מה זה קורטיזול?

מה זה קורטיזול?

אני בהריון ועם תת תפעול בבלוטת התריס (בבדיקה האחרונה התגלה 9.56 לאחר ירידה משמעותית מ23.7 .) ביום שישי האחרון היתה לי התעלפות קלה. אחרי בדיקות במיון הכל היה בסדר. דיברתי עם האנדוקרינית והיא המליצה לי לעשות איסוף שתן לקורטיזול. היום הייתי אצל רופא כללי והוא לא ידע למה בדיוק הכוונה. מעניין אותי מה זה קורטיזול.

קורטיזול

זה סוג של סטרואיד. על מנת לבדוק את רמות הקורטיזול הבדיקה הכי טובה היא איסוף שתן של 24 שעות. אני מניחה שכאשר יש חסר בסטרואידים יש איזו חולשה בגוף. הגוף שלי מייצר כמויות מסחריות של קורטיזול כך שאני יכולה להתחיל לשווק...
תרגישי טוב

תיקון

שלום לך, מה ששגית כתבה הוא כמעט נכון. במקרה שלך, אם הסיבה לעשות איסוף שתן הייתה ההתעלפות הזו, מה שהאנדוקרינולוג חשב עליו הוא שאולי יש לך תת פעילות של בלוטות האדרנלים (יותרת הכליה). מצב זה לעיתים (לא קרובות) מלווה תת פעילות של בלוטת התריס. התיקון כאן הוא שאיסוף שתן לקורטיזול, במקרה זה לא תהיה הבדיקה הנכונה. יש בעיה מסויימת לבדוק קורטיזול בדם בהריון. רמתו בד"כ גבוהה מאד בגלל האסטרוגנים שמעלים את החלבון שקושר את הקורטיזול, הבדיקה מודדת את כל הקורטיזול, גם החופשי (שהוא הפעיל והרלוונטי) וגם הקשור (שלא משמנה דבר), ולכן אם נראה רמה גבוהה או תקינה, זה עדיין לא אומר שהרמה האמיתית תקינה. אני מניחה שבגלל זה האנדוקרינולוג שלך בקש איסוף שתן. הבעיה היא שגם אם יש לך תת פעילות של האדרנלים האיסוף לא בהכרח יבדיל בין מצב זה לבין רמה תקינה. שגית צודקת כאשר החשד הוא לכוון של עודף קורטיזול. שם בהריון באמת, התוצאה בשתן תבדיל לנו בין רמה בדם גבוהה באמת לבין מצב תקין כי בשתן עובר רק הקרוטיזול החופשי ולא הקורטיזול שקשור לחלבון שעולה בהריון. אז אם באמת קיימת שאלה מה ניתן לעשות בהריון? ניתן לבדוק רמה ברוק. ברוק נמצא רק קורטיזול חופשי והוא משקף בצורה מהמנה, את רמת הרוטיזון החופשי בדם באותו רגע. למעשה אנחנו גם מבצעים את רמת קרוטיזול ברקו כתגובה לטסט, ןאם באמת רוצים משהו שיגיד במדויק, זו הבדיקה. הבעיה היא שהיא מבוצעת רק אצלנו (באיכילוב). אני לא יודגעת איפה את גרה, אבלאם זה יהיה רלוונטי, תצטרכי לבוא אלינו.

למעלה