מה זה רוק מתקדם ?

מה זה רוק מתקדם ?

תמיד סקרן אותי לדעת מה זה רקו מתקדם , למה זה יותר נוטע לרוק-כבד ולמשהוא אחר בכלל ? ואם יש להקות טובות שאתם ממצלציצם לי לשמוע שנאי יבין יותר טוב מה זה בדיוק ?

The Cabana Boy

New member
מאוד קשה

להגדיר במשפט מה זה רוק מתקדם. לכן, אני אקח ממקורות מידע ואנסה להעתיק את הדברים החשובים: הספר של מוטי רגב, "רוק מוסיקה ותרבות" מגדיר את זה בצורה כזאת: "רוק מתקדם, הנסיון למזג מוסיקת רוק עם מוסיקה קלאסית ולעיתים גם ג'אז, באמצעות עושר צלילי וקטעים מאוד ארוכים המבוססים על פיתוח מוטיב מוסיקלי." מאפייני הרוק המתקדם: (ויקיפדיה) * הרמוניות מורכבות ופיתוח מוטיבים מוזיקליים בטכניקות קלאסיות. * מבנה ייחודי ומורכב של היצירות, הגורם לעתים קרובות ליצירות ארוכות מאוד (עד אלבום שלם שכולו יצירה אחת). * וירטואוזיות המתבטאת בסולואים ארוכים, קטעים אינסטרומנטליים, ואפילו קטעי סולו לתופים. * משקלים אסימטריים (מקצבים שאינם מרובעים או משולשים, למשל תשע שמיניות או חמישה רבעים) שינוי תכוף של משקלים, או הופעת מספר משקלים שונים באותה יצירה. * כלים אקוסטיים קלאסיים (פסנתר, כינור, צ'לו, גיטרה אקוסטית, חצוצרה, עוגב-כנסייה, ויבראפון, טימפני) וכמו כן שימוש נרחב במקלדות וסינתיסייזרים אנלוגיים ודיגיטליים, כדוגמת המלוטרון. * שפה ותכנים ספרותיים המשמשים גם לגיבוש אלבומי קונספט. * ריבוי קטעים אינסטרומנטליים. כל מה שתרצה לדעת על רוק מתקדם יש באתר של אורי ברייטמן שכתב על זה גם ספר. http://mitkadem.homestead.com/files/Index/Index.html אתר מידע רחב של פרוג: http://www.progarchives.com/ המלצות (אלבומים) - Pink Floyd - Dark Side Of The Moon Yes - The Yes Album Genesis - Selling England by the pound (לא ממש נוח לי להמליץ על משהו שלא שמעתי, אבל כדי לראות מה הטעם שלך ואיפה אתה בדיוק עומד, תנסה את זה) Frank Zappa - Hot Rats Magma - Mekanïk Destruktïw Kommandöh Faust - Faust Gentle Giant - Octopus הייתי רושם לך עוד, אבל זה מספיק, נתתי לך כמה צדדים שהם "קצת" שונים אחד מהשני. שאתה שומע, עדיף שתתרכז רק בזה, ותתן לזה יותר משמיעה אחת כי זה מורכב מאוד, ולעתים גם לא קליט. תהנה!

תודה על המידע

היתי בטוח שרוק מתקדם זה יותר כבד מרוק אך זה בכלל משהוא אחר לגםרי ...

epitaph

New member
זה קורה הרבה...

אנשים שלא יודעים שזה פשוט עוד ג'אנר ברוק כבר חשבו שזה פורום רוק למומחים ועוד שאר השערות. לגבי המלצות, חוץ ממה שהבחור כבר נתן לך הייתי מוסיף את King Crimson - In The Court of the Crimson King Camel - Mirage Yes - Fragile Cravan - In the Land of Grey and Pink את כולם ניתן למצוא בכל חנות דיסקים שמכבדת את עצמה, אפילו בטאוור רקורדס וכולם במבצע כזה או אחר והם יחסית זולים.

FunkyMonk

New member
לא ממש אהבתי את ההצעות שלכם...

אני אישית הייתי ממליץ לך: Pink Floyd - Wish You Were Here Pink Floyd - Animals King Crimson - Red Genesis - Nursery Crime אלו העדפות שלי מהלהקות הנ"ל, אבל זה הטעם שלי. :)

The Cabana Boy

New member
X_X

לא המלצתי לו את הדיסקים האהובים עלי מהלהקות שציינתי (היו שתי להקות שזה במקרה יצא ככה), אלא להראות לו כל מיני סוגים שונים של פרוג. לראות בדיוק עם מה הוא התחבר ועם מה לא.

פינק פלויד טובים !

אהבתי ת'אלבום - Wish You Were Here יש לי אתו בבית אז לא לקח לי הרבה זמן למצא אותו
...

FunkyMonk

New member
.........

יש לי את כל האלבומים שלו על תקליטים וכ-70% על CD, הוא באמת שווה משהו? (זה הכל של אבא שלי שמאד אוהב אותו, ואבא שלי חיבר אותי לפרוג אז אני די סומך על הטעם שלו, אע"פ שהוא לא אוהב לד זפלין שזו אחת הלהקות האהובות עלי)

מורנא007

New member
תשמע

את התקליטים ותחליט
לטעמי הוא שווה ניסיון האזנה לפחות [אם לא הרבה יותר].

amit7349369

New member
לד זפלין

אם כל הכבוד ללד זפלין לכשרון הרב שלהם ולפריצת דרך שלהם , תסלח לי אם אני יגיד שהם די מרובעים משעממים וחוזרים על עצמם,לא מספיק נועזים.

MajorWinters

New member
הכל נכון...

אבל אם עושים גם טור של הדברים הטובים, הטור הזה יקח בגדול...

FunkyMonk

New member
כוסעמק

כתבתי הודעה ארוכה וזה מחק הכל. אין לי כוח לכתוב שוב. רק בקצרה - תשמע קצת יותר זפלין ותשים לב שהם ממש לא חוזרים על עצמם.

למעלה