מה זה

מה זה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

הופיע לי בפירוויל שלי(zonealarm) הדברים הבאים: The firewall has blocked Internet access to your computer (Ssh) from (לא משנה)(UDP Port 1357). Time: (לא משנה) מה זה Ssh? זה היה ניסיון פריצה? בתודה מראש מ.ב

kixl0r

New member
FireWall../images/Emo70.gif

אני אישית לא מבין הכי ברשתות ו-פיירוואלים.. אבל מכיוון שאף אחד לא עונה לך אני אנסה.. לפי מה שרשום : "The firewall has blocked Internet access to your computer (Ssh) from " הפייר וואל שלך חסם כישה לUDP Port זה לא אומר פורט של בנאדם .. (dns או אחד אחר) לכן הוא חסם גישה של משהו אחר.. אז לא נראה לי שזה היה ניסיון פריצה.. וגם אם כן ינסו או לא.. אל תדאג.. אתה בטוח עם זון אלארם..
עוד משהו- לפעמים שמקבלים המון התראות על פריצות מפורט של dns או אחר הקשור ללקוח.. זה לא בהכרח פריצה .. זה יכול להיות סריקה או כל דבר אחר.. אז אל תיבהלו מכל שטות..

gilad_no

New member
אתה פשוט לא לומד ...

UDP זה לא פורט, זה פרוטוקול. אין קשר בין פורט לפרוטוקול. אתה יכול להתחבר לאותו פורט עם פרוטוקול שונה. SSH זה חיבור מאובטח ומה שכנראה קורה זה שמישהו מנסה לבדוק אם הוא יכול להתחבר דרכך. (Tunneling) להערכתי זה היה נסיון סריקה של כתובות ונפלת בתחום הכתובות האלה. ועוד הערה קטנה: פיירוול לא מגן עליך ב100% מפני פריצה. בדר"כ רוב הפריצות נעשות בגלל הגדרה לקוייה של המשתמש, אבל גם לפיירוול יש חסרונות משלו.

kixl0r

New member
תגובה

אני דיברתי על הפורט עצמו לא על הפרוטוקול.. ואני רשמתי שזה היה ניסיון סריקה אתה לא צריך להגיד לו מה שכבר אמרתי.. ופייר וואל לא מגן במאה אחוז ,אבל מאה אחוז שלא יפרצו לו.. הפריצות גם נעשות מאשמת הבאגים..

kixl0r

New member
נ.ב

גם אם אתה טועה או לא ,אתה לא חייב לנסות להעליב אותי בכל הודעה שלך..

gilad_no

New member
בוא נצטט:

"הפייר וואל שלך חסם גישה לUDP Port זה לא אומר פורט של בנאדם .." 1. כמו שכבר אמרתי, אין דבר כזה "UDP Port", יש פשוט פורט 2. פורט של בנאדם? מה זה פורט של בנאדם? אולי פורט של כלב? או של יתוש בורמזי? "(dns או אחד אחר) לכן הוא חסם גישה של משהו אחר.." מה הקשר לDNS? אתה יודע בכלל מה זה DNS? מה זה משהו אחר? הוא חסם הצפת ביוב אצל השכנים? ובקשר להעלבות: אני מוכן לפתוח איתך דף חדש בתנאי שאתה תתייחס למה שאמרתי לך ותחשוב פעמיים לפני שאתה עונה למישהו. תענה רק כשאתה יודע את התשובה, ואם אתה לא יודע ב100%, תדגיש את זה, שגם מי שקורא יידע שאולי אתה טועה כי הוא מניח שמה שאומרים לו זה נכון.

gilad_no

New member
עוד משהו:

אני שונא אנשים מנופחים. תתנהג כמו בנאדם ואני אתייחס בהתאם. תתנהג כמו נאד נפוח, ואני כבר אדאג להוציא ממך את האוויר. כמו שאמרו חכמים ממני: "יחס גורר יחס..."

uzi2

Active member
הלו....

בוודאי שיש דבר כזה UDP port. פורט זה לא דבר שבלתי תלוי בפרוטוקול. המונח UDP port ו/או TCP port הם מושגים מקובלים. הפורט מוגדר בפרוטוקול התעבורה ולא בפרוטוקול האינטרנט, ולכן הוא חלק מפרוטוקול התעבורה.

doutsider

New member
לא

אין כזה פורט! הUDP הוא סוג של פרוטוקול שדרכו "עוברים" פורטים UDP הוא פרוטוקול שבעצם לא מחכה לתשובה מהשרת על שליחת המידע בלי להכנס לקטע של תקשורת נתונים ורשתות עכשיו, TCP - יכול לשלוח מידע רק כשאר קשר נוצר וקיים עם שרת\מחשב UDP שולח מידע בלי לבדוק אם יש קשר למחשב והאם הוא מחובר

uzi2

Active member
לא טענתי שיש פורט ספציפי של UDP

מה שטענתי זה שפורטים מוגדרים מתחת לפרוטוקול התעבורה, ולכן יש UDP ports שהם פורטים שמוגדרים בדטגרמה של UDP ויש TCP ports שהם הפורטים שמוגדרים בדטגרמה של TCP. המונחים הם מקובלים. לא אני המצאתי אותם. כלומר כשאומרים UDP port מתכוונים לפורט מתחת ל- UDP, וכדומה. UDP הוא פרוטוקול תעבורה שאין בו מנגנון לבדיקת שלמות והשלמת חוסרים. כמו כן הוא connectionless oriented, כלומר, אין לו מסלול אחיד, וכל חבילת מידע יכולה לנווט את עצמה דרך מסלול אחר. TCP הוא פרוטוקול אם מנגנון בדיקת שלמות, כלומר, אם חבילת מידע הולכת לאיבוד, היא תשלח מחדש. כמו-כן הוא connection oriented כלומר כל עוד מסלול עובד טוב, כל החבילות עוברות דרך אותו מסלול.

Scott

New member
אין כזה דבר- Connectionles Oriented

או Connection Oriented או Connectionless. Scott

RacerX

New member
למה אין

מהאתר של cisco: UDP: UDP is an unreliable, connectionless datagram protocol. "Unreliable" merely means that the protocol has no technique for verifying that the data reached the other end of the network correctly. ו TCP: Applications that require the host-to-host transport protocol to provide reliable data delivery use TCP because it verifies that data is delivered across the network accurately and in the proper sequence. TCP is a reliable, connection-oriented, byte-stream protocol. אני מקווה ש cisco הם אמינים מספיק

Scott

New member
סיסקו אמינים מאוד, ואפילו אם תקרא

שוב את מה שהם רשמו, לא תמצא את צמד המילים: Connectionless ו-Oriented אחת אחרי השניה. זו היתה הטענה היחידה שלי.
Scott

RacerX

New member
צודק.

אני פשוט הבנתי את ההודעה שלך כ "אין דבר כזה connectionless oriented, או connectionless, או connection oriented", בעוד שמה שאתה התכוונת הוא (אני מניח): "אין דבר כזה connectionless oriented, יש או connectionless, או connection oriented". לא נורא, אולי מישהו בכל זאת החכים מלקרוא את זה

Scott

New member
סיסקו אמינים מאוד, ואפילו אם תקרא

שוב את מה שהם רשמו, לא תמצא את צמד המילים: Connectionless ו-Oriented אחת אחרי השניה. זו היתה הטענה היחידה שלי.
Scott

doutsider

New member
קוראים לזה

דאקסה - בשיטה זו נבנות טבלאות כתובות עם מידע לאן כל חבילה הלכה חמקן - לוקח את המסלול הקצר ביותר להגיע למטרה

uzi2

Active member
SSH

SSH זה Secure shell, תוכנה ופרוטוקול מאובטח שמציע משהו דומה לטלנט ול- FTP אבל מאובטח. במקור היה מיועד ליוניקס/לינוקס, אבל כבר יש גירסאות לחלונות. האם היה נסיון פריצה או לא, לא ברור, אבל אם אין לך תוכנה שמאזינה לפורט הנ"ל (פורט 22) אז זה לא ממש צריך לעניין אותך.

למעלה