היציאה מהארון היא להורים
לספר להורים... להורים היה חובה לספר אבל לא הרגשתי שמדובר ב*יציאה*. סיפרתי להם אולי 10 שנים אחרי שידעתי, אחרי שיצאתי לעצמי. לדעת על עצמי, להבין נתן לי הרגשה נפלאה של חופש ושלמות עם עצמי. סוף סוף הרגשתי נורמאלית אבל ידעתי שבשבילם זה יהיה מאוד רחוק מהנורמאליות. אז לא סיפרתי, בעיקר כי לא הייתי מוכנה לשנות את זווית הראיה שלי, רציתי להישאר בהרגשה של שלמות עם עצמי בלי לשמוע טענות וביקורות. לא רציתי שיראו מחלה ונכות איפה שאני רואה שמחה ואושר. אחרי זה נשארתי בארון בגלל השותפה שלי לחיים דאז שלא הייתה מוכנה להיחשף. הייתי 'אחות', 'שותפה', 'חברה' במשך שנים רבות. אבל יום אחד אחרי אירוע משפחתי רחב, סיפרתי – בבת אחת- למשפחה שלי. לא הייתה התרגשות מיוחדת, גם לא הלם, יותר אכזבה, עוד אכזבה: "את תמיד עושה מה שאת רוצה אבל למה את תמיד חייבת להיות אחרת מכולם". חזרתי עייפה ועצובה מהמפגש אבל לא שבורה לחתיכות כמו שהיה יכול להיות 10 שנים לפני. את ה*יציאה* האמיתית להורים עשיתי כשהזמנתי אותם לטכס הכלולות שלנו. לקח המון זמן לשכנע אותם לבוא, בעיקר את אמא. אבל באו וכמה שטכס שכזה רחוק מהיום יום ומה-'רגיל', בפעם הראשונה הם ראו אותי במה שכינו 'הסביבה הטבעית' שלי, ראו משפחה, ראו חברים, ראו שמחה כזאת גדולה שבבת אחת קבלו אותי כמו שאני – לפחות ביום ההוא. מאז הם לומדים לאט, להגיד את המילים, למסור ד"ש לאהובתי – עדיין לא יכולים להגיד אישתך אבל בפירוש היא קיימת כבת זוג, כחלק, כמשפחה, לראות עתיד עבורי, פעם תהיה משפחה עם ילדים....