מה זה supercharger?

Mizti 1

New member
מה זה supercharger?

אחים שלי תעזרו לי... נשמע מגניב..... והאם מישהו יודע אם יש רכב בארץ עם ניטרו (nitrous oxide)?

kitt

New member
supercharger הוא מדחס טורבו שעובד

על רצועה (מחובר לפולי של המנוע) בניגוד למגדש טורבו שעובד על גזי הפליטה. הייתרון שלו על פני מגדש טורבו הוא עבודה מסל"ד נמוך ולא רק מרמת סל"ד מסויימת בגלל שהוא לא תלוי במהירות גזי הפליטה.

tiger18

New member
אבל יש עומס על המנוע

ואין לאג. משום מה לא פופלרי בעולם

RamN

New member
יש מכוניות עם ניטרו.....

אם יש לך תכסף ותידע למה לא.... לא חוקי אבל , כמו כל דבר בארץ

tiger18

New member
אולי אתה מוכן להסביר איך זה עובד?

כי זה כבר משהוא לא ממש קונבינציונלי (כמו טורבו, שניתן למצוא היום במכוניות "מן המדף", אפילו בחיפושיות חדשות

RamN

New member
אני לא כימאי אבל ממה שאני יודע

אחד מהמרכיבים של ניטרואקס הוא חמצן , בטמפ´ מסויימת התרכובת הזאת מתפרקת ככה שהחמצן נפרד ממנה מה שעושים זה מזרימים את אותה תרכובת לבוכנות כשהמנוע הוא בטמפ´ הנכונה לאותו הפירוק כל אחד יודע שבשביל אש צריך חמצן ... כמה שיותר חמצן אש יותר חזקה תאכלס מה שקורה זה שיש הרבה יותר שריפה בבוכנות כמה עשרות אחוזים יותר אפילו, הדבר מתבטה בעשרות כוחות סוס שנוספים במכה, ולכן יש סיכוי לפוצץ תמנוע כיוון שהוא עובד פי כמה עשרות אחוזים יותר מהר ובחום יותר גבוה , וכמו כן יש סיכוי שמשהו ישבר.. ולכן כשאמרתי צריך ידע כדי לתפעל את זה , גם לדעת באיזה שלב להזרים תניטרו וגם איזה כמות.. אני מקווה שההסבר שלי נכון .. זה מידע כללי , אף פעם לא התעסקתי בזה וגם לא יצא לי לנסוע על מכונית שמשתמשת בזה..

tiger18

New member
אז למה להזריק תרכובת

כשאפשר פשוט להזריק חמצן. ולא צריך שהמנוע יהיה בטמפ´ מסוימת וגם לא צריך לקרר את החמצן (בגל שהוא יוצא מלחץ הוא אמור להיות קר) כמו בטורבו, וגם התערובת תהיה "נקיה", זאת אומרת רק חמצן ודלק. וגם קל הרבה יותר לשלוט על התערובת, במקום חישנים באגזוז אפשר פשוט לשלוט על הפליטה מבלון החמצן.

buggybuy

New member
מה עושה הניטרו

כמה שאני יודע גז הניטרו הוא גז נפיץ יותר מהחמצן ולכן הוא שורף את הדלק ביותר יעילות ויותר מהר.

tiger18

New member
עכשיו שאלה נוספת

לאיפה מזריקים אותו? אם זה גז דליק אז זה לא סיכון שיש לי מערכת כזאת ברכב?

RamN

New member
את זה תצטרך לשאול מבינים ממני

אבל , אני לא יודע אם הוא כזה דליק, כמו שהסברתי מקודם האפקט שלו קורה כאשר הוא מתפרק והחמצן בורח ממנו, זתומרת האש מתחזקת כתוצאה מהחמצן שמתפרק ממנו לא כתוצאה מזה שהוא דליק או משהו

dejavu

New member
נייטרו N2O

ה N2O הוא בעצם מה שרופאי השיניים משתמשים להרדמה (גז צחוק) ובמנועי בנזין התערובת הזו בטמפ´ הפליטה (בסביבות 290 מעלות) מתפרקת לניטרוגן שמתערבב (דחוס מאוד) בתערובת השריפה בצילינדר ונותן פיקים של 30% יותר כוח לכמה שניות או אפילו דקה אני לא בטוח בקשר לזה... אני לא ממש מבין בעניין זה כל מה שידוע לי בנושא, בכל מקרה אני ינסה למצוא קישור לזה... מה שמעניין אותי זה האם גז ניטרו יהיה אפקטיבי על מנוע החיפושית?? בקרוב, רייסים במפגשי יום שישי...

tiger18

New member
קודם צריך

להגדיל נפח, להפוך להזרקת דלק, להוסיף טורבו טוב ושאר שיפורים, ואז אולי אפשר. וגם צריך לשלם כסף טוב לבנאדם שיעשה "מחשב"(צ´יפ) שיעבוד עם זה. ולא לשכוח, חיזוק שלדה, מתלים, גלגלים, אני חושב שגם להחליף הילוכים לא יזיק, ואולי גם היגוי(רק בגלל שכבר הילפנו את כל השאר) אז אולי יהיה אפשר להוסיף ניטרו. אלא אם כן אתה רוצה שהרכב יתפרק כמו בסרט(מהיר ועצבני נדמה לי)?

למעלה