מה זה קומפוננט?

• פותח הנושא GPDY
  • פורסם בתאריך

GPDY

New member
מה זה קומפוננט?

מה זה הרמקולים קומפוננט? ראיתי באיזה חנות ולא ידעתי מה זה אומר? מי שיודע אני ישמח אם יסביר לי.. תודה

Guggelager

New member
אממממ

זה רמקול אחד אבל מכיר בתוכו עוד מספר רמקולים נוספים. וכך אתה מקבל מספר רמקולים בחור של רמקול אחד. קומפוננט בסיסי מכיל באס אחד, מיד אחד, וטוויטר אחד. כך שברמת העיקרון אתה לא צריך להתקין רמקול סאב, כי יש לך באס. ולא צריך להתקין טוויטר במיוחד כי יש לך טוויטרים. כמובן שזה ברמת העיקרון.

GPDY

New member
אחי?

אז לפי מה שאתה אומר זה יתרון עצום שים קומפוננט במקום לשים רמקולים או טוויטרים או סאב. פשוט לקנות קומפוננט ובתוכו יש הכל? תקן אותי אם אני טועה? תודה

Guggelager

New member
לא...

הסאב של הקומפוננט הוא לא חזק וצלול כמו סאב רגיל. הטוויטרים של הקומפוננט הם לא כל כך טובים (מבחינת חוזק וצלילות) והקרוסאובר שמותקן בצורה אינטגרלית בחלק מהרמקולים(זה שמחלק את התדרים לסאב למיד ולהיי) לא תמיד טוב. עדיף לקנות בבודדים ולהרכיב מערכת. אבל אם אין לך כח ואתה רוצה לטעום ממערכת גדולה בפחות השקעה אז קומפוננט יתאים לך. דרך אגב, תקנה של חברות טובות כמו פיוניר pioneer או jvc או סוני... אל תקנה מחברות לא מוכרות או חברות שפעם שמעת עליה כמו קליפורניה בוום או משהו מוזר, אפילו שהמחירים של הרמקולים שלהם זולים יותר - בהתאם גם האיכות... וכמה זמן הוא יחזיק....

GPDY

New member
סתכל אחי...

אני קניתי השבוע יונדאי גטס ...קיבלתי מדוד שלי מערכת של ALPINE שהוא קנה לפני 3-4 שנים משו כזה. יש לי כמה שאלות אם תוכל לענות לי אני אשמח: 1. אתה חושב שמערכת מלפני 3-4 שנים קוראת צרובים? 2. בתקציב של עד 800 שקל בערך להשקעה ברמקולים ו\או טוויטרים...יש לך הצעות בשבילי? (יש את ה-4 רמקולים בדלתות של הרכב שבאים עם האוטו)

Guggelager

New member
רואה אחי ../images/Emo13.gif

מערכת מלפני 3-4 שנים אמורה לקרוא צרובים בלי בעיה. עד 800 שקל אתה יכול לקנות רמקולי פיוניר קומפוננט 6X9 אשר יותקנו במגש האחורי, אם אתה לא רוצה לקדוח חורים במגש האחורי אתה יכול לקנות קומפוננט שיכנסו לך במקום הרמקולים בדלתות טוויטרים זה החלק הזול, מחיר טוויטרים טובים מתחיל מ 30 שקל ומעלה.

yiftah k

New member
רמקולי קומפוננט

ניסיתי לקרוא בכמה מקומות, ואני לא בטוח שהבנתי עד הסוף. יש רמקולים 2way- שבהם סאב וטוויטר. 3way- שבהם יש סאב, טוויטר ומיד. 4way- שבהם סאב, טוויטר, מיד וטוויטר נוסף. ויש את הקומפוננט שהוא בעצם רמקול שמורכב מסאב, רמקול מיד, טוויטר וגם קרוסאובר. מה שלא ברור לי, על פי התשובה שלך, אם ניתן למצוא רמקולים נפרדים בעלי אופי שונה. כלומר, מיד, ויחידה נפרדת לגמרי של טוויטר. תודה.

Guggelager

New member
כן

רמקולי קומפוננט נמדדים לפי "כיוונים" שהם נותנים. כמה שיש יותר כיוונים הרמקול יכול לתת מענה ליותר תדרים. הרבה יותר טוב מאשר התקנת רמקול מיד בודד. ניתן למצוא רמקולים בעלי כיוון אחד כמעת בכל מקום, ברדיו-טייפ הביתי. במכשירי קשר במערכות כריזה. בקשר למכוניות גם ניתן להשיג, להזכירך הרמקולים של המכוניות של פעם היו בעלי כיוון אחד. למעשה קוראים להם רמקולים רגילים, רק מתחילת כניסת רמקולי קומפוננט התחילו לקרוא לרמקולים 2WAY ומעלה. הרמקולים הבודדים הם רמקולים בודדים. אתה יכול בלי בעיה להשיג סאב, טוויטרים ורמקולים רגילים.

yiftah k

New member
במערכת שמע איכותית

ברכב....אם הבנתי נכון, עדיף להתקין רמקולים משולבים ולא כמה מידים טוויטרים וסאב?

bndor

New member
אל תיהיה בטוח שמותגים תמיד יתנו

איכות טובה יש ברשותי מינידיסק של סוני שעלה לי 3000 שקל לפני כמה שנים יש לו בעיה שרכיב אחד בו מאוד רגיש והוא נקרע ולכן אי אפשר לצרוב מדיות, מסתבר שלעוד 20 אנשים שמצאתי באינטרנט יש את הבעיה הזאת. כבר ניסו הכל וסוני מתנערת מאחריות...אז לשיקולכם...

Guggelager

New member
שום דבר לא מושלם

אבל בצורה יחסית פאיוניר הרבה יותר איכותי ואמין מאשר קליפורניה בופ

במבי15

New member
קומפוננט לא יועילו לך ללא מגבר...

רדיו-דיסק של אלפין מוציא 18 R.M.S כאשר קומפוננט ממוצע צריך 80 ואאט R.M.S לפחות. אצלי בלנטיס יש סט קומפוננט של מורל אשר מוציאים 140 ואאט R.M.S מחוברים למגבר של JBL והקומפוננט אינם מוצאים באס חד לכן צריך סאבוופר ושוב הסאבוופר שלי 1000 ואאט של JBL ומוציא 600 ואאט R.M.S וניפתח יפה כאשר הוא מחובר למגבר השני שגם הוא JBL ושומעים חבל על הזמן... השאלה מה אתה מחפס, פוזה שישמוע אותך שתי רחובות ליפני שאתה מגיע או שאתה רוצה איכות שמע טובה ועצה קטנה אם אתה מרכיב מערכת תיבנה סט של אותה חברה... עופר

E G the men

New member
הכל טוב ויפה אבל

אם אתה מרכיב מערכת תבנה סט של אותה חברה? את זה לא שמעתי... כל חברה ידועה במוצרים טובים יותר וטובים פחות, לדוגמא פיוניר, רדיודיסק מעולים אבל רמקולים, יש הרבה יותר טובים כדוגמאת MOREL, JBL ועוד.

TSpot

New member
אכן

אין טעם לשאוף להרכיב מערכת מאותה החברה. צריך להרכיב חלקים שמתאימים זה לזה, ובדרך כלל אלה יהיו חלקים של חברות שונות. מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע שיש להם נסיון בתחום, או אם מתאפשר לך לשמוע שילובים שונים של מערכות שונות. אם אתה בסך הכל מחפש רמקולים סבירים לחבר ל-HU בסיסי, ללא מגברים, תקנה רמקולים פולריינג' של חברה טובה, כאלה ש"יזוזו" גם בלי הגברה נפרדת. אל תצפה לבאסים עמוקים ואיכותיים.

Guggelager

New member
הכל תלוי במה שמחפשים

רמקול יעבוד טוב גם ב 13 RMS ללו מגבר. אאבל לדעתי גם ללא מגבר ניתן להגיע לעוצמה מחרישה אוזניים. אבל לאיכות סאונד טובה וללא חריקות ופיק-אפ של המגבר צריך להתקין מגבר חיצוני... ובכל מקרה לאיכות טובה יותר מומלץ בחום להתקין סאב

TSpot

New member
קומפוננט

שם כולל לרמקולים הבנויים ממספר אלמנטים מופרדים. רמקולים פולריינג': חתיכה אחת, שעליה יש וופר (הממברנה הגדולה), ואלמנטים נוספים מורכבים עליה, בדרך כלל במרכז - אחד, שניים או שלושה. יש גם יצירות מוזרות של יותר מכך ולא כל כך ברור בדרך כלל לאיזו מטרה. קומפוננט: היחידות, האלמנטים, מופרדים - שניים, שלושה ואפילו ארבעה. הטוויטר בנפרד, המיד בנפרד והוופר בנפרד, והם מותקנים במקומות שונים ברכב (בדלתות, בקיק פאנלים, בקורות, בדאש-בורד וכו'). האלמנטים מחוברים ביניהם ב"קרוס-אובר" שמטרתו לחתוך את התדרים המתאימים לכל אחד מהאלמנטים. על פי רוב, רמקולים מהסוג האחרון משמשים במערכות איכותיות יותר, אולם ישנם רמקולים פולריינג' ברמה מאוד מאוד גבוהה, וניתן להרכיב מערכות מצוינות ברכב גם איתם. פיוניר, JVC וקנווד הן חברות סבירות לרמקולים, תלוי לאיזו איכות מכוונים. האיכות הגבוהה יותר נמצאת בחברות אחרות - איטלקיות, גרמניות, בריטיות, אמריקאיות וכוק.

yiftah k

New member
הסברים טובים...

אתה יכול לנקוב בשמותיהם של החברות האיכותיות יותר?

TSpot

New member
למשל

לא רשימה מחייבת - מה שקפץ לי לראש. יש רבות נוספות שיסלחו לי שלא הוזכרו. Hertz, Boston Acoustics, JL Audio, Audison, Xetec, MB Quart, Hifonics, Nakamichi, Genesis, Eclipse ו-Morel הישראלית. ב-Head Units - יש יפניות מצוינות (פיוניר ואחרות). Alpine משובחים, ואחר כך High-end פסיכיים כמו Eclipse.

למעלה