מה זה ריספרדל ? אומגה 3?

חוטהשני

New member
אני לא ממש מומחית אבל יודעת שאומגה 3 - שזה בעצם 'שמןדגים' יש מרכיבים שמאד עוזרים לאנשים עם בעיות קשב וריכוז וזכרון.. אני עכשיו מתלבטת אם לקחת לעצמי (מעדיפה את זה מאשר להתחיל עם רטלין- כי רטלין זה סם ממריץ ולא אובחנתי ממש כבעלת ADD..) וגם לתת את זה כתוספת לבתי, היא מקבלת רטלין 10 מ"ג ביום (א'-ו'..) ופעמיים בשבוע עוד 1/2 כדור.. (יש לה הכנה לכתה א') - אחרי התיעצות עם פסיכולוגית יש מחשבה להוסיף לה עוד כדור, אני די מתלבטת עם זה.. וחושבת לעצמי שאולי במקום כדור באותם ימים (וכן למשל בימי החופשה בקיץ - אחרי הקיטנות..) לתת לה אומגה3..

esty104

New member
כדאי לאכול 3 פעם בשבוע דגי ים

ממים עמוקים :טונה, סול, סרדינים, אנשובי, ועוד. כדור אומגה 3 לא יחליף ריטלין, כך שבמקרה שאת זקוקה לריטלין , כדור אומגה 3 זה לו הפתרון. אני לא בעד לקחת תרופות סתם. דבר אחד בטוח: הגוף הכי חכם מכל הרוקחים. הוא מוציא ויטמינים הכי טוב מאוכל. אומגה 3 ישנו גם בשמן פשטן.תוכלי סלט ירקות כל יום עם כף שמן פשטן שהוא לא רע וגם זול יותר. לא קפסולות, אלא שמן בבקבוק. גם ככה סלט ירקות חייב להיות עם שמן כדי שהגוף יוכל לקלוט בקלות ויטמינים שבירקות. עוד משהו, אומגה 3 מוריד כולסטרול הרע (טריגליצידה) שבדם ומשפר את הכולסטרול הטוב ( אני חושבת HDL). קראתי פעם מאמר שבו מזהירים לגבי קפסולות אומגה 3 שעלולות לגרום דימום פנימי בגלל התכונה הזאות ש"מדלל" את הדם. בוודאי שכל גוף מגיב אחרת. הם אולים מזהירים סתם אבל אין לדעת. כך שלא כל כך פשות. וגם לא ידוע שבאמת עוזר 2כדורי אומגה 3 ביום. לADD/ADHD נותנים גם ויטמינים קומפלקס B. רק שלא טוב לקחת משהו סתם, אז צריך לבדוק אם באמת חסר. ידוע לי שניתן לבדוק רק B12 אולי גם B6 וB1 . צריך לשאול רופא. נכון ששמו לב שלילדים ADHD חסרות הויטמיניםB אבל גם בדיקה 100% שילד הוא ADD עוד לא קיימת. תלוי ברופא שהולכים עליו. ישנם שאומרים אליהם שלא ממהרים לתת ריטלין. אני בעדם. דרך אגב, לא ממהרים? היא עוד קטנה. להוסיף ריטלין בשביל הכנה לכתה א'. אני מתנצלת אם פוגעת בך, אבל יש לה כתה א' ללמוד א' ב'.כל השנה לא עושים מי יודע מה. לפני שנתיים לא חשבתי כך, אלא כמוך אבל בינתיים סיימתי כתה ב' עם הגדול ש"הכנתי" אותו לכתה א' וגם עם הקטנים שמסיימים עכשיו כתה א'. והבן הקטן (7) לא רצה בשום פנים ואופן ללמוד כלום בגן. המליצו לי להשאירו עוד שנה בגן. טוב שלא הקשבתי כי הוא מסתדר מצויין וקורא יפה מאוד. כשהילד רוצה, הוא מוכן נפשית לזה, לומד 10. הבת (7) למדה, גנבה בעצם את הקריאה מהגדול, מיאז שלימדתי אותו בגן. השיטה הכי טובה היא לפי צלילים. זה טוב שהילדה תקיר מספרים, לספור, למנות, קצת חשבון גם. זה קשה יותר לבנות, אבל על תיכנסי ללחץ אם לא ניראה לך שקולטת. זה לא אומר כלום. בהצלחה!

spidergirl

New member
../images/Emo31.gif מתנגדת

"זה קשה יותר לבנות"??? מה הקשר? חוץ מזה, ADHD זה לא פיקציה ויש אבחון מסודר שקובע חד משמעית אם יש או אין הפרעה. אני דווקא בעד לתת ריטלין ולא לתת לילד להתאמץ סתם ולהיות מתוסכל.

esty104

New member
spidegirl, כוונתי היתה

שאם כבר עושים, כדאי לעשות הכנה לכתה א' גם בחשבון כי סמתי לב שהילדים מוכנים יותר בקריא ופחות בחשיבה מתמאטית. כדאי שהילד ישלוט במוסגים מתמטיאות כמו למנות, לספור כמה שיותר,+- בסיסי. וזה נכון שב 3 כתות הבנות מעדיפות לקרוא במקום חשבון ומנסיוני מה שקשה יותר דוחים לפעם אחרת. לגבי הכדורים, יש לי צמרמורת כאשר שומעת באיזה כמויות משתמשים. חברות התרופות חוגגות. אומרים שניורופידבק יקר. התרופות זולות? אני חושבת אחרת כמו : אין יקר עבור בני. אם אני לא בעדו, אז מי כן? אולי כדאי לפתוח קליניקה לטיפול בהפרעות קשב וריכוז בשיטת ניורופידבק במחירים לפי היכולת של כל אחד מ...תרומות.

חוטהשני

New member
האמת שהתלבטתי רבות.. אבל כבר בגן עובדים איתם כמו בכתה א' - יושבים ומלמדים אותם.. אז למה לדחות ולתסכל.. הנחמה העיקרית שלי היתה ששאלתי אותה פעם איך הכדור והיא ענתה לי שטוב לה עם זה.. והוסיפה 'זה עוזר לי להבין בדיוק מה הגננת רוצה'.. במילים אחרות - זה ממקד אותה נותן לה פוקוס על מה שצריך לעשות... שמעתי גם אחרים שטענו שהפוקוס הזה לא בריא לילדים כי הוא מנתב אותם לעבוד כמו רובוטים.. אז בשביל זה יש גם את ימי המנוחה מהרטלין - ולא לשכח שהרטלין הרי אחרי 4 שעות מופרש מהם.. אז מה רע שבגן היא מפוקסת וקולטת מה צריך ??

spidergirl

New member
אומגה 3

אומגה 3 לא עוזרת לקשב וריכוז. ישנן עדויות על שיפור מצב רוח בעקבות נטילה קבועה. לכן, אומגה לא יכולה להחליף ריטלין. בהצלחה בכיתה א'.

חוטהשני

New member
זה לא תחליף לרטלין אלא תוספת.. כדי שיהיה לה קל גם בשעות אחה"צ (היא לא היפר-אקטיבית, אבל אחרי 4 שעות יש איזה 'דעיכה' שלאט לאט היא לומדת לשלוט עליה.. ואולי דרך האומגה/שמן דגים יהיה לה יותר כח לשבת ולעבוד גם בבית ../images/Emo8.gif) כמה רטלין אתם נתתם בכיתה א' ?

spidergirl

New member
אבל זהו, שלא

את מצפה מהאומגה למלא תפקיד של ריטלין. אומגה 3 לא יכולה לגרום לילד להמשיך לשבת וללמוד עוד.

חוטהשני

New member
העניין שאני לא רוצה להציף אותה בתרופות בלי סוף... לכן אני חושבת שאחה"צ ללכת למשהו עדין יותר.. אם היא כמוני (יש גם את הצד השני - שממנו זה בטוח שהגיע הADD..) - כלומר משהו מאד קל.. אז יתכן שכדור אחד ביום יספיק לה.. ואז לשעות אחה"צ/שבתות שיהיו טיפה יותר אפקטיביות - אולי האומגה תספיק. אני בכל אופן מתכוונת לשאול גם את רופא הילדים שלה..

spidergirl

New member
אומגה 3 היא לא ריטלין עדין

זה כמו שתגידי שאת רוצה לתת לילדה ויטמין C במקום ריטלין, כי ויטמין C עדין יותר. מה הקשר בין אומגה לאפקטיביות? לא הבנתי את ההקבלה אלייך - את גם ADHD?

חוטהשני

New member
יש שטוענים שאומגה עוזרת להפרעות קשב... לכן חשבתי לתת לה אחה"צ - כי אני לא רוצה לתת לה יותר מדי תרופות כימיות (מספיק שהיא מקבלת בבקרים..) אומרים גם שלא כדאי לתת רטלין בשעות קרובות לשעת השינה - כי זה כדור מעורר.. לגבי, לא אובחנתי - ואני לא בטוחה שיש לי (יש לי כמה דברים דומים.. אבל סיימתי לימודים בלי הרבה בעיות וקשיים..) - אבל אולי זה יכול לעזור לי בבעיות כמו זכרון (יש לי קטעים שאני צריכה להגיד למישהו איזה משהו.. ופורח לי מהראש להגיד לו..)

אם מחפשים פתרון להקל על הילדה

בשעות אחר הצהריים, רק ריטלין יעזור. ובכל מקרה, בודאי שלא אומגה. היא תוסף מזון. לא תרופה. השפעתה אינה מיידית אלא מצטברת. אינה משפרת קשב,ריכוז או מפחיתה תזזיות!

חוטהשני

New member
ולדעתך אין עוד משהו שיכול לעזור חוץ מרטלין ?? אני לא נגד רטלין, רק חושבת שכדאי לא לתת יותר מדי.. (בכל זאת זה משהו כימי שאני מכניסה לגוף שלה ../images/Emo5.gif)

spidergirl

New member
ריספרדל

ריספרדל היא תרופה בעלת שימושים רבים. בהקשר שלנו ניתנת לילדים בעלי הפרעות התנהגות חמורות. מרגיעה אי שקט והתפרצויות.

מה זה???

הריספרדל הינה תרופה הניתנת בהקשר של ADHD עם בעיות התנהגות, לטיפול בהן. מצרפת עבורך קישור לתשובתה של דר' מנור לגבי התרופה. האומגה 3 הינה כמוסת שמן דגים. היו טיעונים שהיא עוזרת לקשב, אך לא הוכח. מניסיון אישי שלי, היא משפרת את התחושה הכללית ומצב הרוח,לא יותר. אם יותר פרטים מדוע השאלה- נוכל לעזור יותר אולי...

למעלה