מה זה קנפוגי'צו?

• פותח הנושא 2027
  • פורסם בתאריך

2027

New member
מה זה קנפוגי'צו?

האם זה סוג של אמנות לחימה? קומבינציה של אמנויות? מונח מוכר או המצאה פרטית? מישהו יודע?

קמפו-גוטסו = איגרוף ביפנית

בתרגום חפשי כמובן. ישנן אסכולות רבות - חלקן בנות מאות שנים של אמנויות לחימה יפניות הקרויות קמפו-ג'טסו. לדוגמה: ה"שי-יו-רין ג'י" קמפו ג'וטסו שהיא הגרסה היפנית לקונג-פו השאוליני. שיטתו הספציפית של סוקה גדי סקורניק, קרוייה על שמו כיוון שהיא פרי פיתוח שלו: "גדי קמפו-ג'וטסו".

Tonjin

New member
קן - אגרוף, פו - דרך, שיטה, חוק...

ג'וטסו- מיומנות.. כל אמנויות הלחימה ששמן מתחיל בקנפו מזוהות ביפן עם מקור סיני (בניגוד לג'וג'וטסו שהוא "יפני מיפן"..) סימניות: קן - 拳 פו - 法 ג'וטסו - 術 שורינג'ו - 少林 (אלו אותן סימניות שבסינית מבוטאות שאולין) יש לי הרגשה ביפן לא מקובל לומר קנפו-ג'וטסו , והשילוב הנ"ל הוא "שעטנז" ישראלי. אבל אני לא מוכן להתחייב על זה כרגע בלי בדיקה נוספת..

Tonjin

New member
כמובן שורינג'י כמו שיובל אמר ולא

שורינג'ו כמו ש
כתב למעלה...

שלום Tonjin

מנצל את הנגיעה ב"שורינגי" , כדי לסטות מעט . מבין שאתה מתגורר ביפן , עד כמה נפוצה שיטת "השורינגי קנפו" אם בכלל ביפן ( הסמל של השיטה תמיד מעורר בי חלחלה למרות שהבנתי שאין בינו לבין נציזם מאומה ) .

Tonjin

New member
נפוצה למדי, אולי לא כמו קארטה אבל

מהתרשמות שלי (אישית כמובן, לא מבוססת על נתונים סטטיסטיים או מחקר) בהחלט לא הרבה מאחורה (כולל חוגים בבתי-ספר ומתנס"ים). הסמל (צלב קרס הפוך) נקרא מאנג'י ומקורו כנראה בבודהיזם (עד היום זהו הסמל במקראים למפות למקדש בודהיסטי, לא רק ביפן), המשמעות המקובלת או הנפוצה שלו כיום הגנה מפני "כוחות הרוע" ומזל-טוב.. וכן, זה עדיין קצת צורם לראות את זה מודפס בגדול על חליםה לבנה.. היו כבר הצעות להחליף את הסמל, לי נראה שחמסה יהיה התחליף האידיאלי... :)

"טעמתי" קצת מהתחום בעבר

ונותר בי רושם חזק של "איכות" והבנה מקצועית של תחום חזק ומקיף מאוד בתחום הלחימה . האמת חמסה לא עושה עלי רושם אבל שיהיה , העיקר להחליף

Tonjin

New member
אגב תוספות, ארם צבר טוען בראיון

איתו (נמצא בקישורי הפורום) ששורינג'י קנפו ואגרוף תאילנדי היו הפופלריות ביותר בקרב היאקוזה ביפן בזמן בו התגורר שם, אין לי מושג אם זהו עדיין המצב כיום.. ובקשר לחמסה, היא לא מרשימה גם אותי, אבל תחשוב על זה: גם הגנה "מכוחות הרוע" ומתאונות וגם מביאה מזל טוב כמו בסמל המקורי, וכף-יד הרבה יותר רלוונטית לנושא של א"ל והגנה עצמית מכל צלב שהוא (אפילו אם הוא מזכיר קצת שוריקאן..)

לעניין היאקוזה / יעילות

בעבר הכרתי/למדתי "בחברותה" עם לוחם "שורינגי קנפו" השיטה "מטורפת" בצורה "מחרידה" . העבודה מאוד תכליתית אולי זאת הסיבה " קטן חזק ומהר (ורע) " זה הרושם שזכור לי עד היום ממה שראיתי / חויתי אגב אותו מאמן/ חברותה לאימונים היה גם במקרה איש תאיבוקס מצליח באירופה בזמנו .

bmt29

New member
סתם ככה קצת תוספת...

רוב הסמלים השייכים כביכול לכתות, קבוצות מפלגות וכדומה... נלקחו מהודו ומהבודהיזם. צלב הקרס המקורי למשל הוא סמל להרמוניה ואחווה. ה- מגן דוד, פנטגראם, סער ואני חושב שגם הצלב, כולם נלקחו משם...

ננדין

New member
אם כבר אז עוד תוספת קטנה...

המנאג'י שאתם מדברים אליו הוא סמל עתיק יומין שמקורו מההינדואיזים ומכך לבודהיזים (עפ"י המיתולוגיה ההינדית בודהה הוא גילגול תשיעי של אל הודי בשם וישנו - כאשר הגילגול האחד עשר הוא הארי קרישנה
) יש לו הרבה משמעויות בהינדואיזים ובבודיהיזם ואף אחת מהם לא מתקרבת לרוע של הנאצים... מי שטייל בהודו נתקל לא פעם בסמל הזה, אבל הכי מזעזע זה להיתקל בגירסה המלאה שלו שזה המנאג'י בתוך מגן דוויד (ולא פנתגרם...) כלומר צלב קרס הפוך בתוך מגן דוויד יהודי סטנדרטי
... יש אגדה קבליסטית שקיימת גם אצל כוהנים מסויימים בהודו שהמגן דוויד ניתן ליהודים ע"י ההודים לפני כ3000 שנה... אגב, בתוך השורינג'י קמפו קיים וויכוח עקרוני האם להמשיך להשתמש בסמל עקב הקישור העכשיווי שלו לרוע הנצאים כאשר הטענה העיקרית כנגד הפסקה שימוש בסמל היא שזהו סמל עתיק בן אלפי שנים ובמידה והם יפסיקו להשתמש בו הם "יתנו" אותו לנאצים ויבטלו בכך את המשמעות העתיקה שלו... רון

amir_aikido

New member
"הנאצים הפכו את הסמל במכוון"

קראתי או ראיתי מתישהו (לא מייחס למקור מהימנות גבוהה) טענה שהנאצים לקחו את הסמל שהיה מקובל במזרח הרחוק והפכו את כיוונו מתוך כוונה לסמל משהו, ואמונה רבה במיסטיקה. לא זוכר יותר מכך, ולא בטוח שצריך לייחס לכך חשיבות רבה. רצוי לזכור שבעיני היפנים השואה היא משהו שהתרחש אי-שם הרחק, ואין להם את אותן אסוציאציות שיש לנו לאותו האירוע. לכן ניתן לראות נערים/ילדים (ועוד יותר ילדות ונערות) שמתחפשים לחיילים נאציים במלחה"ע ה II בדיוק כפי שהם מתחפשים לאחיות, חיילים בריטים, ערפדים ועוד. בהתאם, הסמל הנאצי לא מעורר אצלהם את אותה האסוציאציה, וכשהסמל המדובר הוא הפוך, הם לא ימצאו בכך שום בעיתיות אינטואיטיבית. אמיר

Kenshinkan

New member
הערה

שילוב המלים "קנפו/קמפו" ו"ג'וצו" הוא שילוב של מייסד השיטה הישראלית, מר גדי סקורניק. ביפנית השילוב הזה לא קיים. 拳, ken - אגרוף 法, po - שיטה, דיציפלינה. ביחד מקבלים את המושג הסיני Quan Fa שפירושו שיטת איגרוף, או "אומנות לחימה" במובן המודרני של המילה. ביפנית למושג Kenpo יש קונוטציה של אומנות לחימה סינית. בעז

למעלה