מה זה קמצן ?

נרקיס7

New member
מה זה קמצן ?

נכתב פה על מישהו שלא עזר לחברתו (לדעתה) והרבה תגובות הכילו את המונח "קמצן". קצת הפריעה לי האצבע הקלה על ההדק... שאלה לנשות הפורום - מי זה קמצן ? (גם גברים יכולים לענות). מישהי כתבה שאצלו בארנק השטרות מסודרים וכרטיס האשראי נוצץ - האמת שאצלי בארנק השטרות גם מסודרים (מהגדול לקטן) וכרטיסי האשראי נוצצים.. אז ? כשאני יורד פעם בחודש לצלילות באילת אז אני ישן על החוף - זה קמצן ? לעומת זאת לא וויתרתי על שעון צלילה בעלות של 10,000 ש"ח אז מה אני ? בקיצור, הנקודה שלי היא שלפעמים מה שנראה לאחד (אחת ?) הוא מאד אינדבדואלי והייתי חושב (חושבת ?) פעמיים לפני שהייתי מדביק סטיגמה על מישהו... מה דעתכן ?

מצוטטת

New member
הפער

שבין סגפנות לחוסר יכולת ....מכל סוג שהוא לזה כיוונת, נכון? יש פער בין זה שהמעות בכיסו ולא מרשה לע3מו לפרגן {גם לא לע3מו} לבין זה שלא מסוגל לגלות נדיבות לבין ההוא שלא חש מחוייב והאחר שמנ3ל..... כל הגדרה תהייה נכונה לגוף/גופה של סיטואציה.... וכן, מסכימה יש הבדל ענק בין אדם לאדם.... ההבדל הינו - בתחושה<<נקודה>>.

נרקיס7

New member
חוץ מה 3 לא הבנתי כלום...

ההבדל בתחושה של מי ? של ה"קמצן" או האדם השני ?

לאט לאט...

עם השנים... ובלית ברירה... תבין

קמצנות...

והלואי והיא רק מתבטאת בכסף.. קמצנות ואין לי ממש את המונח המילוני שלה..בשבילי זאת נכות.. בדרך כלל האנשים שאותם אני מכנה קמצנים <וכנעט שאין כאלה>.אלה הם אנשים שחיוכם לא נראה הרבה.. אלה הם אנשים זועפים ממעטים במגע עם אנשים..ממעטים בהרעפת האהבה..ממעטים מלדבר את אשר ליבם.. אלה אנשים שלא למדו לחלוק..<ולא את הכסף רק> למרות שאולי יש בזה הקשר.. האדם הכי קרוב אלי.. שיכולה להגיד עליו קמצן מתקמצן..או כל הפועלים הנילוים לזה..זה אבא...אבל לאבא שלי יש חולשה..חולשה בלפתוח הלב..והידיים....הארנק זה רק הספטום.

ערסlight

New member
קמצן

נדיבות זה משהו שבא מצד הנותן וכמו כל מתנה, היא עניינו של המעניק בלבד. אבל... נשים תלותיות וחסרות בטחון מצפות "שיוציאו עליהן כסף" זהו אחד הסממנים המובהקים של חיזור ואהבה. [תדאג לי, תראה לי כמה אתה אוהב אותי] מכיוון שמדובר בקטע חוויתי ריגשי, התחושה תלוית ציפיה לא מסופקת והעובדות לא רלוונטיות.

מיוחדת5

New member
../images/Emo45.gifמסכימה איתך בנוגע והענקה

אך לא מססכימה אם נשים תלותיות וחסרות בטחון מצפות "שיוציאו עליהן כסף" מה בנוגע לגברים...שמתקמצנים ומשחקים ראש קטן ...זה לא קמצנות או ניצול??? תאמין לי שזה לא מכובד שגבר מפיל את משקלו על חשבון האישה שצריכה לפרנס את עצמה וילדיה ובנוסףגם את בן הזוג. ויש גברים (לא כולם)שאוכלים ,שותים ,מתקלחים וישנים אצל האישה אבל הכל עד הכיס האישי שלהם ולאחר מכן גם בוכים שנשים מנסות לנצל אותם.
שיא הקנצנות

קמצן ...

פעם הגדירו קמצן לאדם חסכן אך קמצן הנה מחלה של מתחשבן עד כדי התעללות נפשית בעצמו ובמקורביו לפני חודש לערך קראתי כתבה אולי כאן בפורום העבירו קישור שאדם שנוהג בקמצנות הוא בעצם אדם שגורם להתעללות נפשית מוכר גם מבינה משפטית קמצן הוא אדם שחוסך מעצמו וממקורביו כל הנאה , תנאים, מרחב ולא רק כספית אדם שחבל לו להגיד, לעשות, להעניק ולתת כל דבר מחלה המצריכה טיפול נפשי

n o g a1

New member
מכוון ש

השטרות המסודרים והוויזה הנוצץ בא ממני ...מרגישה קצת חובה להגיב ואולי להסביר למה התתכוונתי. אגב , לא טענתי שהגבר שעליו מדובר קמצן אלא טענתי שהתובענות של חברתו מדאיגה... לעיניינו, קמצן זה אדם שידיו קמוצות , אין מדובר בהכרח בעולם החומר אלא בעיקר בעולם הרגש . גם אנשים חסרי קשב לסביבה או חמור מכך לעצמם הם קמצנים בעיניי , כי גם להקשיב זו נתינה. אדם המחשב כל הזמן את תזרים חייו עם מדובר במוזמניו , נכסיו , רגשותיו , מחוותיו - הוא קמצן בעיניי. אדם החי באינטריגות תמידיות לגבי "מה אקבל תמורת ...." , "מה אתן..." .... האם כדאי או לא.... זה קמצן בעיניי. נראה לי שאתה מסיבה כל שהיא רוצה לבדוק האם אתה קמצן או לא. אז... לא כל מי ששטרותיו מסודרים וויזתו נוצצת הוא קמצן אבל כל קמצן שטרותיו במסדר , חיוורים כי לא רואים את אור השמש , לא קונים קולה כדי לא לפרוט שטר של 100 והוויזה נוצצת ,,,,, אה...כן ....יש להם בעיה רצינית ביציאות:))) ומסכימה איתך , לא לרוץ להדביק סטיגמות , אף לא בהליכה. וזה סובייקטיבי לחלוטין.

Motekookoo

New member
יורד לצלילה...

וישן על החוף באילת... זו אינה קמצנות... זו סתם בחירה פחות מוצלחת. אבל לעומת זאת... צלילה ושינה על החוף ב...חצי האי בוזיוס... זה כבר משו משו של בחירה. אז לא הקמצנות היא האישיו...אלא האנינות

מצוטטת

New member
ת'שAלי רגע

את רועיייייייייייייייייייי מה הוא ההVדל בין אנינות לסגפנות סתם כזה לשם העניין אגבית נ*ב* ווולקוםםםםםםםםםםםםםםםםם

Motekookoo

New member
על וולקום כזה...

נותר לי אך לקוד לך בג'אפונזית מצועפת
אני אשאל את רועייייייייייייי... את תשאלי את מאי מהבלוג?

נרקיס7

New member
זהו העניין...

"בחירה פחות מוצלחת" למי ? האם ייתכן והבוחר מחשיב משהו שאתה לא רואה ? חשבת איך זה לישון כשהגלים שרים לך שיר ערש ? איך זה לקום לאור הזריחה מעל הרי עקבה ? אולי זה יותר טוב ממזרון שמריח מסיגריות ? הנקודה שלי זהה בקשר ל"קמצן" - אנחנו בוחרים לשפוט לפי אמות המידה שלנו ולא נותנים מקום לצד השני... מישהי הגדירה יפה בהמשך הפתיל: קמצן זה מישהו שלא נותן מה שאני חושבת שהוא צריך לתת... לאור ההגדרה הנ"ל - אולי כדאי שנחשוב שוב לפני שאנחנו שמים סטיגמה על אנשים ?

למעלה