מה זה קמצן ?

קטי30

New member
"לעמוד על המשמר....

כי הקמצנות איננה מרוויחה דבר, ומבזה את עצמה." (ניקולה בואלו) מבטיחה לך שברגע שתתנגש באישיות כזאת לא יתערורו שאלות או ספקי ספקות בנושא
ועד אז ... תהנה ותעשה חיים כי החיים יפים וטובים

נפלא קטי , פשוט נפלאה

לפעמים זו מנטאליות, או גנים של יוצאי שואה . אמנם אלו הסיבות , אבל יתכן שבמקור אינו קמצן ולכן אפשר לתקן .אבל ללא סיבה , זו קמצנות שאין לה מרפא ...

וואלה

10,000 ש"ח על שעון צלילה ... ככה פתאום נזכרתי באילן עיניים ירוקות

שלי 9

New member
אין לי כח להגדיר קמצן/ית

רק יכולה להגיד שניתן לזהות אנשים קמצנים די בקלות.. והתכונה הזו נמנית על אחת מהתכונות היותר דוחות שיש בבני אדם..

שלי 9

New member
בעבר היתה לי "הזכות" להתוודע

לאיש (במקום עבודה שעבדתי בו) שהיה קמצן ברמות שאי אפשר לתאר במילים..אם הייתם שומעים על אופן התנהלותו בחיי היום יום פשוט לא הייתם מאמינים..(ומדובר באיש שהפרוטה בהחלט מצויה בכיסו ,וזו לשון עדינה)..

נרקיס7

New member
זה בדיוק מה שאני מנסה להציג...

ש"קמצן" עבור אחד הוא פזרן עבור השני וחבל שלפעמים תפסידי כי את תחליטי שאדםהוא קמצן אם פשוט סדרי העדיפויות שלו שונות משלך...

שלי 9

New member
לא חושבת שהאבחנה לגבי האם

אדם קמצן או לא קשורה רק לרמת סדרי העדיפויות שלו..לקמצנות יש מאפיינים מאוד בולטים וחד משמעיים!

יערית

New member
עומד לי../images/Emo9.gif

על קצה הלשון......אבל אשמור ת'פרטים במערכת מפאת כבודו. אבל זה מחלה קשה שלא נדע מצרות!!!!

מיכלי האקספרט בקמצנות

הקו הדק המבדיל בין קודש לחול ובין קמצן לחסכן הוא כזה: חסכן..זה אדם שיודע לעשות באדג'ט ויודע להיות אחראי לביזבוזיו..שאינו חי מעבר לפופיק שלו..ובעיקר לא חסכן בריגשותיו. חסכן זה אחד שיודע לחסוף ליום רע..אך גם יודע לשלב ולאזן בין העכשיו ולעתיד. קמצן. ראשית הוא קמצן ריגשית..שנית הכל אצלו מחושב איך לא להוציא כלום..ולעשות הכל חינם. זה אחד שגם לעצמו אם היה מקובל..היה חי באוהל..העיקר שבחשבון שלו יש כסף. זה מה שעושה אותו "מאושר"..זה האושר העילאי שלו. זה אחד או אחת שלא יחשוב שצריך להנות מהחיים יעבוד ויעבוד..וילך ברגל למרחיקים אם זה היה חוסך לו שקל וחצי נסיעה. זה אחד או אחת שמחפש את כל הארועים שאוכלים שם חינם זה אחד או אחת שישמור את הבגדים שלו מהבר מצווה ולא רואה בזה שום דבר משונה זה אחדאו אחת שכל הרהיטים שלו..מכוסים בניילון זו אחת או אחד שילכו לכל חנות בשדירה ימדדו כל דבר..ויגידו למוכרת שיש בשוק אותו הדבר בשמינית המחיר.. ויש עוד ועוד ממצאיםלתכונה המקרובית המגעילה הזו ... אבל כשמדובר ביחסים: הם גם שוקלים במשקל נטו וברוטו איזה מילות אהבה והתיייחסות כדאי לתת. והכל לפי משורה. מניסיון וזו התעללות למי שאינו בעל תכונה נדירה זו..

נרקיס7

New member
טוב - עכשיו, סוף סוף מגיעים למשהו..

מה יש בתרבות האמריקאית שמכוונת לתשובה ישירה בעוד שאנחנו סתם מברברים מסביב ? נראה זה נושא לפתיל חדש, לפעם הבאה... תודה מיכלי.

היו אומרים לך: תכונה ישראלית

ויש עוד מה ללמוד בקטע. טוב שעזרתי להבהיר לך..ממי צריך לברוח.

עד היום

לא הכרתי אף אחד כזה, למרות שהשתמשתי בהגדרה כשרציתי משהו יותר ממה שקיבלתי, או כשמישהו בחר לא לתת לאחד שרצה, וכן לתת לאחר שלא כל כך רצה. תמיד זה נראה לי עניין של עדיפויות, של בחירה, ולא מדובר רק בכסף... אפשר להתקמצן על נשיקות, על חיבוקים, על שוקולד וכו"....אם אני מסתכלת על התנהגות הילדים. כשאחד נותן מסיבה כלשהי ואחר נימנע מלתת מסיבה כלשהי... מעבר לכך זה עניין חברתי של מה מקובל.

זה באמת מאד אינדיבידואלי ../images/Emo141.gif

אבל בוא לא נטמון את הראש בחול: בזירת הפו"פ, גברים נמדדים על הסקאלה שבין "קמצן" לבין "לארג'", כמו שנשים נמדדות על הציר שבין "דוגמנית" לבין "דבבבבבבבע". נכון, זה מגעיל, אבל זה מה שיש.

למעלה