צ´יפ זה בעצם השבב של המחשב של האוטו. מתקינים אותו במקום הצ´יפ המקורי שבא עם האוטו ובכך מעלים את הכ"ס של האוטו. אין לי צל של מושג איפה אפשר לקנות אבל אני לא בטוח שזה כל כך טוב כמו שחושבים כי לפי דעתי זה גם יכול לגרום לבעיות ולהוות עילה לביטול האחריות מצד היבואן. אין קשר בין הצ´יפ לטורבו. טורבו זה חלק שקשור למנוע אשר מוסיף לו כ"ס וכאשר מחליפים את הצ´יפ אז זה בנוסף לטורבו באוטו. גל, תמיד שמח לעזור לאנשים.
הצ´יפ למעשה מרמה את המחשב של הרכב ומזין לא נתונים שונים בקשר לטורבו... האפקט של הצ´יפ יותר גדול כאשר יש טורבו במנוע ´רגיל´ (לא מוגדש) אשר גם נקרא אטמוספרי..הצ´יפ יוסיף 10% שזה בערך 7-15 כ"ס (תלוי בחוזק הבסיסי של המנוע ) במנוע מוגדש הוא יכול להוסיף 30% משהו כמו 35-50 כ"ס. השינוי מעלה כמובן את בלאי המנוע , בוודאי שכזה דבר מבטל אחריות יבואן/יצרן !!!! תיצור קשר באי מייל אם אתה רוצה לדעת איפה אפשר לעשות את זה..
אינני מדבר מניסיון שלי אלא של אנשים אחרים שהתקינו צ´יפ במכוניתם - כמעט כולם טוענים כי אין תוספת כוח כלל, או כמעט בכלל. בקיצור - לא שווה. רוני, מעדיף אגזוז פילטר ובלי ממיר
במכוניות ללא טורבו עוד לא נתקלתי באיש שטען שזה עזר לביצועים. בטורבו ניתן בהחלט לספק אפילו עשרות אחוזים של שיפור, מכיוון שהרבה יותר קל לשלוט עליו. ולכן אני מתקן - בטורבו - סבבה, בלי טורבו - לא שווה. רוני
לצורך העניין ולמי שעוד לא מכיר רכבי: פיג´ו 205 MI16 אני נוסע עליו כבר שנתיים. יום אחד שמתי לתומי מחשב של חבר אשר הרכיב צ´יפ --- לא הכרתי את האוטו--- פשוט הבדל מטורף, המנוע נהפך לעוד יותר עצבני ממה שהוא עכשיו. כמובן שזה התבטא בצריכת דלק כמעט כפולה ולכן לא אימצתי את הרעיון. לא רק שאני אוהב את מנועי נטול תופעות חיצוניות. המקור מספיק. אז גם באטמוספרי זה עובד חיים
כל האחרים שאני מכיר עם צ´יפים אומרים שגם אם זה עוזר, ההבדל מינימלי ביותר. אולי מנוע ה-MI מתאים במיוחד לכאלו שיפורים? מי יודע... בכל מקרה, מה שלום המכונית? אני זוכר שפעם אחרונה שהגעת למנחת (כשלי הייתה עוד הפאסאט, לפני הרבה מאוד זמן) דרורזי נהג עליה ואני ישבתי לידו, ופשוט נדהמתי מהאוטו... (בעיקר מהזוויות גלגול, רגע, אתה בטח שואל את עצמך עכשיו מה זה זוויות גלגול
). תיקנת כבר את כל הדשבורד מבפנים? אני זוכר שהוא היה די שבור... רוני