מה זה "שלב המשחקים" ....?

מה זה "שלב המשחקים" ....?

בעקבות דיון שעלה פה, הייתי רוצה יותר לחדד את משמעות של "שלב המשחקים"
מה הוא ומה משמעותו ומה נכלל בתוכו
אילו הן אותם משחקים שנשים מצפות מגברים לא להמצא בתוכם ?
איזו דוגמא יש לכם "למשחק" ?
האם גם נשים נמצאות בשלב הזה ?
או שזה תקף רק לגברים ?
מה ההבדל בין משחקים של גברים למשחקים של נשים?
בקיצור, איך המשחקים האלו מתבטאים ?

SaharYo92

New member
ממה שנתקלתי

לדעתי כמו שגברים יודעים לשחק כך גם הנשים.. אני אתן דוגמא כי אני לא אוהבת להכליל. גבר שאומר לי (אחרי 4-5 דייטים) שהוא לא יוצא עם כמה בנות במקביל כי הוא מעדיף להשקיע באחת ואז תפסתי אותו בדייט עם חברה שלי.. זה משחק.
גבר שבמקום להגיד לבחורה "קאט דה בולשיט, אנחנו לא מתאימים, זה לא זה וכו" ומושך אותה "על אש קטנה" בסטנד ביי זה גם משחק.
גבר שאומר שהוא לא מחפש סטוץ ואחרי הדייט הראשון שלא "נתת" לו כלום - נעלם. גם כן משחק.

אפשר לפרש את זה כשקרים. ואני מבינה את זה שאנשים לא תמיד מתאימים ומן הסתם לא בכוח. אבל איפה הכבוד וההגינות להגיד לבחורה (או לבחור) "היה לי נחמד אבל זה לא מרגיש לי נכון"? או כל שטות אחרת.
רק לא למכור אשליות ושקרים... :)

* הדוגמאות כתובות בלשון זכר אבל אין ספק שגם נשים יודעות להתנהג ככה ואפילו יותר גרוע.

tzachy

New member
הפרשנות שלי למה שתיארת שונה

א. הגבר שתפסת עם חברה שלך או שהוא פשוט שקרן (ולא שחקן... הבדל של אות אחת..), או שהוא החליט לסיים את היציאות איתך ואז עבר לחברה שלך(?).
ב. לגבי הגבר שאומר שלא מחפש סטוץ ואחרי פגישה נעלם - מאוד ייתכן שלא היתה כימיה (הרבה הדייטים ראשונים לא ממשיכים הלאה, בגלל חוסר רצון של לפחות אחד מהצדדים, בד"כ על רקע אי-התאמה/כימיה).
לגבי להגיד "לא מרגיש לי נכון", יש המעדיפים לא לפגוע, אז מקווים שהצד השני ת/יבין לבד. יותר פשוט למשל לשלוח תשובה כזאת באי-מייל (וכד') מאשר פנים אל פנים.

הפרשנות שלי לגבר שתפסת עם חברה שלך

היא שמה באמת ציפית...?
שהוא לך שהוא יוצא עם עוד בחורות במקביל....?
זה נשמע הגיוני בכלל ?
או שהוא יגיד לך שהוא גם בודק כיוון עם חברה שלך...?
"אבל אל תדאגי את המועדפת עלי"
לא הגיוני בעליל

NSW2

New member
הבעיה היא שזה מאוד סובייקטיבי

למשל יש גברים שחושבים בצורה מאוד לוגית ובניתוק מהרגשות שלהם.
אז מבחינתם בחורה רגשית שקשה לדבר איתה בצורה ישירה כמו שמדברים עם גברים זה משחקים.
אני אישית לא אוהב את ההגדרה הזאת של "שלב" המשחקים.
מה שאני מסתכל עליו זה רמת המודעות העצמית והבגרות הרגשית של בחורה.
האם יש לה דפוסים שגורמים לה לשלוח יותר מדי מסרים דו משמעיים ?
או שהיא יותר מדי מחוברת לרשימות מכולת שטחיות ולא דברים יותר עמוקים.
האם היא סתם רוצה לבחור את מה שנראה לה "הכי טוב" ביחס לאופציות שיש לה, או שהיא באמת מחוברת לעצמה ויודעת מבפנים מה הצרכיים הרגשיים שלה ?

puma141

New member
בעיני "שלב המשחקים"

זה משהו שהוא בתהליך ההתחלתי.
אני לא רואה בו משהו שלילי, אלא משהו טבעי....למרות שזה "משחק".
שניים נפגשים פעם ראשונה, או בפעמים הבאות, בעבודה, בבר, במועדון-לא חשוב איפה. יש ביניהם משיכה או הדלקות ראשונית, והשלב ההתחלתי הוא סוג של משחק/חיזור/הומור/מתח *חיובי אפילו,בדיעבד* כאלה דברים, עד שהדברים "מתבשלים" לאט, ונעשים ברורים יותר במשך הזמן.

*פעם ראשונה שאני "מגדירה" את זה*.

בכל מקרה כמו שאמר כאן מישהו, זה סובייקטיבי לגמרי. גם התפיסה, גם ההתנהלות, וגם הדינמיקה של היחסים שמשתנה מזוגיות לזוגיות.

tal902

New member
עם פומה ממשפחת החתוליים לא מומלץ לשחק

זה ייגמר בזה שהיא בסוף תטרוף אותך.... :)))

משחקים של

בנים שבנות היו רוצות שיתבגרו מהם: לתפוס דברים ולזרוק ולראות מה יקרה.
משחקים של בנות שבנים לא היו רוצים שיתבגרו מהם: להכניס דברים לפה ולראות מה יקרה.
&nbsp
סתם רציתי לדחוף את השיר הזה איפשהוא...
https://www.youtube.com/watch?v=TlYJKfunfC0

cosmo15

New member
לא נתקלתי ביותר מדי

משחקים בהגדרה- לשדר משהו אחד ולתחזק אותו למרות שבפועל אתה עסוק או רוצה משהו אחר וזה כולל כמעט הכל.

זה תקף לנשים וגברים גם יחד.

מה ההבדל? אני מניחה שנשים מעמידות פני פגיעות ומבולבלות ובדרך כלל גברים מהמתבקש הפוך מזה, חזקים וכמעט שם, או סתם מיתממים . לפעמים גם להפך.

עד כמה שאני יודעת מעצמי - בדרך כלל , אני מאבדת עניין כשמדובר במשחק ומשתמשת באחר למטרות שלי (מין או עניין אינטלקטואלי) ואף פעם הרגש לא ממש עשה את שלו כשזה נוכח מהתחלה.

אני חושבת שלהפגש פעם או פעמים ולגלות שזה לא מתאים, זה לא זה משחק, זה לגיטימי לגמרי.

ואני מניחה שאולי בגלל שאני טיפוס נקמן (אין אצלי אמצע-או איתי או נגדי) אז אם נתקלתי בזה, בדרך כלל החזרתי באותה מטבע אחד לאחד ולכן אני לא זוכרת .

בכל מקרה זכורה לי רק פעם בודדת שממש היה משחק, וגם אז קיבלתי כמה וכמה שיחות טלפון נמלצות אחר כך שהוא מצטער והייתי די מרוצה בסופו של יום.

עיוות סוציולוגי-תרבותי

לדעתי, כל משפחת המושגים החיוביים כגון ''משחקים'' ''כייף'' ''זרימה'' ''קליל'' מיוחסים באופן פסול לסטוצים לסוגיהם.

למה שזוגיות אמיתית, כנה שמתקיימת לאורך שנים רבות לא תאופיין בכל המושגים הללו? הרי זה בדיוק מה שמתבקש...
אבל לצערנו, דווקא מושגים שליליים יותר כמו ''רציני'' או ''התמסדות (כמו להיות כלוא במוסד)'' דבקו למושג הזוגיות האמיתית.

Dorianne13

New member
"שלב המשחקים"

אני בכלל לא בטוחה שמדובר בשלב, לדעתי זו גישה שיכולה להשתנות או להתקבע.

למיטב הבנתי, מדובר בביטוי שחוק שמתייחס בעיקר לגישה לא רצינית או לא כנה כלפי קשר זוגי, כמו למשל: מישהו שאומר שהוא מחפש אהבה אבל בעצם מחפש סטוץ, או מישהו שיושב איתך בבית-קפה אבל מסתכל על כל אישה אחרת שעוברת ליד השולחן.

נתקלתי גם בפרשנות אחרת, אולי קצת מנוגדת, לביטוי הזה. יש גברים שאני לא יודעת מי טיפח בהם את הציפיה שאם נפגשים שלוש פעמים או יותר, מובן מאליו שצריך להיות סקס. מבחינתם, אם הקצב שלך שונה משלהם ואת צריכה קצת יותר זמן כדי להכיר ולהתקרב, את עדיין ב"שלב המשחקים".

בקיצור, זה ביטוי שחוק וחבוט שלא ברור כמה משמעויות יש לו, אם בכלל.

למעלה