מה זה קיילי?

מה זה קיילי?

מספרי סיפורים נכבדים לפני כשנה נכחתי בקהל בקיילי שהתרחש בבית אריאלה, הוסבר שם שקיילי הינו אירוע ספונטני שאליו נרשמים אנשים בערב ובזמן המופע ועולים ומספרים סיפורים התואמים אתהרגשתם ומתחברים בסיפוריהם לאווירה המיוחדת הנוצרת במקום האירוע. כעת אני נוכח בהירשמות מספרים בפורום הזה לקיילי שיתרחש בעוד כחודש ומוגדר כאירוע תרבותי להנאת קהל באי כנס מספרים, ואני גם מבין שהמספרים יגיעו לשם עם סיפורים מוכנים. כאדם שאינו מספר סיפורים אבקש מחברי הפורום לדעת מה זה קיילי, וכיצד מאייתים את שמו באנגלית.

Cèilidh

פירושו התאספות של האנשים - מקורו בתרבויות האירית (גאלית) והסקוטית והוא אירוע ערב בו מתאספים האנשים למקום סגור, בדר"כ ביתו של ראש השבט, סביב האח. במקום יש מוסיקאים המלווים זמרים או מנגנים מנגינות לריקוד, חלק מן האנשים רוקדים והמבוגרים ביותר - השאנאקי, מספרי הסיפורים - מספרים את הסיפורים ששמעו מאבותיהם. לאירוע כזה יכולים להיות גוונים שונים, אבל חוק לא כתוב הוא שהMC - שר הטקס - צריך לדרבן את כולם להשתתף. יש אומרים - ספר סיפור, שיר שיר, רקוד ריקוד או הראה את הישבן. בכל אופן, מוסיקה, גם אם במינון קטן, היא חלק חשוב מן העניין. הMC צריך להיות מספר סיפורים בעל נסיון רב, היודע לארח את המשתתפים כאילו הם יושבים אצלו בסלון, לדרבן אותם לעלות, לפרגן להם וגם למלא את המעברים או לספר סיפור אם צריך, בלי להעיב על המספרים העולים מהקהל. אין שום חוקים הנוגעים לעניין סגנונות הסיפור בקיילי מודרני מלבד העובדה שכל מספר שעולה צריך לקחת בחשבון זמן קצר של מסירה. גם אין חובה בעניין רמה - אם מספר מסוים הוא "על הפנים" תפקידו של הMC לאזן את האירוע. יש גם אפשרות להוסיף דמויות נוספות מלבד הMC - שוטה, מצליף, מסדר התור וכד'. בברכה,

כניראה שלא קראת את המסמך בדיוק

רוח צפון יקר החלק של מספרי סיפורים בכנס לא הוגדר כאירוע תרבותי, רק כחלק אמנותי מספרי הסיפורים יראו לנו מופע על עולמם הקסום. שהוא כניראה עולם הולך ונכחד שנגמר בזמנו של נאסר א'דין המקורי, ויש לשמרו בכדי שלא יתנפץ לרסיסים במגע עם חיי הרחוב בין כתלי דפי ההרצאות ככלי סרוויס סיני נדיר בבית המלך. ואחר הם, המספרים יופיעו בערב חופשי בין השעות.... ברשימה שנסגרה חודש לפני... "חלק אמנותי 19:00-18:00 מר אילן ענבר, גב' בתיה חרמון, גב' נילי גפנן מופע מספרים – עולמם הקסום של מספרי הסיפורים 20:00-19:00 ערב סיפורים חופשי" רוח צפון יקר לא הבנת מכך שהמספרים עממים הם "טריקסטרים"? הם ליחצני חצר שחצרם גדולה מחצר המלך?, אולי כי לא מספר סיפורים מקצועי אתה. אז אכתוב לך תחביר פשוט.בתשובה לשאלתך: בקיילי שהיית, ראית את נאסר א'דין, את טיל אולנשפיגל, את ג'וחא, ושאר מספרי חכמי חלם, האירוע עליו שאלת, שיתרחש ועדיין אני תקווה שישתנה לאירוע של מספרי סיפורים. הוא תואם את האירוע שקדם לו בשעות הבוקר, שם תראה את המספרים, תוכל להתרשם משיעור קומתם בזמן חופשתם מעשיית יעודם. שווה ללכת? שווה שווה להכיר אותם ולהבין שהם יכולים כשהם רוצים, שווה גם ללכת בכדי להבין איך הגיע המצב של מספרי סיפורים לכזה. שאל אותם באם הם חושבים שטוב שהוא כזה אולי יספרו לך סיפור. מקווה שיספרו לך סיפור כי עוד הרצאה תעניק לו את הגושפנקא החוקית להעצר בזמנו של נאסר א'דין, בעממי ניכר של אפגניסטן, כעץ כרות עליו פעם ישבו מספרים וסיפרו לעוברי אורח . ולא רק במדינות שאמריקאים טוענים שהם המלאך, והמספרים הם מהשטן. גם קאן בעממי ישראל בברכה משה

מדוע אתה כועס?

אז אנשים עורכם אירוע ומזמינים מספרי סיפורים לשעשע אותם. ובמקרה הזה הם מספרי סיפורים הנחים מעבודתם כמספרי סיפורים, ומדברים עליה בשעות שלפני האירוע. מה הבעיה? האם שונה הדבר מעורכי דין או רואי חשבון העורכים כנס ומזמינים מספרי סיפורים לשעשע אותם? מובטח אני, שהאנשים העורכים את האירוע יהנו לראות את המספרים וישלמו את שכרם ביד רחבה. בברכה רוח הצפון

י מ י ת 2

New member
איך הגעתי להיות מספרת סיפורים?

זה נושא השיחה שנערכה אתי ותשודר ביום שלישי 27.3 בשעה 7.00 בבקר ברשת א' קול ישראל בתכנית מבקר עד ערב, בהנחיית ורדה נצר. צרוף מקרים מקרי לחלוטין מפגיש את הראיון אתי עם כנס הפולקלור שמארגן יואל-נסראדין, אני רוצה לקוות שלכמה מכם יהיה הזמן והרצון להאזין לתכנית ואשמח לקבל משוב. תודה מראש. נחמה. וחוץ מזה, נפגש בכנס ובקיילי.

שאלה ששאלת - למה שאלת?

קיילי הוא לא אירוע בו מזמינים מספרים כדי לשעשע מישהו וגם לא משלמים בו למשתתפים. זה אירוע של שיתוף. מי שרוצה משתתף ומי שלא לא, נורא פשוט. בברכה,

שאלתי שאלה כי לא ידעתי מה זה קיילי

לפני כשנה נכחתי בקהל בקיילי שהתרחש בבית אריאלה, נהנתי שם מאירוע ספונטני שבו אנשים עלו בזמן המופע, ספרו סיפורים התואמים אתהרגשתם התחברו בסיפוריהם לאווירה המיוחדת שנוצרה שם. האירוע נמשך ללילה עד שאחרון המספרים גמר את סיפורו. אירוע שכעת אני נוכח בו, בהירשמות מספרים בפורום הזה לדבר שיתרחש בעוד כחודש שבו המספרים יגיעו לשם עם סיפורים מוכנים, למשך זמן קצוב שונה מהקיילי שבו נכחתי, גרמה לי לרצות לדעת איזה מהאירועים הוא קיילי.

תשובה שלך

תולדות האדם הן הרגע שבין שתי פסיעותיו של הנודד, (פרנץ קפקא) תרשי לי רגע של פרידה. בברכה .

למעלה