מה זה こう וそう&#653

tals56

New member
מה זה こう וそう&#653

guide to japanese אומר שזה things are that way לסוו ולקוו הוא אומר אותו דבר רק עם THIS במקום THAT ובכלל בWWWJDIC זה אומר שזה REALLY אני לא יודע על מי לסמוך כבר אז מה זה KOU וSOU? תודה

furrball

New member
אבל אין כאן סתירה ../images/Emo8.gif

תרגומים מיפנית לשפות אחרות צריך לקחת במידה מסויימת של גמישות... ל-そう יש שני שימושים. האחד זה ממש כמו so באנגלית, "ככה", "בצורה כזאת". こう זה מילה נרדפת לそう במשמעות של "בצורה כזאת". ההבדלים בין これ・それ・あれ מוגדרים כ"קרוב לדובר, קרוב ל(גוף שני), מרוחק". זה במקרה של עצמים פיזיים (אז זה לא בדיוק this/that, אבל דומה) こう ו-そう לא מתייחסים לעצמים פיזיים, לכן ההבדל ביניהם עמום, כמו במקרה של this way/that way. לגבי really (שזה לא ממש פירוש אלא "חידוד משמעות מסויימת") זה למשל כשאתה אומר משהו ואומרים לך ?そうですか, יענו "?is that so?" = "really" really ביפנית זה, למשל, 本当に honto/hontou ni ל-そう יש גם שימוש דקדוקי שמשמעותו "נדמה" או "שמעתי ש" (כשהוא מתחבר לשורש של שם תואר או שם פועל). אבל זה כבר לא קשור לשאלה.

tals56

New member
אז מה זה(משימת תרגום)

これは水これも水 ומה זה ここ? תודה

tals56

New member
אוי איזה מעצבן זה(סורי GB על הספאם)

הנה תיקון: これは水、これもそう

Okuryo

New member
ここ

ここ זה "כאן", קרוב לדובר. そこ זה "שם", קרוב לגוף שני. あこ זה כמו "over there", למשל כשאתה מצביע על מישהו. ההסבר הוא כמו של furrball על これ、それ、あれ. בכלל, こ- זה למקום, れ- זה כינוי רומז כשלא בא אחריו שם עצם, の- זה כינוי רומז כשכן בא אחריו שם עצם (למשל: 「その人」 - "האיש הזה"). יש גם משהו עם ちら-, אבל אני לא בטוח למה הכוונה במקרים כאלה, בדיוק.

furrball

New member
צ'ירה

dochira/kochira/sochira/achira או יותר סלנגי: docchi/kocchi/acchi/socchi מתייחס ל: 1. הבן אדם (איזה\הזה\ההוא) 2. כיוון (איזה\הזה\ההוא) dochira זה גם איזה מ(שתי) האפשרויות הנתונות

GnomeBubble

New member
רק תיקון קטן

במקרה של こ יש יוצא דופן אחד: שם רחוק זה あそこ asoko חוץ מ-KO, SO, ו-A יש עוד רכיב אחד שאפשר להשתמש בו: DO, שמציין שאלה. koko כאן soko שם (לידך) asoko = שם (רחוק) doko = איפה? konna - כזה sonna - כמו ההוא (שלידך) anna - כמו ההוא (רחוק)

furrball

New member
זה גם

"עד כדי כך"\"במידה כזאת", לא? ד"א לקח לי זמן לעשות את המעבר משפות עם ג'נדרים (רוסית\עברית\גרמנית) כי בהתחלה קישרתי בתת-מודע את קונו למין זכר ואת קוננה למין נקבה ;)

GnomeBubble

New member
../images/Emo6.gif

וכן, זה גם "עד כדי כך", "במידה כזאת" (בעיקר כשאומרים את זה konna ni) ועוד הרבה דברים. התשלובתkonna/sonna/anna/donna היא יצור שדי קשה להגדיר אותו.

למעלה