מה זה BA ,VSC, EBD

ההנחה של חן...

ושלך, אניגו, היא שמערכת ה-ESP לא יכולה להפסיק בלימה לאחד הגלגלים ע"פ החלטתה כדי לתאם את ציפיות הנהג לכוון הרכב (מצב ההגה). אני לא בטוח שאין לה את היכולת הזו. הנהג לוחץ כך שדוושת הבלם כבר ברדיאטור, אך המערכת (אם חכמה דיה) תבלום בחוזקה רק שלושה גלגלים, נניח, כדי שכוון הרכב יישמר. לא הגיוני ? זה הרי ישים בהחלט, מבחינה טכנלוגית....

enigo

New member
שלום שלום...

א.שים לב שגם אני ציינתי את העניין של הפחתת כח בלימה, ואני די בטוח שמערכת ה-ABS, עליה מבוססת ה-ESP, מסוגלת להפחית כח בלימה לגלגל אחד. אין כאן מקום להנחות. ב. במצב כזה מרחק הבלימה יתארך, ומהכרות עם סגנון כיסוי התחת של חברות הרכב, אני לא בטוח שהן מוכנות לעשות את ההחלטה הזו עבור הנהג. באופן כללי, הגישה שלהן עם מערכות חדשות היא "אנחנו מעדיפים ש-100 איש יהרגו בגלל שהמערכת לא התערבה, מאשר אחד שיהרג בגלל שהיא התערבה". אם אתה זוכר, אפילו לגבי כריות אוויר התפוצה שלהם תפסה תאוצה רק אחרי החלטה של בית המשפט בארה"ב שאי אפשר לתבוע חברת רכב בגלל פגיעה שנגרמה בשל כרית אוויר. עד אז הרבה חברות פחדו להתקין כריות אוויר במכוניות.

falou

New member
זה כבר לא נכון ש-ABS עלולה להאריך

...את מרחק הבלימה, בטח שלא באופן משמעותי ובטח ובטח אם הנהג הבולם איננו סופר מיומן. הבעיה היתה עם המערכות העתיקות שהיו "מפמפמות" את כל ארבעת הגלגלים במקרה ואחד היה ננעל ועושות זאת בצורה אידיאלית. כיום המערכות, גם ללא ESP, הרבה יותר "חכמות" ומסוגלות לחשב מצבים הרבה יותר מורכבים מבעבר, כך שהסיכוי לנהג נורמלי (או אפילו טוב מאוד) להכות את המערכת הוא אפסי וגם אם כן, מינורי.

enigo

New member
איפה אמרתי ש-ABS מאריך מרחק

בלימה? התיחסתי לדבריו של השדון שדיבר על שלושה גלגלים בולמים ואחד משוחרר לטובת תיקון כיוון.

enigo

New member
ממש לא אותו דבר

שים לב שאמרתי שאלו שירגישו בטחון מופרז בשל מערכת ה-ESP הם אלו שבכל מקרה מצויידים בבטחון מופרז ונטיה ללקחת סיכונים לא מחושבים. במילים יותר מפורשות - נהגים צעירים בשלבי הנהיגה הראשונים, בעיקר. וכשלי יהיה ילד בגיל ובשלב הזה אני מקווה מאוד שיהיה לי רכב עם ESP.

חן 1111

Active member
האמת, אני מסכים אתך

אני כתבתי שיש גם טענה כזאת, שמערכת ה-ESP גם פוגעת בבטיחות הכוללת בגלל הסיבות הללו. אני לא בטוח אם זה נכון או לא. אני אנסה לחפש אם יש כבר ססטיסטיקה על שיעור התאונות וחומרתן בכלי רכב עם וללא ESP.

enigo

New member
טענות תמיד יש

בראשית ימי חגורות הבטיחות טענו שהן מסוכנות משם שבמקרה של תאונה הן עלולות לגרום להלכדות ברכב שעולה באש... תמצא לי היום מישהו שיהיה מוכן לוותר על התרומה הבטיחותית של חגורות הבטיחות.

swordy

New member
נפח מנוע..

על כל מכוניות המרצדס החדשות מופיע מאחורה הדגם שכולל אות מסויימת ואחריה מספר.. האם המספר מעיד על נפח המנוע?

enigo

New member
לא

דווקא בזמן האחרון הם, כמו ב.מ.וו, הולכים ומאבדים את הקשר. במרצדס 280 ו-320 יש את אותו מנוע, בנפח שלושה ליטרים, רק ברמות הספק שונות. ה-420 הוא עם נפח 4 ל' וה-500 עם נפח 5.5 ל'.

בועז בר

New member
לא רק בזמן האחרון: דגם ה-190 היה

קיים עם מספר מנועים, 2.0, 2.3 אבל אני בכלל לא בטוח אם היה לו מנוע 1.9...

sc יוגי

New member
על רגל אחת

חיישני המהירות שנמצאים בכול גלגל יכולים להתריע למחשב הABS ומערכת ניהול המנוע על מצב של תת היגוי או היגוי יתר ולגרום לרכב לבלום עצמאית את הגלגלים או להפחית מכוח המנוע ללא התערבות הנהג,במערכות המתקדמות יותר יש חישנים ג'ירוסקופים שיכולים להרגיש את זויות המרכב ביחס לכיוון הנסיעה והמהירות ולבלום את הרכב באופן שיוציא את הנהג מהתהפכות במקרה ולקחת את הפניה מהר מידי.

Rain When I Die

New member
אימפרזה - סימן לא מובן בלוח שעונים

שלום, בלוח שעונים , בצד שמאל למטה מופיע לי סימן של פתית שלג עם המילה Hold . מה זה אומר? תודה מראש
(שנת ייצור 2001)

wil

New member
יכול להיות שלחצת על לחצן "שלג" בגיר

? הלחצן מיועד להפעלת תוכנית לנסיעה בשלג, כלומר זינוק בהילוך 2 והעברות מוקדמות כדי למנוע פרפור בתנאי אחיזה נמוכה (שלג/קרח) אם לא - ייתכן שהדבר מהווה סימן לתקלה בגיר...

Rain When I Die

New member
ראשית תודה על התגובה../images/Emo13.gifהאם הלחצן

נמצא ממש באיזור ידית ההילוכים?(לא זכור לי שראיתי אחד כזה) אני אבדוק מחר בכל מקרה .

shahf

New member
באימפרזות הישנות יותר (2004)

הוא מאחורי הידית של הגיר איפה שהמשענת ליד אם אני לא טועה זה משמאל לידית של הבלם חנייה לכפתור יש 3 מצבים power, hold וoff (שזה באמצע)

למעלה