מה זה תנאים?

מה זה תנאים?

אני חושבת שאביה צריך שיהיו לו תנאים בשבילה. אם הילדה שלכן היתה בת 5 חודשים, מה הייתן מצפות בזמן שהפיצפונת נמצאת אצלו?

Bavmorda

New member
../images/Emo24.gif סומסומית שלי....

תנאים: *מיטה נוחה לשינה /תנומה (ואני יודעת שהיא לא נשארת ללון אצלו..) +שמיכה לחיבוק, או לחימום בזמן טיול /נשיאה בסל קל. *אמצעים נוחים להחלפת חיתול + חיתולים + מגבונים ועוד. *כל כלי האכילה הדרושים (אפילו שזה רק בקבוק) כולל המזון עצמו אם זה תחליף חלב, גמדים, תה שומר וכד'. +בדים נקיים (טיטולי בד) +מספיק בגדים להחלפה (שלושה סטים שתמיד בארון), כולל גרביים וכובע. *מגבות מתאימות ואבטיה מתאימה לרחיצה + תכשירי הרחיצה המתאימים + מברשת עדינה לשיער וכיוצ"ב. *צעצועים מגוונים בכמות סבירה ולא מפלצתית: רעשנים, בובות בד / מגבת (פרווה זה עוד לא הגיל כמובן), אוניברסיטה /שמיכת משחק, קוביות וכד' *קלטות וידאו / DVD או גירוי מוזיקלי מתאים אחר. +תרופות עם הוראות מפורשות מה צריך. * אמצעי חימום בבית לחורף, קירור לקיץ, נקיון. + = דברים שאת צריכה לדאוג שיהיו אצלו. * = דברים שהוא צריך לדאוג שיהיו אצלו. סומסומיה דארלינג, כרגע לא עולים לי לראש עוד דברים. אם את צריכה עוד משהו אני פה, ובמסרים.
BAV.

Bav נפלאה שכמוך../images/Emo47.gif

כמו תמיד, את עונה עם כל ההתייחסות. תודה על הרשימה המפורטת. מקווה שהוא יקבל את זה שהחיים השתנו. נקודה. שהוא צריך ליצור/ לפנות מרחב אצלו עבור ילדתו/תינוקתו ועם כל הצרכים עבורה ולא להסתמך על זה שהיא גודלת מהאויר ומסיפורים על עצים ופרחים...

a44

New member
האם אין עו"סית שמעורבת?

בדר"כ נהוג שבמקרה כמו שלך, עו"סית הולכת לביקור בית ובודקת ושואלת ומתעניינת, וגם קובעת במקרה הצורך אם יש תנאים או אין. בכל מקרה, את ודאי מכירה אותו מלפני ויודעת דבר או שניים על יכולותיו להתארגן ... בעצם, אם זו ביתו הראשונה, אז אין לו נסיון בכלל... בקשי התערבות עו"סית! בהצלחה!

זהו שלא ממש!

כבר סיפרתי כאן פעם את סיפורי... הקטנה שלי נוצרה באותו ערב שהכרתי אותו... נכון. החלטה מאוד אמיצה אך גם נאיבית. אין טעם לחשוב אילו טעויות עשיתי כי היא כבר כאן ואני מאושרת בה אלף מונים... עכשיו צריך להסתדר איתו. הוא לא נקי, לא אחראי, גר בדירה עם עוד 3 שותפים סטודנטים, ובעיקר פלגמט בכל הקשור בתינוקות. אז נכון, וכבר כתבתי ודיברנו על זה כאן, הוא האבא שלה. אין לה אחר. אבל אלוהים ישמור, אני לא מוכנה שכל פעם שהוא לוקח איתה אין לי מושג לאן, איפה היא ישנה/מנמנמת, איך הוא מטפל בה, כל פעם אני תריכה להכין תיק עם כל הדברים במקום שיהיו אצלו ואני יכולה להיות שקטה. הוא לא מוכן לעשות שינוי באורח החיים שלו אבל רוצה את המקסימום בקשר שלו איתה... קצת בעייתי. אגב - הוא לא מוכן גם להיות איתה אצלי בבית. היום אני אפנה לשט"י משפחות לקבל סיוע.

a44

New member
סיפורך מדגיש עוד יותר...

את הצורך בגורם שלישי שיהיה מעורב בהסדרי הראיה של ביתכם... לא מכירה את שט"י - לא נתקלתי בזה אף פעם, רק בעו"סיות של מחלקת הרוחה בעירי. במקומך, ולא משנה מדוע ואיך נוצרה התינוקת - היא קיימת, זו עובדה, וזכותה לקבל את התנאים הטובים ביותר האפשריים לגידולה. כתבי לי האם פנית כבר לרווחה?

התקשרתי וקיבלתי תשובות .....

דיברתי עם פקיד סעד שהיה מאוד נחמד (יחסית) והיה מאוד ברור לגבי הביקורים של אביה, בגלל גילה הצעיר מאוד של פיצקית הוא יכול לראות אותה אצלי, אם הוא לא מסכים אז הוא יכול לקחת אותה למקסימום שעתיים פעמיים בשבוע (מה שבעצם היה כך ממילא עד עכשיו) למקום שבו יש עוד מישהי (צד שלישי) שמוסכמת על שנינו שיכולה ללוות אותו בזמן שלו עם הקטנה (מכיון שהוא חסר ניסיון וצריך שתהיה איתו אישה נוספת או כל אדם אחר בעל ניסיון בטיפול בתינוקות) אבל לגבי תנאים, הוא אמר שבעצם לא חייב שיהיו לו תנאים אצלו (מיטה, שמיכה, שאר אביזרים) כי היא לא לנה אצלו וגם לא שוהה אצלו יותר משעתיים בכל פעם... לא בטוחה כמה אני מסכימה אבל בכל מקרה קיבלתי תשובות אחרות על כך שפגישת ייעוץ-גישור עולה אצלם 36 ש"ח לעומת 300 ש"ח שאני משלמת על כל פגישה של שעתיים במקום האחר שבו התגשרנו עד כה ושהם עורכים גם הסכמים ... אנני בטוחה על טיב הגישור שלהם אבל יש לי ההרגשה שהם מאוד מנוסים בנושאים האלה ושיכולים לעזור לנו בשטח ליצור את ההסכם, שפקידת סעד תבקר אצלי, תבקר אצלו, תסייע לשנינו להבין בפועל את התנאים הטובים ביותר עבור הקטנה מכל ההבטים (ולא רק בדיבורים על הדברים...) בנתיים האיש לא ממש מזיז עיניינים ואני עסוקה בעבודה ובגידול הקטנה וגם עקרונית אני לא חושבת שאני היא זו שצריכה גם להחזיק את המערכת הזו ולהניע את הגלגלים... זה נשמע לי מוגזם שאני צריכה גם לעודד את הקשר בניהם, מה ? זה לא יכול לבוא לו בטבעיות? למה אני צריכה גם בזה לטפל? אז אני לא עושה עם זה כלום והימים עוברים והקטנה גודלת והוא לא ממש רואה אותה (חוץ מהפעמים שאני יוזמת מפגשים בניהם... ויש כאלה בערך פעם בשבוע.. כמה יותר מזה אני צריכה לעשות? )

elisas

New member
ביקור

היי. אם אין לך הסכם כתוב איתו אל תתני לו אותה למשך 24 שעות רצופות. מקסימום לכמה שעות . בברכה אלי.ש

למעלה