מה זה?

daviel

New member
אז עכשיו...

אנחנו יודעים שpaluta מתעב קרפיונים ויפנים. מעניין מעוד. מה שמסקרן אותי זה האם paluta מתעב את קרפיונים בגלל שהם מזכירים לו את יפנים, או שהוא שונא יפנים, בגלל שהם מזכירים לו קרפיונים. כמה שנאה כלפי אומה שלמה עם תרבות מרתקת, שרמת החיים במדינה שלה אחת מהגבוהות בעולם, וכמה שנאה כלפי דג, עם שהכשרון למידה הכי גבוה מכל הדגים, בגלל המוח הענקי שיש לו. חבל...

paluta

New member
ת ר ד מ מ נ י !!!!!!!!!!!!!

לעולם לא ירדתי עליך ולא באתי אליך בתלונות או טענות אבל כן שמתי לב שאתה ממתין לי בפינה בכל פעם שאני מציין משהו בקשר ליפנים אז תעשה טובה ותתחפף ממני ואולי הגיע הזמן שתקרא ספר מצויין שיאיר לך מעט על הרקבון של היפאנים ( ואני חייתי בקרבתם שנתיים לצערי) - יער נורווגי בהוצאת כתר , תורגם לעברית תוכל להשיג בהנחה באתר של סטימצקי שלום לך !

daviel

New member
טוב,

אני יורד ומתחפף ממך. ובקשר לרקבון, כנס ערב אחד לצ´אט של תפוז, תראה מה זה רקבון... שלום.

evgk

New member
חדקן

בדקתי ובעברית הדג הזה בהחלט חדקן השאלה: מישהו דג אותו בארץ פעם.

joko7

New member
מעולם לא נתקלתי עם הדג הזה,אולי יש

אותו בנחלים בצפון הארץ או בירדן,בטח לא במרכז הארץ.

ramihann

New member
כבר דיברנו על החדקן במסגרת הפורום

שפמנון פעם הציג את השאלה, והתשובה היא שמנסים (או ניסו) לגדל אותו בבריכות המים הזורמים של הקיבוצים בצפון לצרכי שיווק מסחרי. הדג מגיע מן הנחלים והאגמים של מזרח ומרכז אירופה. דג דומה קיים גם בצפון אמריקה. מן הביצים של דג החדקן מכינים את הקוויאר המשובח, אך גם כדג מאכל ערכו גבוה. בשרו טעים ודל בעצמות. במשך שנים רבות הסתובבו בארץ שמועות על פורלים ש-"ברחו מן הבריכות של קיבוץ דן". יש לכך אישור רשמי ב-"ספר הכינרת", שם כתוב במפורש שבכינרת קיימים פורלים שמקורם בבריכות הגידול של קיבוץ דן. אגב, גידול הפורלים בקיבוץ דן התחיל עוד לפני קום המדינה, אלא שהסורים פוצצו להם את הבריכות המקוריות ולכן הם נאלצו להמתין עד לאחר מלחמת ששת הימים כדי לחדש את הענף (ובהצלחה). כיום הם מגדלים פורלים רגילים, פורלים "אדומים" (אלה פורלים רגילים שמקבלים פיגמנטים בתוך המזון שלהם), בייבי סלמון וגם דגי חדקן. ייתכן שגם חדקנים הצליחו לברוח מן הבריכות ולהגיע לכל מיני מקומות בטבע. אני לא שמעתי על כך, אבל האפשרות קיימת. ברכות לכולם.

למעלה