מה זה r\?

• פותח הנושא BMWE
  • פורסם בתאריך

vinney

Well-known member
rewind

לחזור לתחילת שורה בחלונות התו "\n" עושה את הפעולה הזאת גם, אבל במקור התו "\n" נועד לרדת שורה והתו "\r" נועד להגיע לתחילת שורה, ושניהם ביחד הורידו סמן לתחילת שורה חדשה, כדוגמת הפעולה הנדרשת במכונת הכתיבה. בUNIX זה הסטנדרט גם עכשיו.

IP yuval

New member
בUNIX משתמשים ב\n

ודוס/חלונות משתמשים ב \n\r? אני טועה?

IP yuval

New member
הפוך

http://www.itworld.com/Comp/2378/swol-0799-unix101/ http://www.geo.unizh.ch/~uruetsch/unix/eol.html
man unix2dos DOS text files traditionally have carriage return and line feed pairs as their newline characters while Unix text files have the line feed as their newline character...​

vinney

Well-known member
נו שוין

זה מה שקורה אחרי שחצי שנה לא נגעתי בUNIX

KKnDoIt

New member
אתה צודק, אבל גם ללוכסן R וגם

ללוכסן N יש משמעות _סימלית_. המשמעות הספציפית שלהם נגזרת מהאופן בו היישום הספציפי משתמש בהם. לדוגמה, ב- VIM משתמשים בלוכסן N כדי לציין מעבר שורה בזמן חיפוש, אך בלוכסן R אם רוצים להכניס סימן שורה חדשה (למשל: בזמן החלפה בפקודה :substitute). התווים שהוא ירשום בפועל תלויים בפורמט הקובץ: DOS, UNIX, או MAC (את זה בדקתי לאחרונה כי הייתי צריך את זה. לא קראתי באופן מקיף). עד כמה שידוע לי, אם רוצין לציין מפורשות את התו carriage return משתמשים ב- <CR>, ואת Line Feed משתמשים ב- <LF>. שני אלא תווי ASCII. _לא_ קיים ב- ASCII תו שנקרא New Line. לכן המשמעות של לוכסן N היא סמלית. התווים שיוכנסו (או יחופסו) בפועל תלויים ביישום.

vinney

Well-known member
אלה שאריות מטרמינלים

הקופסאות הישנות האלה שאפשר לראות זרוקות בארונות בצבא ובמשרדי ממשלה, שהיו מחוברות ישירות לרשת, והיו פולטות תוים מהרשת על המסך, ושולחות מהמקלדת לרשת. שם, בהעדר כל דרך אחרת, ההוראות הועברו על ידי ה20 התוים הראשונים של ASCII, ומשם בא הCR וLF - שתי פעולות נפרדות שבוצעו על ידי הטרמינל בהתאם לתוים שקיבל. אין להם משמעות ממש, גם בUNIX וגם בחלונות כל עורך טקטסטים מכבד את עצמו (ולא התכוונתי לNOTEPAD) מסוגל לזהות אטומטית ולהמיר את השורות כמו שצריך, אם מבקשים יפה.

KKnDoIt

New member
אני חושב שעדיין יש לזה משמעות,

כי לא כל תוכנה עובדת עם שני הפורמטים. באופן כללי, המשמעות של CR ו- LF נגזרת מהאופן בו התוכנה מפרשת את התו הזה: מה היא עושה איתו. אתה צודק בזה שרוב התוכנות יודעות לעבוד עם שני הפורמטים, אבל לא כולן. בכל אופן במקרה הצורך (בסריפטים של BASH, למשל), אפשר להמיר את הקובץ שאיתו עובדים (ביחוד עם הוא קובץ קטן).

למעלה