מה זה DMS4? ושאר ירקות.............

מה זה DMS4? ושאר ירקות.............

זה היה כתוב באיבחון. הילד קיבל PDD-NOS ואח"כ DMS4. מה זה והאם זה מוכר בביטוח לאומי? ועוד שאלה: הילד קיבל מהרווחה חונכת לשעתיים-שלוש לשבוע. היא באה כמה פעמים, אבל אחרי כשעה של פגישה הילד רוצה לראות טלוויזיה ושהיא תהיה לידו. לה לא אכפת, אבל לי זה ניראה בזבוז זמן. מה דעתכם? האם לחייב אותו לשחק איתה, לקרוא ספר וכו או אפשר קצת לראות יחד טלוויזיה? שאלה אחרונה: האם לביטוח לאומי צריך לצרף מכתב שהילד מטופל אצל קלינאית? ואם הוא היה בטיפול סוסים (רכיבה טיפולית) - האם צריך לצרף מכתב גם אם עשינו הפסקה? והאם צריך את כל הקבלות של הקלינאית והסוסים או מספיקים מכתבים? מצטערת שאני נודניקית, פשוט אנחנו הולכים להגיש הטפסים לביטוח לאומי השבוע.

DSM 4 ספר אבחנות

אמריקאי - Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders זהו הספר שעל פיו כנראה נעשתה האבחנה.

אנחנו מאפשרים לילד להוביל

דגש על הקשר, החונכות ניתפשת כזמן של כייף ותוך כדי מיתבצעת למידה. אני כן הייתי מאפשרת לאחר זמן של כשעה כפי שתארת אצלך , לתת לילד לצפות בקלטות , גם תוך כדי צפיה בקלטות אצלנו , יש תקשורת , החונך והילד יחד שרים שירים מהקלטות , בני מזמין את החונך לריקוד, אוכלים פופקורן יחד תוך כדי צפיה ועוד בכול מקרה מראש הייתי בוחרת חונך או חונכת עם יכולות יצירתיות פתוחים ושידעו גם לאתגר את הילד . אף פעם אין אצלנו מפגש דומה למשנהו . במידה והילד רווי אני מפסיקה את המפגש.לעיתים רחוקות גם זה קורה. ככול שהילד שלנו מיתפתח איכות המפגשים הללו עולה והיוזמות שהילד שלנו בוחר להביא למפגש עולות, מבקש למשל לצייר בצבעי אצבעות , או בטושים , לאפות פיצה או כדורי שוקולד, לשמוע מוזיקה, לנגן באורגנית , לשחק בבצק ולעשות צורות, לשחק במשחקי קופסה שהוא בוחר ועוד...

למעלה