I'm so glad you asked... ../images/Emo13.gif
1. הנושא החביב עלי... בקוקטיילים "עתיקים" כאלו נהוג להוסיף טיפת ביטרס למשקה. זה משנה את טעמו לגמרי. (אבל ממש טיפה או שתיים - לא לשפוך קצת...) ביטרס הם מאד מאד מרים ועם אחוז אלכוהול גבוה. ולא משתמשים ביותר מכמה טיפות בפעם. "אנגוסטורה" היא הביטר הכי פופולרי - זה עשוי בטרינידד והמתכון הסודי כולל יותר מ300 תבלינים. כדי לתת לך רעיון מהם ביטרס: גם ייגרמיסטר, וקמפרי הם ביטרס - אבל אותם אפשר לשתות נקי - או כחלק אינטגרלי של קוקטייל. אבל הביטרס ה"עתיקים" הללו הם מרים הרבה הרבה יותר. עוד ביטרס נפוצים בקוקטיילים ישנים הם האורנג', אפרסק, וPeychaud ביטרס. אני לא הצלחתי להשיג אבל כשמתכון קורא לאיזשהו ביטרס מהנ"ל אפשר להחליף באנגוסטורה במקום. קוקטייל מנהטן למשל דורש אנגוסטורה. ולדעתי קוקטייל מרטיני טעים יותר עם 2 טיפות. אפשר להשיג את האנגוסטורה בחנות משקאות - זה בקבוק קטן כזה עם עטיפת נייר והוא אמור לעלות כ70-80 ש"ח וזה יספיק לך לכל החיים. אמרו לי שאפשר להשיג גם ב"מגה". 2. ולשאלתך על המשקה. משום מה יש לי מתכון שונה מזה של מימיס - אם אין לך "חמוץ מתוק" מוכן - אבל כבר טעיתי והטעתי בעבר - אז אולי זה לא הנכון... לשים בשייקר עם קרח: מיץ מ1/2 לימון 1/2 כפית אבקת סוכר כוס ג'ין לשקשק ולמזוג בכוס גבוהה (כוס קולינס!) עם קוביית קרח וסודה עד הסוף (שים לב שבמתכון שיש לי אין ביטרס... אז צריך לברר) פרטים על המשקה - זה קוקטייל שבה ממשפחת הקולינס או משפחת הסלינג - בכל אחד מחליפים את הג'ין במשהו אחר - למשל ווסקי. (למשל טום קולינס ווסקי, או ג'ון קולינס). אז אם אתה יודע איך להכין את זה בע"פ - אתה יודע גם עוד איזה 10 קוקטיילים...