מה זה?

• פותח הנושא hala1
  • פורסם בתאריך

hala1

New member
מה זה?

אני פונה אליכם אחרי הרגשת ייאוש מוחלטת. לפני כחודשים, התחלתי להרגיש כאבים בצד ימין במפשעה ומעל למותן ימין, הכאבים מלווים בבחילות כאשר הכאב ממש מתחזק יש גם צמרמורת. בפעם הראשונה התחלתי להרגיש את הכאבים אחרי שבוע של קבלת מחזור. ביקרתי בבית חולים, נעשו בדיקות דם, שתן ובדיקה פיזית הכל יצא בסדר ושוחררתי הביתה. לפני שבועיים בערך חזרתי עם אותם כאבים והתקף בחילות וצמרומרת (לא הצלחתי לישון) וגם כן אחרי שבוע של קבלת המחזור. ב 7-11 עשיתי סי טי , הכל תקין חוץ מנוזל חופשי בכמות קטנה באגן .אני לא יודעת למה זה גורם) לפעמים הכאבים לא קשורים למחזור אבל ההתקף החזק בא אחרי שבוע של מחזור. כבר ביקרתי אצל 3 רופאי נשים שאמרו שהכל תקין בשחלות וברחם. הרופאה בבית החולים , ציינה שאולי מדובר באנדומטריוזים שמגלים דרך ניתוח. המליצה על נטילת גלולות. הרופאים בבית החולים גם ביצעו צילום אולטראסאונד וגם פה אמרו שהכל תקין. ההתקף בא ואחרי זה יש כאבים. אני לא יודעת מה לעשות פשוט מיואשת . המליצו לי על קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. אין לי שלשולים, אין לי שינויים חריגים ביציאות מלבד עצירות באופן נדיר מאד. אין דם ביציאות. האם יכול להיות דלקת בתוספתן כרונית? יש כאב ליד הטבור ויורד לנרתיק גם וזה יותר מציק מאשר כואב ..הבחילות והצמרמורת הן הדבר הכי קשה... נדקתי אצל אורלוג שציין שאין לי בעיה בדרכי השתן. לפי שאני יודעת על אנדומטריוזים שזה טרו ווסתי ...או במהלך הביוץ אני לא יודעת למה ההתקף של הכאבים בא אחרי 8 ימים של קבלת המחזור לא יודעת אם זה במקרה או שיש סיבה מסוימת. הכאב לא עוזב לפעמים הוא פחות משמעותי ולפעמים הוא פשוט מציק ולא נסבל...מה הסיכוי שזה אכן אנדומטריוזים הכבאים ליד הטבור פשוט נוראיים
בישיבה הכאב מתחזק..לפעמים אני אפילו מרגישה כאב ביד ימין .... אין מחום ואין הקאות ...בבקשה תעזרו לי
הכאב פשוט לא עוזב ונקרין לב אל יותר לבטן
והאם יכול להיות שזה כואב רק בצד אחד? למרות שחודש שעבר הרגשתי כאבים בצד שמאל אל לרוב צד ימין

liats80

New member
לא יודעת לענות לך

אבל כדאי לדעתי לפנות לרופא מומחה לאנדומטריוזיס על מנת לאשש או להפריך את החשד.
על האנדו והסימפטומים שלו אני ממליצה לקרוא באתר אנד"י: http://www.endi.org.il.
תרגישי טוב!

פז08

New member
מצטרפת להמלצה של ליאת,

לפנות בהקדם לרופא מומחה בתחום......
רק לאחר בירור היסטוריה רפואית מקיפה, בדיקה של רופא בתחום ובדיקות עזר, תוכלי לקבל תשובות......

עדילי13

New member
מאחלת לך שתרגישי טוב

ושימצאו מה הגורם לכאבים ותקבלי טיפול מתאים

דסי31

New member
היי hala1

לא רוצה להגיד לך סתם, אבל הכאבים שאת מתארת ממש מזכירים לי את הבעיות שהיו לי עם הכליה הימנית, שהשליכו גם על כאבים בשלפוחית השתן במתן שתן ולפעמים גם סתם ככה (מתאים לכאבים במפשעה ומעל הנרתיק איפה שהשלפוחית).
מה גם שאצלי האנדו היה על דופן הבטן בצד ימין וכנראה "הציק" לתוספתן במשך כמה חודשים, ורק כשהכאבים היו בלתי נסבלים הגעתי למיון והוציאו לי את התוספתן, למרות שהוא עצמו לא היה מודלק ובסכנת התפוצצות. אבל בביופסיה ראו אנדו עליו וסביבו אז זה תאם לסמפטומים.

אבל אצלי ראו את הבעיות בכליה באולטראסאונד כליות (היא היתה מוגדלת מאוד) ואת התוספתן בסיטי שאמרת שעשית... לפעמים זה תלוי מי הרופא שרואה את התוצאות של הבדיקות (את הדיסק עצמו לא הפיענוח במלל), ויש רופאים שיותר מנוסים ורואים דברים שרופאים אחרים לא רואים. אל תתביישי לקבל עוד דעה של רופא.
אולי תתייעצי עם עוד אורולוג יותר מומחה שישלח אותך לעוד בדיקות (מיפוי כליות שיכול להעיד על תפקוד הכליות ואולי MRI - אני סתם זורקת, אין לי ניסיון עם הבדיקה הזאת ואני לא יודעת מתי עושים אותה בדיוק). אני יכולה להגיד לך שהאורולוג ה"פשוט" שהייתי אצלו בקופה היה אדיוט ונתן לי אוקיי להמשיך בטיפולים למרות שהכליה שלי היתה על סף התאבדות...

יכול להיות שזה בכלל לא הכיוון אצלך, ויעזור אם תשימי לב לעוד סימנים כמו כאבים במתן שתן או כשאת לא מתרוקנת הרבה זמן. וכשיש לך את הכאבים האלה תבדקי אם החום שלך עולה אפילו בקצת, ובמיוחד אם יש לך צמרמורות, זה יכול להעיד על דלקת שמתרחשת.

מאחלת המון בהצלחה ושתרגישי טוב.

תעדכני.

למעלה