כדאי לאכול 3 פעם בשבוע דגי ים
ממים עמוקים :טונה, סול, סרדינים, אנשובי, ועוד. כדור אומגה 3 לא יחליף ריטלין, כך שבמקרה שאת זקוקה לריטלין , כדור אומגה 3 זה לו הפתרון. אני לא בעד לקחת תרופות סתם. דבר אחד בטוח: הגוף הכי חכם מכל הרוקחים. הוא מוציא ויטמינים הכי טוב מאוכל. אומגה 3 ישנו גם בשמן פשטן.תוכלי סלט ירקות כל יום עם כף שמן פשטן שהוא לא רע וגם זול יותר. לא קפסולות, אלא שמן בבקבוק. גם ככה סלט ירקות חייב להיות עם שמן כדי שהגוף יוכל לקלוט בקלות ויטמינים שבירקות. עוד משהו, אומגה 3 מוריד כולסטרול הרע (טריגליצידה) שבדם ומשפר את הכולסטרול הטוב ( אני חושבת HDL). קראתי פעם מאמר שבו מזהירים לגבי קפסולות אומגה 3 שעלולות לגרום דימום פנימי בגלל התכונה הזאות ש"מדלל" את הדם. בוודאי שכל גוף מגיב אחרת. הם אולים מזהירים סתם אבל אין לדעת. כך שלא כל כך פשות. וגם לא ידוע שבאמת עוזר 2כדורי אומגה 3 ביום. לADD/ADHD נותנים גם ויטמינים קומפלקס B. רק שלא טוב לקחת משהו סתם, אז צריך לבדוק אם באמת חסר. ידוע לי שניתן לבדוק רק B12 אולי גם B6 וB1 . צריך לשאול רופא. נכון ששמו לב שלילדים ADHD חסרות הויטמיניםB אבל גם בדיקה 100% שילד הוא ADD עוד לא קיימת. תלוי ברופא שהולכים עליו. ישנם שאומרים אליהם שלא ממהרים לתת ריטלין. אני בעדם. דרך אגב, לא ממהרים? היא עוד קטנה. להוסיף ריטלין בשביל הכנה לכתה א'. אני מתנצלת אם פוגעת בך, אבל יש לה כתה א' ללמוד א' ב'.כל השנה לא עושים מי יודע מה. לפני שנתיים לא חשבתי כך, אלא כמוך אבל בינתיים סיימתי כתה ב' עם הגדול ש"הכנתי" אותו לכתה א' וגם עם הקטנים שמסיימים עכשיו כתה א'. והבן הקטן (7) לא רצה בשום פנים ואופן ללמוד כלום בגן. המליצו לי להשאירו עוד שנה בגן. טוב שלא הקשבתי כי הוא מסתדר מצויין וקורא יפה מאוד. כשהילד רוצה, הוא מוכן נפשית לזה, לומד 10. הבת (7) למדה, גנבה בעצם את הקריאה מהגדול, מיאז שלימדתי אותו בגן. השיטה הכי טובה היא לפי צלילים. זה טוב שהילדה תקיר מספרים, לספור, למנות, קצת חשבון גם. זה קשה יותר לבנות, אבל על תיכנסי ללחץ אם לא ניראה לך שקולטת. זה לא אומר כלום. בהצלחה!