מה זה קסטן גאם?

doubleora

New member
מה זה קסטן גאם?

אחותי הקטנה קנתה לי ליום הולדת ספר של תמר בן דוד על אפייה ללא גלוטן. ובחרה מתכון שאני אכין לה- אז מישהו יכול לספר לי מה זה קאסטן גאם?

d a p h n a

New member
קסטנן גאם

הוא חומר מסמיך או מעבה שמשמש בהכנת מזון. הוא עוזר לתת למאפים ללא גלוטן מרקם שיותר דומה לזה שיש למאפים רגילים, עם גלוטן. אפשר לקנות אותו בחנויות מתמחות, חנויות ללא גלוטן וכו'.

d a p h n a

New member
אפייה ללא גלוטן...

לפעמים מרגישה קצת כמו ניסוי מדעי או כישוף - צריך לאסוף כל מיני חומרים שעל חלקם לא שמעת מעולם קודם, לערבב אותם ביחד, לקוות ממש חזק - ובסוף אם יש מזל גם יוצא משהו טעים

פינקי33

New member
גם אני מרגישה כך....

מתכונם רגילים עם גלוטן נהגתי להכין כל הזמן ואין שום פחד שלא יצליח, זה ברור שההתחלה מובטחת. בנטולים זה על החיים ועל המוות, ממש להתפלל שייצא סביר.... בגלל זה יש לי פחד כזה להכין דברים חדשים נטולים, הולכת בד"כ על ה-4-5 מאפים הידועים מראש שיוצאים "בסדר".

d a p h n a

New member
האמת שזה לא מפחיד אותי

תמיד, עוד לפני שהצליאק הפציע בחיינו, אהבתי להתנסות עם מתכונים ולנסות לאפות דברים מסובכים. כשאני אופה דברים ללא גלוטן, אני רואה בזה עוד סוג של ניסוי. יצליח, יופי. לא יצליח, לא נורא. בתכל'ס, זה לא שחסר מה לאכול גם בלי כל הניסויים האלה. יש המון דברים מוכנים שאפשר לקנות והם מאוד טעימים, ויש גם מלא סוגים של מאכלים ומאפים שלא מכילים גלוטן באופן "טבעי", ואפשר לאפות אותם כשמתחשק משהו פשוט. אז כל הניסויים הקולינאריים עם השלבים המסובכים וכו', מבחינתי זה בעיקר בשביל האתגר והכיף. אני לא רואה בהם צורך חיוני, ולכן גם מתאכזבת כשהם לא מצליחים.

למעלה