מה זה ?

Gonzolio

New member
מה זה ?

אני דווקא חשבתי שזאוס הוא אבא של כל האלים ופה זה לא ממש ככה

5 0 6

New member
הוא דווקא כן.

זה עץ המשפחה של האלים, אבל לא כולם בו אלים. האלים הם רק זאוס, אחיו (פוסידון, האדס, הרה, דמטר והסטיה) וילדיו (כאן נכללים גם אפולו, ארטמיס, הרמס ואפרודיטה, למרות שאמותיהם לא היו אלות). בקשר לאחרים אני לא בטוח, אבל אני חושב שהם הטיטאנים. מה שכן נראה לי מוזר הוא ארוס. מה הוא עושה עם הטיטאנים, בתור בנו של כאוס? הוא לא אמור להיות בנה של אפרודיטה ואל האהבה?

יש כמה גרסאות לגבי ארוס

השאלה היא, האם מדובר בשני ארוס שונים, או בגרסאות שונות. כמו כן, ראוי לציין שאפרודיטה עצמה, במקורות אותם אני מכיר, נולדה מקצף הים ואיבר מינו של אוראנוס, כך שהיא אינה צאצאית של האלים...

ד"א, העץ לא מדויק

בכלל. אתנה, למשל, היא לא ביתה של הרה כלל וכלל. היא ביתם של זאוס ומתיס.

5 0 6

New member
שים-לב שהחץ מחבר רק בין אתנה וזאוס,

ולא בין אתנה וזאוס+הרה. אחרת היו כותבים את אתנה באותו "ענף" עם ארס, הבה (מי זו?) והפיסטוס. ואם אני לא טועה, אתנה נולדה מראשו של זאוס, אז מי היא מתיס?

Poseidon16

New member
אתונה נולד מראשו של זאוס בגלל זה...

קוראים לה אלת החוכמה בגלל שהיא נולדה מהראש ובגלל זה היא האלה של החוכמה. אומרים שהיא גם אלת הזית למרות שאין לי מושג למה כמו שהרה אלת התפוז או הקלמנטינה.

לזאוס נובא

כי אחד מצאצאיו יביס אותו, כשם שהוא הביס את אביו קרונוס (וזה את אביו לפניו - אוראנוס). מתיס ("בינה"), זוגתו דאז של זאוס, היתה בהריון. זאוס בלע אותה וזו התישבה בראשו. אתנה נולדה בראשו, ומתיס הכינה לה שריון. הכנת השריון בתוך ראשו של זאוס גרמה לו לכאבים רבים, עד כי ביקש מהפסטוס לפצח את ראשו ולהוציא משם את הגורם לכאבים (וזה שופך אור על המושג splitting headache
). כאשר הפסטוס עשה זאת, אתנה קפצה, עטויה שריון, אוחזת בחנית ובמגן.

5 0 6

New member
זכרתי שהפסטוס מעורב איכשהו. תודה../images/Emo13.gif

טיטניה

New member
זיתים

זה כיוון שהיא יצרה את עץ הזית כדי לקבל שליטה על אתונה (הייתה תחרות בינה לבין פוסידון הוא יצר מעיין היא יצרה עץ זית והיא כמובן ניצחה-מאז אתונה היא העיר שלה והזית הוא העץ שלה)

גאלתיאה

New member
הבה

או הובי, היתה ביתם של זאוס והרה, היא אלת הנעורים, ושימשה גם בתור משרתת לאלים, היא התחתנה עם הרקולס ואז החליף אותה בתפקידה הנסיך גנימד. לצערי היא אלה די שולית ולכן החומר עליה הוא די דל, אם למישהו יש מקורות שמפרטים עליה יותר, אני אשמח לקבל אותם...

למעלה