מה זה

Naked1

New member
היה נחמד

אם מי מכם היה טורח לענות לו\לה. אם זכרוני אינו מטעני סיזיפוס הינו דמות מהמיתולוגיה היוונית. הפרטים לגבי האגדה בה הוא לוקח חלק, קצת התערפלו אצלי, אבל בכלליות הוא נענש על חטא שביצע, כחלק מהעונש ניזגר עליו ע"י האלים עד סוף ימיו לגלגל אבן גדולה במעלה הר, וכאשר הוא מגיע לקצהו, האבן מתגלגלת חזרה לתהום, וכך הלאה והלאה, חוזר חלילה. מכאן למעשה לקוח הביטוי-"עבודה סיזיפית"-עבודה שאין לה תכלית וקץ. :)

Boojie

New member
איך אני מתעבת את החוכמולוגים

שפשוט לא קולטים שהפורום לא רוצה לעודד אנשים שבאים להכין פה את שיעורי הבית שלהם, ולא רוצה לתת להם תשובה, ומחליטים לחנך את כולם לנימוס ולמעשים טובים. כן, זה מתייחס אליך.

lady_anne

New member
../images/Emo41.gifמפאת כבודו של הפורום

נמחק זנבו של הפתיל המבזה הזה.

Rivendell

New member
../images/Emo46.gifועוד הפעם!

מספיק זה מספיק. יש גבול כמה פעמים אפשר למחוק את אותן השטויות (כן כן, שטויות!) והסבלנות שלי אזלה. הויכוחים הקטנוניים והמאוד-לא-רלוונטיים האלה יכולים להתקיים לנצח מבחינתי- אבל במקום אחר. לא מעניין אותי איפה, אז בבקשה אל תטרחו להגיב להודעה הזו בעוד שפע הודעות משלכם. הדיון הזה הגיע לקיצו. אין אפליות למיניהן בפורום. שפה מלוכלכת, או סתם הודעות זימה ובוז יימחקו בלי קשר למין גזע ועיסוק מקצועי. בבקשה, די.

Naked1

New member
חוכמולגים?

אולי כדי שתטרח לקרוא את ההודעה שלך, אז תוכל להבין את משמעות המילה על פיה. ואם אנשים לא באו להכין שיעורי בית, הם נחשפו למושג כולשהו בספר וזקוקים לפירוש?! ממרומי מגדל השן שלך נראה כי משעשע אותך לירות חיצים לכל עבר, אופס, שוב פיספסת.

yaelbo

New member
סיזיפוס היה:

לא התכוונתי לענות על השאלה, אבל די הרגיז אותי לראות לאן התדרדרו התגובות. ולכן: סיזיפוס היה מלך קורינתוס, שנחשב לפיקח בין בני האדם. הוא הסתבך עם זאוס אבי האלים במיתולוגיה. הוא ידע היכן מחביא זאוס נערה שחטף (אתם בוודאי יודעים שזאוס היה חובב נשים פתולוגי ממש), שהיתה ביתו של אל הנהר. את הסוד הזה גילה לאל הנהר, תמורת משהו שרצה ממנו. זאוס פנה להעניש את סיזיפוס. הוא שלח את המוות לקחתו, אבל סיזיפוס שיטה בו. גם כשנלקח כבר לשאול, הצליח לשטות בפרספונה וחזר לביתו. רק הרמס, שהיה בקיא בתחבולות גם הוא, הצליח לשלוף אותו מביתו בקורינתוס ולהביאו ממש לשאול. זאוס דאג שסיזיפוס יענש על תעלוליו וכמובן גם על התערבותו במעשיו של זאוס. ואכן העונש שקיבל הוא - לגלגל אבן כבדה במעלה גבעה; כאשר בכל פעם שהוא מגיע עם האבן לראש הגבעה, האבן נשמטת מידיו ועליו לרדת שוב במורד ולהעלותה. וכך עליו לחזור ולבצע את המטלה, עד אין סוף. לכן, עבודה קשה במיוחד, שנראה שאין לה סוף, או תכלית, מכונה "עבודה סיזיפית". לילה טוב

למעלה