מה זה MATCH-UP ZONE

מנחם לס

New member
מה זה MATCH-UP ZONE

אני מודע לכך שבפורום זה לא כותבים (ואולי גם לא מתעניינים) בטקטיקה של המשחק, אבל מי שראה את הרוסים היום, הם עשו לאמריקאים צרות די גדולות בהגנת המץ'-אפ זון שלהם. מי שמעוניין לקרוא על ההגנה הזאת, ניסיתי להסבירה בהופס, באגף הטקטי.

מנחם לס

New member
דיויד בלאט מאמן נבא?

ממש עכשיו נסתיימה תכנית ספורט בפוקס ספורטס בהשתתפות שלושה מאמני מכללות: רוי ויליאמס מצפון קרולינה, מייק בריי מנוטר-דאם, וג'ין קרןס מאוניברסיטת טולידו. הפ דיברו על הכל, כולל משחק הבוקר בין ארה"ב ורוסיה. הם היללו את דויד בלאט. רוי ויליאמס אמר שהוא זוכר אותו כששיחק פוינט גארד בפרינסטון עבור פיט קריל הנודע. הוא אמר שהוא זוכר אותו כשחקן פיקח ביותר. ואז היללו את המשחק של רוסיה, ציינו שהוא מאד הצליח באירופה, ואמרו שהמטש-אפ-זון של רוסיה היה מצויין. קרוס אמר שהוא רואה את בלאט מאמן ראשי בקבוצת נבא בקרוב. "הוא לא יקבל משרת עוזר מאמן. רק משרת מאמן ראשי, ואני מאמין שזה יקרה בקרוב!

Malcolm X

New member
סימן טוב שמתחילים לדבר עליו

אני לא יודע אם הוא המאמן הכי טוב באירופה, אבל אם יש מאמן שמתאים למנטליות האמריקאית, זה הוא. מגיע לו לאמן בנבא. למשל, אני לא יודע עד כמה וויני דל נגרו יותר טוב ממנו. הכל פוליטיקה...

מנחם לס

New member
למה דויד בלאט לא מאמן ההיט?

אם זה נכון שרענן כץ (מכבי ת"א) הוא בעל מניות בהיט (פעם הוא אמר לי 10%, אבל אני מסופק ביותר, כי פעם הוא אמר לי שהוא שיחק כמה משחקי אימון במדי הסלטיקס!), אז איך זה שהוא לא המליץ, ועמד על כך, שבמקום שיבחרו מאמן שלא אימן בכל ימי חייו משחק אחד, יבחרו מאמן פיקח (פרינסטון) שלקח אליפות אירופה?

gambit forever

New member
רענן כץ שיחק נבחן לסלטיק לפי הביוגרפיה שלו!

לפי הביוגרפיה של רענן כץ הוא נבחן בסלטיקס אבל רד אורבך אמר לו שהסגל של הסלטיקס מלא והוא קיבל זימון לסנט לואיס הוקס, אבל עלה לו 75 דולר כדי להגיע לסנט לואיס ולכן הוא החליט לוותר על הזימון. אנשי הסלטיקס שהבינו שכץ יודע לשחק חיברו אותו אל ההארלם גלוב טרוטרס וכץ התקבל לקבוצת האול סטאר USA שמולה שיחקו הטרוטרס. כץ קיבל עבור העבודה הזו 200 דולר לשבוע והוא שיחק בקבוצה הזו שנה שלמה. בסוף אותה שנה היו לכץ 6,000 דולר בכיס ורצון לעשות עסקים. בסכום הזה הוא שילם את התשלום הראשון על בניין דירות קטן שרכש בבוסטון. כץ שיפץ את הבניין, מכר אותו ברווח ורכש בניין אחר, גדול יותר. העסקים המשיכו להתגלגל, ותוך כמה שנים הוא הפך למליונר עם הון מוערך של 750 מיליון דולר. לגבי למה כץ לא התעקש להביא את בלאט להיט, אני מניח שקשה לכפות את דעתך שיש לך רק 10% מן הקבוצה, אחרי הכל יש עוד 90% מן הקולות שאני לא בטוח כמה הם מכירים את בלאט. ובכל מקרה קשה להעריך כיצד בלאט יתפקד בקבוצה בNBA- עד כה הוא עבד עם קבוצות אירופאיות עם שיטות משחק ומנטליות שונה מה-NBA. אני אומר זאת למרות שמבין כל המאמנים האירופאיים בלאט לדעתי הוא הכי קרוב מבחינת המנטליות והשכל כדי לאמן בNBA.

Malcolm X

New member
למכבי לא הביא, אז למיאמי?

גם כבעלים חלקיים יש לך השפעה על קבוצה. לא זאת הסיבה. הסיבה שבלאט לא נמצא במיאמי היום היא פשוטה. כץ לא מכיר ומעריך אותו מספיק. בלאט דרש ממכבי סכום פעוט (יחסית) של 800 אלף דולר אשתקד. אבל כץ שמע ועבר האלה. כץ פשוט לא יודע לנהל ולקבל החלטות מקצועיות. בהיט יודעים זאת, במכבי פחות.

סלים וארזה

New member
מנהל
יש עוד הרבה אלמנטים להגנה הזו נתחיל עם הבעיות: 1. ההגנה הזו לא בנוייה עבור כדורסל הפוך שבו ואן דן שפיגל, מוטולה וטאווילים אחרים זורקים מרחוק ואילו גארדים משחקים קרוב לסל 2. בגלל הנסיונות לשים כל הזמן שחקן מול שחקן עם חילופים אוטומטיים, אז הסגירה לריבאונד הגנה יכולה להיות בעייתית, כי קשה לבצע בוקס אאוט כשאתה כל הזמן בתנועה 3. ניתן להגיע למצב של מיס מאץ' עם חסימות של גבוהים לנמוכים וראינו במכבי ת"א איך יש מקרים בהם שארפ או גארד אחר מוצא עצמו תחת הסל שומר על סוג של קיאצ'יג. 4. דורשת המון אינטליגנציה מכל השחקנים היתרונות: 1. לחץ בלתי פוסק על השחקנים, קשה לשחקן להשתחרר בקלות 2. זו הגנה לא נפוצה ולכן ליריב לא תמיד קל לשחק מולה 3. יעילה מאוד מול התקפה שעיקרה מסירות מזרח-מערב ומול קבוצות שאין להן סנטר דומיננטי

מנחם לס

New member
נכון, אבל טוענים שהאירופאים אינטיליגנטים

אני מסכים אתך שזאת הגנה מסובכת עם המון חילופי מקום ושחקנים. אף אזורית לא יכולה להתגבר על בעיית קולעים טובים מהחוף, מטש-אפ, או כל הגנה אחרת. לדעתי לאירופאים (ולארגנטינאים) לא תהיה ברירה הפעם והם יצטרכו לשמור על האמריקאים רוב הזמן באזורית זו או אחרת. תשים חמישייה כמו פאול (או ויליאמס), קובי, כרמלו (או ווייד), לברון, והוארד, ותן להם לשחק כמה דקות שירצו עד שיתעייפו, וקבוצה תתעקש לשמור עליהם אישית, יהיו נצחונות אמריקאים של 40 נקודות ומעלה. הצורה היחידה לנצחם (הם כנראה נבחרת הרבה יותר טובה משחשבנו!) היא לשמור עליהם אזורית, לתפוס יום קליעה טוב מה-3, ולקוות שליאנקים יהיה יום חלש.

Malcolm X

New member
האמריקאים ישברו כל איזורית

ג'ייסון קיד וכריס פול מצויינים בהתקפת חצי מגרש, מה שלא היה בפעם הקודמת עם אייברסון ומרבורי. יש להם גם אחלה קלעים בדמות קובי, רד ואפילו לברון המשתפר. גם מלו ווויד יודעים לייצר לעצמם זריקות. איזורית גם ניתן לפצח ע"י חדירות לסל וסחיטת עבירות. מי יותר טוב מקובי ולברון בתחום הזה?

מנחם לס

New member
מה קרה לפאול?

כתבתי זאת כבר לעבוד מהונג-קונג: אני לא יודע מה קרה לכריס. הוא משחק בעצירות בלתי מובנת, ופוחד לזרוק לסל. הוא כריס אחר לחלוטין מכריס של ניו-אורלינס! אגב, מה שעוש מסבך את המטש-אפ זון היא הפורמציה שבוחר המאמן: 2-3? 3-2? 2-1-2? בכל מקרה המטש-אפ זקוק לאימון מיוחד.

מנחם לס

New member
אתגר השבוע

קצת מאוחר, אבל עכשיו זה החופש הגדול ואולי יש לכמה מכם זמן פנוי. אז אתגר השבוע בהופס היה לרשום את כל שמות האחים שמשחקים או שיחקו בנבא. תשובות עד מחר בערב ל [email protected]

למעלה