלא הלחימה שלו נובעת מתוכו, קרי: היא איננה דומה לשום שיטת לחימה אחרת הקיימת על-פני כדור הארץ. כך בין היתר נוצרים סגנונות חדשים, אומנויות לחימה חדשות. אמן לחימה כזה, ברוב המקרים, איננו ``רק`` בעל יכולת הגנה עצמית גבוהה, אלא שהוא הגיע אל השורש שממנו התפתחה אמנות הלחימה בתור אפליקציה. שורש זה כולל את היכולת לפתח כל דבר שרוצים - ולאו דווקא אמנות לחימה.

mapopo

New member
מהי אומונות לחימה - תשובה

במזרח הרחוק התמקדו בלחימת יחיד, המכונה כקיום אומנות לחימה ישנם תורות קרב שונות קונג פו, טאי צ`י, גוגסיסו, גודו, טה קוואן דו, אייקדו, אגרוף תאילנדי ועוד תורות רבות וטובות שכולן נוצרו כתורות קרב להגנה עצמית, המונח העברי מגדיר תורות אלה כ ``אומנות לחימה`` כאן בעצם נבדלת הלחימה לצרכים צבאיים מהלחימה שהיא ``אומנות`` צבא משתמש בטכניקות שונות, המבוססות על כח מסיבי ולא על מיומנות אנושית. במלחצת מאת השנים, בקרב אזינקור, הוכרע הצבא הצרפתי מפגיעת רבבות חיצים, שהומטרו עליו ע``י הקשתים האנגליים. כמות החיצים האדירה היא שהכריעה את הקרב ולא דיוק הצליפות של הקשתים האנגליים. זאת בניגוד לדמויות אגדתיות או אמיתיות כרובין הוד או וילהם טל שהיו אומני לחימה בקשת וכך למעשה לא היו אומנויות הלחימה יישומים צבאיים או ספורטיביים והיישום שלהם היה לצורכי הגנה עצמית ולסיכול התקפה. בברכה, לחימה משולבת WWW.CMA.CO.IL

אפשרית

New member
לדעתי

אין לי מושג מה ענו לך אחרים, אך לדעתי אומנות לחימה כשמה כן היא. כל אחד אומן בתחומו, שחיין, גרפיקאי, צייר, ולוחם, אלא שלוחם תיכף נקשר למלחמה הרג ולא מתקשר לאומנות שלרוב מצטיירת לנו כציור פיסול ועבודת ידיים, לכל אומנות ובעצם עבודת כפיים או רגליים כבלחימה או כקדרות,יש טכניקות כללים חוקים ודרכי ישום. הלחימה באומנות או האומנות שבצורות לחימה אלו הן חוסר הנשק לרוב, וכאן זו אכן אומנות השליטה של הלוחם בו בתנועותיו בדיוק ובמהירות הפגיעה שלו ביריב הן הן האומנות. הלחימה היא לחימה לשמה שלרוב השתמשו בה להגנה מלכתחילה, ולא להרג לשמו.יש לזכור שמכות רבות יכולות בהחלט להרוג. הלחימה היא חלק מחיי יום יום. האומנות שבה היא הצורה הנלמדת לשלוט עלינו על יצרנו ורצונותינו ולכוונם לטובתנו אך בהחלט לא בהנחה ראשונית לרעת השני. זו דעתי לאחר שנה של אימונים בלבד. אשמח לקבל תגובה.

למעלה