מה זה SPD?

איך מאבחנים?

בדקתי באינטרנט את התסמינים, ויש לי הרבה מאוד תסמינים של "יתר תחושתיות" אבל יש לי (ממש טיפה) גם כמה תסמינים של "תת תחושתיות. ואבחנו אותי בטעות ואמרו שיש לי הפרעות קשב וריכוז, אבל עכשיו (אחרי שראיתי את הרשימה הארוכה מאוד הזאת), אני לגמרי בטוח שזה SPD.

אבל אצלי זה לא עד כדי כך גרוע כמו שהיה כתוב שם.

בכל מקרה, איך מאבחנים? כל פסיכיאטר/נויירולוג יכול לאבחן?

אל תפלי ל"מלכודת האינטרנט"

איבחון צריך לבצע בעל מקצוע ובסופו של, רק יום הוא יוכל להגיד לך מה הכי נכון לך לעשות.
אל תנסי לאבחן את עצמך - זאת תהיה טעות ובטח שהטעות תגדל אם גם תתחילי לטפל בעצמך על סמך האיבחון העצמי שעשית.... ממש לא רעיון טוב.

spd מאבחנת ומטפלת רק מרפאה בעיסוק מומחית

לא פסיכיאטר, וגם לא נויורולוג. אני מציעה להתקשר למכון התפתחות הילד בקופת החולים, לבקש שמות של מרפאות בעיסוק שמומחיות ל- SPD, ושמטפלות במבוגרים, ולפנות אל אחת מהן באופן פרטי.
לעומת זאת, גם רופאים כירופרקטים מטפלים בזה בהצלחה רבה ובשיטות אחרות מאלו של המרפאות בעיסוק. ורשימה של כירופרקטים אפשר למצא בגוגל .

אתה בטוח?

SPD זאת בעייה במערכת העצבים, ונויירולוג מטפל/מאבחן דברים כאלה.

ופסיכיאטר יכול לאבחן כי הבעייה הזאת קיימת אצל אנשים עם הפרעות קשב בתור "תחלואה נלווית" (אבל לא רק אצלם, יש עוד הרבה בעיות שזה מגיע ביחד.) ואצלי זה **רק** SPD יתר תחושתיות" (זאת אומרת "תחלואה ראשונית") למרות שעדיין לא עשיתי אבחון "רשמי", ברור לי שזה זה, ולא הפרעות קשב.

לא נכון?

ואני לא מנסה" לבקר" אותך, אלא פשוט אני רוצה להיות בטוח שהוא לא ישר ישלול את זה, אלא שיקח את זה ברצינות, ואם צריך, הוא יפנה אותי למומחה שיודע לאבחן (במידה והוא לא יודע לאבחן את זה).

כן אני בטוחה.

spd זו אכן בעיה במע' העצבים המרכזית- אבל התוצאה שלה היא בעיה בוויסות החושי. את צודקת שהיה ראוי שנאורולוגים יבינו בזה, אבל גם אם הם מבינים ומכירים את הבעיה- הם רק מאבחנים, או עשויים להצביע על הקושי- הם לא מטפלים. וכיוון שמי שמטפל ממש בתופעה הן מרפאות בעיסוק- רצוי ונכון לגשת לאחת כזו שגם מאבחנת במדויק את הקושי {יש לזה כל מני צורות ולפי סוג הבעיה נקבע הטיפול}, וגם מטפלת.

למעלה