מה זה שלום אמיתי

מה זה שלום אמיתי

רק דבר אחד לא מובן שאם אתם באמת אנשי שלום ואני שמח אם יש אנשים כאלה אז לפני שאתם דואגים לעשות שלום עם האוייבים שלכם למה לא תעשו שלום עם האחים שלכם

עושים

אנחנו במרכז ונגשר על הפער בין הימין לבין השמאל. אנחנו גם לא נגד החרדים, אלא בעד שוויון איתם ושילובם בחברה. אין לנו מלחמה עם אף אחד.

asaf2000

New member
שיוויון?

האם תסכים ללכת ללמוד תורה ולהתפלל ולשמור שבת במידה והחרדים יסכימו ללכת לצבא..?

מנין לך

שאני לא עושה זאת? אני מאמין שזכותו של כל אדם, בין אם הוא חילוני ובין אם הוא חרדי, לקיים את אורח חייו לפי הבנתו. זהו השוויון.

../images/Emo41.gifאסף אתה פשוט ליצן

1. מאז ראשית ימי האנושות הופרכה האמונה שצריך חיל של מתפללים מלבד בקרב היהדות האולטרה אורתודוכסית. אם תשאל כל אקדמיה צבאית ברחבי העולם הם יסבירו לך שצבאות מסתדרים נהדר בלי לומדי תורה. 2. הצבא הוא צורך של המדינה וכורח. התפילה ולימוד התורה הם חלק מאמונה דתית ולכן קיומם ללא האמונה נראה לי כמו זילות ומחלט של הדת. היית רוצה שאני אלמד גמרא ובערב אוכל המבורגר עם בייקון וגבינה? 3. אף אחד לא ישאל את החרדים אם הם מסכימים להתגייס כמו שלא שואלים אף חילוני אם הוא מוכן להתגייס. מי שלא יסכים ישלח אחר כבוד לבית הכלא.

gershon17

New member
לא צריך פשרה

צריך שיוויון זכויות וחובות. לשמור שבת זו לא חובה באף מדינה מערבית, ולכן גם במדינת ישראל אסור שזו תהיה חובה (היא סותרת המון זכויות יסוד בסיסיות). מי ששומר שבת בהתנדבות - זכותו. אם הצבא היה מורכב ממתנדבים, אפשר היה להשוות בין שירות בצבא לבין שמירת שבת. על כולנו כופים לשרת בצבא. למה שעל החרדים לא?

gershon17

New member
מה הקשר?

האם החרדים יסכימו לאכול חזיר ביום כיפור אם אני אסכים לשמור שבת? לא קשור? נכון, לא קשור. גם השאלה שלך לא קשורה לשום דבר.

asaf2000

New member
על

איזה שיוויון הוא מדבר בדיוק? הוא מדבר להשוות את החרדים לחילונים זו הייתה כוונתו. ויכול להיות באמת שלא שייך פה שום שיוויון כי אפשר באמת להשוות את החרדים לחילונים אבל החרדים לא מעונינים שתחזור בתשובה מתוך אינטרס שלהם ואתה מעוניין שהם ילכו לצבא אז אתה רוצה כאן שיוויון שלהם אליך. מה שנקרא כפיה חילונית.

gershon17

New member
לא, אני לא רוצה שיהיו כמוני

אני לא רוצה להכריח אותם לאכול חמץ בפסח. או לאסור עליהם להחזיק תפילין (זו היתה כפיה חילונית) אני כן רוצה להכריח אותם ללכת לצבא, כמו שאותי מכריחים ללכת לצבא. צבא זו לא כפיה חילונית (הרי יש גם דתיים רבים בצבא), זו כפיה סתם. כמו כל חוק שהמדינה מחוקקת, שבעצם מגביל את החופש של אזרחיה. למה זה בסדר להכריח אותי ללכת לצבא, ולא בסדר להכריח חרדי ללכת לצבא? אתה מסוגל לענות לי על שאלה אחת פשוטה?

דמגוגיה

<<<צבא זו לא כפיה חילונית (הרי יש גם דתיים רבים בצבא), זו כפיה סתם>>>: כשמישהו סובל מכפיה, זה ממש לא מעניין אותו אם זו "כפיה דתית" "כפיה חילונית" "כפיה ציונית" "כפיה צבאית" או כל כינוי אחר שאתה נותן לה. גיוס חובה לצבא זה כפיה הרבה יותר גרועה מחוק החזיר ומכל שאר החוקים שאתם מכנים "כפיה דתית". זו צביעות מצדכם להתנגד לחוק החזיר בטענה שזו "כפיה", ויחד עם זה לתמוך בגיוס בכוח לצבא.

כל מי שלא מצביע שינוי חושב שאתם

מפלגה של שנאה. אין אף מפלגה אחרת שיש לה תדמית כזו

ronen1981

New member
אז ?

מה אתה רוצה שנגיד מלבד שיש גם למרצ גם לעבודה גם לש"ס גם לאגודה וגם לליכוד להציג אותנו כך משום שכל אחד מהאינטרס שלו חושש מעליה בכוחנו . ויש אנשים בציבור שאוכלים את השקרים האלה. (היה סקר בתחילה הבחירות ולפיך 20% סברו שהבחירות בשני פתקים ועוד 20% לא ידעו באיזה אופן הבחירות.) תשאל בציבור הרחב האם ה"עמימות הגרעינית" של שינוי היא תוצאה של מחלוקת וחוסר הכרע בפוליטיקה או החלטה אסטרטגית ותראה שחלקים נרחבים בציבור סוברים בטעות שזו החלטה אסטרטגית.

ממש לא נכון

יש לי הרבה חברים שלא יצביעו שינוי אבל הם לא חושבים ששינוי היא מפלגת שינאה. חלקם מאד שמאלנים ולכן יצביעו מרצ וחלקם מאד ימניים ולכן יצביעו רק ליכוד וימינה. אף אחד מהם לא חושב ששינוי היא מפלגת שינאה ומעבר לכך - הם תומכים במרבית דרכה של שינוי.

צודק

יש לנו בעייה לא מוצדקת (אני יודע שאתה חושב אחרת) עם התדמית. ברגע שהבעייה הזאת תיפתר, אחוזי התמיכה בנו רק יעלו. כולם רק ירוויחו מזה (אני יודע שאתה חושב אחרת). אל תהיה מודאג.

למעלה