מה זה LOML?

dixie chick

New member
"LO OMER MEUMA LI" חחחחח

סתם ניסיתי לבדוק בשבילך וחוץ מעוד פתרונות יצירתיים לא מצאתי כלום הפתרון ההגיוני הוא להשוות את זה מול התקנון באנגלית של הNCRHA או מול התקנון של הNRHA (כי זה שבעברית תורגם משניהם סביר להניח). או אפילו מול התקנון של ההתאחדות או התקנון של שנים קודמות של ההתאחדות (כי סביר להניח שזה מועתק בשגיאת כתיב או משהו כזה משם) יש לי בבית איפשהוא אחד כזה זרוק נראה אם כתוב שמה משהו

הסתכלתי בתקנון

של ההתאחדות והיה כתוב- 5 נקודות עונשין*הלקאה (עם המושכה) או שימוש בדורבנות לפני חגורת הבטן. כנראה-הלקאה-זו המילה. אין לי מושג מה הפירוש שלי אבל אפשר לחפש במילן. ואם זה ממש חשוב לך לדעת שאלי את אחד המתחרים במקצה (שי קנטי אלוף הארץ בוודאי ידע לעזור לך!).

כן....

נראה לי שמה שאמרת הוא נכון, אבל אני אשאל ליתר בטחון (את אילאיל, היא בטח מתמצאת יותר בטקטיקה ושי בפרקטיקה
) תודה גם לך דיקסי צ'יק...

ובהקשר זה

כדאי לקורא את הודעת ההתאחדות הזאת (הכללים מועתקים ומתורגמים מכלל ה FEI באשר לאיסור שימוש באמצעים גורמי כאב או סבל).

זה קצת מעורפל

קראתי את החוקים של ההתאחדות, לפי מה שכתוב שם ובהתאם למצב הכרתי בשעה זו (למה אני לא
??) , לא ברור איפה עובר הגבול: "להכות או להרביץ בשוט, או בכל חפץ אחר בצורה מוגזמת ואכזרית"- מי יקבע מה זאת צורה מוגזמת ואכזרית? "להשתמש בצורה אכזרית ובלתי פוסקת בדרבנות" - שוב, מה זאת צורה אכזרית? ("בלתי פוסקת" זה דווקא דבר מדיד). "להשתמש בכל אמצעי שהוא כדי לגרום לכאב חד לסוס בעת הרכיבה" - מה מוגדר כאב חד? איך הסוס מגיב כשגורמים לו כאב חד? וכו'. אולי אני נטפלת לקטנות, אבל לדעתי את תוצאות העירפול הזה רואים לפעמים במגרשי החימום.

את לא נטפלת לקטנות

אבל אין הגדרות טובות יותר. חייב להיות שיקול דעת לאחראי בשטח. אני חושבת שבד"כ קל לזהות מה *לא* התעללות וגם מה בוודאות הוא אכזרי. זה התחומים האפורים שהם מסובכים יותר. אגב, אותו סיפור הוא בהגדרות החוק הפלילי לגבי עבירות כמו "התעללות" ו"הזנחה" (בבני אדם, כן?). הן בלתי ניתנות להגדרה מדוייקת, ונדרש שכל ישר ושיקול דעת מצד השופט.

למעלה