מה זה קונג-פו לאו חו ????

shlomi_e

New member
מה זה קונג-פו לאו חו ????

איזה סיגנון זה (עגור לבן,נמר שחור,יונה אפורה???)

yanivtil

New member
קונג פו לאו חו

היא אמנות (כללית,שלמה, כולל אמנות הריפוי,המדיטציה,הלמידה,החשיבה וכו´) הכוללת בתוכה אמנות לחימה. היא נקראת לאו חו שזה "נמר זקן".

pinibs

New member
לאו חו

אכן, כפי שהסביר יניב, הלאו חו אינו רק אמנות לחימה, אלא דרך להתפתחות אישית (=, בין היתר, קונג-פו) הכוללת בתוכה גם את אמנות הלחימה. אמנות הלחימה של הלאו חו (כפי שאנו לומדים אותה) אינה נמסרת כשיטה סגורה, אלא יותר כסט כלים פתוחים שהחל מדרגה מסוימת כל אחד יכול לפתח אותם על-פי תפיסתו. לכן, שני אמני קונג-פו לאו חו אשר ידגימו את אמנות הלחימה שלהם יוכלו להראות למתבונן מהצד כשני לוחמים אשר משתמשים בשתי אמנויות לחימה שונות לחלוטין. אשמח לענות על שאלות נוספות, כמידת יכולתי. פיני

alon_o

New member
מה אתה מנסה לגלות?

לאו חו זה שם של שיטת לחימה. בדיוק כמו שקראטה זה שם של שיטת לחימה. ובדיוק כמו ש"נמר זקן" זה שם של שיטת לחימה. במקרה התרגום של "לאו חו" מסינית זה "נמר", והשיטה נקראת בעצם "נמר זקן" בשפת הקודש, וגם "לאו חו" בסינית. לאו חו כשיטת לחימה גם מכילה מספר סגנונות של חיות שונות, כמו דרקון, עגור, נמר, טיגריס, קוף, חתול, ועוד. שים לה להבדל בין "סגנון" לבין "שיטה". ההבדל אמנם מטושטש בהרבה מקומות אבל הוא עדיין קיים.

nitzano

New member
chinese pin-yin

Actually .the translation of lao-hu is Tiger.Lao is only for respect (lao-zi)and you don´t have to translate it.Lao-shu is a rate and not an old rat lao-ying is an eagle and not an old eagle

shlomi_e

New member
רגע..רגע..רגע...../images/Emo108.gif

אז ב"שמבאלה" בת"א מלמדים קונג פו או עושים סדנת אישיות??? אני יודע...לא לכעוס...קונג פו זה לא רק "מכות". אבל ברצינות , בשמבאלה עוסקים יותר בלחימה או שמא בריפוי/חשיבה/משחקי זיכרון??? תודה. נ.ב. אינני מתכוון לפגוע.

yanivtil

New member
אז ככה...

ממה שהבנתי וממה שאני חווה בשיעורי הראשוניים, תחילת המסלול עוסקת הרבה יותר באמנות הלחימה מאשר מאמנויות האחרות. אם לצטט את בן (המדריך שלנו) "אם רוצים לחיות טוב,הגיוני להתחיל בלחיות ואח"כ לעבור לטוב". בתקופה הראשונה,רןב השיעור עוסק בלחימה,אך כל שיעור כולל בהחלט גם עבודה פנימית-נפשית,אנרגטית,התפתחותית,תודעתית. זה פשוט חלק מהעניין של לא להיות רק לוחם,אלא אמן לחימה ואמן בכלל (שולט על נפשו,תודעתו, מצבו האנרגטי בצורה מושלמת, כמו גם על כל איבר ואיבר וכל שריר ושריר...) בקיצור, אתה מוזמן לתאם שיעור ניסיון עם בן...

deep ocean

New member
בשמבאלה אתה לומד קונג-פו

בהיבט הרחב של המילה. (שזה אומר לא רק היבט לחימתי). בהתחלת הלימודים (עד לחגורה צהובה), ניתן להגיד באופן גס כי, רוב השיעור מוקדש להיבט הלחימתי, ו-10 הדקות האחרונות של השיעור מוקדשות בדרך כלל לעבודה פנימית כלשהי. אתה בהחלט מפתח יכולת של הגנה עצמית בשמבאלה, אם זה לא היה ברור. בכל אופן, טוב מראה עיניים ממשמע אוזניים (או מקריאת טקסט
)

sub ziro

New member
את האופן הבריאותי פילוסופי אתה מפתח

בקונג פו אתה לומד קונג פו ובאימון אתה לומד איך לעשות לך אופן פילוסופי בריאותי דרך התנועות יש להם בגם מן יכולת מדיטיוניות פילוסופיות מה שנקרא ציגונג תראה פעם בסרטים אולי זה קצת מוגזם אבל בוקומנטרי לא נזירי שאולין אצלהם יש את התנועות הלחימתיות כציקונג לאומת המתקדמים שהם עושים תרגילי נשימה בתנועות לא לחימתיות כל תנועת נשימה יכולה להיות ציקונג

sub ziro

New member
נכון אני לומד הונג גאר ובנוסף אצל

איציק מזרחי בגבעתיים

תשובה ../images/Emo108.gif

בשמבאלה לומדים קונג-פו. אני לא יודע למה אתה מתכוון ב"סדנת אישיות". בלי קשר לשמבאלה, קונג-פו זה בכלל לא מכות, אלא אם כן אתה ספציפית בוחר לתרגל מכות (אתה יכול גם לתרגל בישול, או ציור, או כל דבר אחר שתבחר לעשות לעמק - וקרוב לוודאי שתעסוק בקונג-פו). בשמבאלה כן לומדים גם את אמנות הלחימה, אבל במכלול הכולל זה לא החלק העיקרי (בשנים הראשונות זה אולי כן). יש בשמבאלה גם מסלול לימודים של קונג-פו בלבד, בלי אמנות הלחימה. ריפוי, חשיבה, משחקי זכרון - כן, בהחלט!
ועוד הרבה יותר.
אין ספק שמי שמגיע לשמבאלה במטרה ללמוד אמנות לחימה בלבד או כמעט-בלבד, מופנה לבתי-ספר אחרים, כי אין שום מסלול לימודים בשמבאלה כיום שעוסק בכך. אבל יש מספיק בתי-ספר שעוסקים באמנות לחימה, לא? שמבאלה עוסקת בתחום שבו היא עוסקת... מה, זה לא מספיק?

עוד תשובה (בתקווה לשמוע עוד)

קונג-פו לאו-חו, כפי שאני מלמד אותו, זה לימודי קונג-פו קודם כל במובן הפשוט, קרי, ללמוד קונג-פו (במובן המילולי של "קונג-פו" ולא במובן השאול של "אמנות לחימה"). אם תשאל מישהו מה פירוש המלים קונג-פו, רוב האנשים (שיודעים!) יגידו לך שמדובר ב"רכישת יכולת טובה" או משהו כזה (ויש עוד כמה פירושים, אף אחד מהם לא עוסק באמנות הלחימה אגב). במלים אחרות, אם אני לומד לבשל היטב ולעומק, זה בעצם קונג-פו... ואם אני לומד לצייר היטב ולעומק, זה בעצם קונג-פו... בקיצור, כל דבר שאני משקיע בו לעומק, הוא קונג-פו?
אז מה זה קונג-פו "כללי"? פשוט מאוד: אמנות היכולת, או אמנות רכישת היכולת, או אמנות התרגול, או איך שתרצה לקרוא לזה (לדעתי עדיף לעשות את זה מלקרוא לזה, כמובן). בנוסף ללימודי הקונג-פו במובן המילולי, אני מלמד עוד שני יישומים של קונג-פו: 1. אמנות הלחימה וההישרדות 2. אמנות הריפוי והבריאות עד כאן תשובה כללית, או התחלה של תשובה. בגלל כמות הפרשנויות הגדולה של העוסקים בתחום, יתכן שתקבל תשובות שונות מתלמידים אחרים (וזה יפהפה... אני סקרן כבר לקרוא תשובות נוספות), אבל זו התשובה שלי.

orii

New member
אותו דבר אבל הפוך

אצלנו, לפחות איך שאני תופס את הדברים אנו לומדים את הקונג פו הן כמיומנות ברמה גבוהה או כמו שקראת לזה "רכישת יכולת טובה" והן אומנות לחימה במובן רחב של דרך חיים הכוללת חיזוק והבראה של הגוף והנפש ויכולת לחימה. עד עכשיו יש ברמת המילים חפיפה מלאה. ההבדלים מתחילים אולי מהסדר השונה שבו הדברים נלמדים ונתפסים. מתחילים בללמוד לזוז אחרת. זה אמור לפעול קודם כל על האיזון והבריאות שלנו. לאחר שנים יש לנו גם כלים של לחימה ולאורך כל הדרך נבנה לאט לאט הקונג פו כיכולת כגישה וקו מנחה.

למעלה