מה זה "Real time embedded"?

טשרםמ1

New member
מה זה "Real time embedded"?

סיימתי תואר ראשון לפני שנתיים וחצי ומאז לא התעסקתי בזה. לפני שבוע הייתי בראיון אצל חברה שמתעסקת ב Real time embedded בראיון שאלו שאלות תיכנות רגילות (ב C) ועברתי אותו. עכשיו יש לי ראיון שני שם, ונראה לי שכדאי שאני אדע לפחות מה זה (למרות שהם יודעים שאין לי ניסיון וידע בזה וכו'). מישהו יכול להסביר מה זה?, וגם קצת על VXWORKS?

yazam11

New member
מהקצת שידוע לי

מערכות REAL TIME EMBADDED הינן מערכות משובצות מחשב, שנותנות תגובה בזמן אמיתי, כמו למשל בקר כנפיים במטוס קרב, שחייב להגיב מיידית, על ידי תזוזת הכנפיים עם הזזת הסטיק. (זוהי כמובן רק דוגמא) אני מקווה שלא הטעיתי אותך, אם כי לא נראה לי היות ואני מכיר אנשים שעוסקים בתחום (אבל לא חקרתי לעומק). לדעתי זה תחום מאוד מעניין, ומי שמעמיק יודע להגיע לרמות קוד מאוד גבוהות.

dc24

New member
הסבר פשוט

RT - זה תכנות זמן אמת. העניין הבסיסי זה זמן הריצה. למשל פעולות כנפי מטוס כמו שהקודם אמר. EMBEDDED - מערכת משובת מחשב. ז"א תיכנות של בקרים (צ'יפים) בשונה מתכנות של PC למשל. בדר"כ מתכנתים ב-C ומעט באסמבלר. עד כמה שאני יודע היום בצ'יפים החדשים ניתן לתכנת גם C++ (תכנות מונחה עצמים).

pixiER

New member
מה דעתכם שנפתח פה בפורום

מילון מונחים? יש אופציה כזו, רק צריך להפעיל אותה ולמלא אותה בתוכן... אז אם אתם מוכנים לשתף פעולה, ןיש לכם רעיונות למונחים, וגם התשובות המתאימות, זה יהיה נחמד

סטיקס

New member
RT

מערכת RT לאו דוקא צריכה להיות מערכת מהירה, היא יכולה להיות גם מערכת שדורשת תיזמון של פעולות שמתבצעות במרווחי זמן קבועים ומדויקים (בדרך כלל גם מהירים). VXWORKS זה מערכת הפעלה לסביבת RT. אני לא מכיר את המערכת הזאת אולי מישהו אחר יכול להרחיב עליה.

למעלה