מה זה צ´י-גונג?

Variety

New member
מה זה צ´י-גונג?

היי, אני חדש בפורום, פעם ראשונה שאני רואה אותו כאן (המון זמן לא הסתכלתי על רשימת הפורומים). מה זה צ´י-גונג? האם זה אומנות לחימה? ראיתי בטלויזיה אחד שמתמש בזה לריכוז אנרגיה מחוץ לגוף. (אני חושב שזה מה שהוא עשה). בבקשה תסבירו לי מי שיודע. Variety-

היי, Variety! ברוך הבא! ../images/Emo13.gif

מה נשמע?! אז ככה, צ´י גונג זה "אילוף הצ´י". צ´י זה אנרגיה במובן הרחב. מחלקים את הצ´י לכל מיני סוגים ו"רצועות". למעשה, במובן הרחב, הכל עשוי מצ´י (אנרגיה). מסך המחשב עליו את קורא שורות אלה עשוי מצ´י, הגוף שלנו עשוי מצ´י, האוויר עשוי מצ´י, הכוכבים עשויים מצ´י וכולי. אך בדרך כלל כשמדברים על צ´י מתכוונים לתחום צר יותר שלו. קיימת חלוקה מאוד שימושית ונפוצה לשלושה סוגי צ´י (שאינם מכסים את כל הצ´י): הצ´י שאנחנו מקבלים מהמזון, הצ´י שאנחנו מקבלים מהאוויר והצ´י שעימו אנחנו נולדים (שהוא מתכלה מיום ליום ואין דרך לשחזר אותו). תרגול הצ´י הינו בעצם צ´י קונג. יש אינספור סוגים ואסכולות של תרגול הצ´י, או אילוף הצ´י (קרי, של צ´י גונג). אגב, קונג = גונג (אותו הדבר, במבטאים שונים...). פירוש המלה הינה בקירוב "אילוף". ברמה הראשונית הצ´י קונג נועד לטפח את הצ´י: לשפר את מצב הצ´י שלנו וללמד אותנו לעשות בו שימוש נכון יותר. ברמות הגבוהות יותר הצ´י קונג אמור לעצב את "גוף הצ´י" שלנו, שהוא גוף נוסף של אנרגיה, הפועל לצד הגוף הפיסי ומסוגל למעללים מדהימים. אמני צ´י מסוגלים, ברמתם הנמוכה יותר, לקרקע עצמם לקרקע, לדוגמא, או לשמור על בריאותם בכל מצב. ברמה גבוהה יותר, הם מסוגלים אפילו להדוף אדם ממקומו מבלי לגעת בו, למשל... הנושא הזה קשור קשר הדוק ביותר לתרגולי החלומות הצלולים (!...), במיוחד אלה שבהם אינך שולט על החלום במהלכו. אם אתה שולט על החלום במהלכו, אתה עוסק בתפישה של עולמך הפנימי, באמצעות "גוף צ´י זמני" שהינו ישות וירטואלית מעולם המחשבה. אם אינך שולט על החלום במהלכו, אתה עשוי לעבור בספונטניות לגוף הצ´י הממשי שלך, המרחף בחלל הממשי ומסוגל לבצע מעללים שונים. בנקודת המפגש שבין אילוף הצ´י לבין העבודה עם חלומות צלולים, פשוט מטפחים את "גוף הצ´י" ומביאים אותו לרמה גבוהה יותר של אחידות וקוהרנטיות. הקושי הגדול נעוץ באילופו של גוף זה, שכן הוא דומה לעיתים לילד קטן ובלתי-ממושמע המסתקרן מכל דבר ואיננו מצליח לגבש אחידות ורציפות בשום מישור. אני מתאמן על כך כבר שנים ועדיין לא הצלחתי לגבש את גוף הצ´י שלי במידה כזאת שאוכל להפעילו באותה קלות שאני מפעיל את ידי, למשל... אז זהו, אתה רואה? לא הגעת לפורום הזה במקרה... שלך באהבה, בן

שריר

New member
חלומות צלולים?

היי אתה יכול להרחיב יותר על החלומות הצלולים מאוד מענין תודה

שריר יקר,

אני אשמח להרחיב אבל... נראה לי שכדאי לעשות את זה יותר בפורום של החלומות הצלולים בתפוז... מה אתה אומר?! טוב, אז ניפגש שם... טוב? שלך, בן

שריר

New member
אני שם

לבן, לגבי צ´י מתכלה ../images/Emo35.gif

משך את תשומת ליבי, על זה שהזכרת את אחד מסוגי הצ´י - הצ´י המתכלה. כתבת שזה דבר שנולד עם בן אדם, ולא ניתן לעצור את ההתכלות שלו. האם סוג הצ´י הזה, הוא שקובע את תוחלת החיים? ואם כן, עיסוק בטאי צ´י או בצ´י קונג, לא מאריך את תוחלת החיים (או יותר נכון - מעקב את התכלות הצ´י) ? דברי נובעים, מתוך כך - שאנשי לחימה בד"כ מאריכים חיים, יותר מהממוצע...

צ´י מתכלה

כל סוגי הצ´י (כמו כל דבר בעולם) מתכלים - אבל אפשר לאכול, לשתות ולנשום, ובכך להחזיר חלק מהצ´י (אם לא אוכלים - מתים). לעומת זאת, יש צ´י "מולד", שאותו אפשר רק לבזבז. הגוף משתמש בו בכל פעילות, אבל בעיקר בגדילה, פליטת זרע (אצל גברים) ולידה (אצל נשים), וכן בהחלמה מטראומה. אני מדגיש את נושא הטראומה: מי שבדרך-חייו גורם לעצמו פציעות חוזרות ונשנות, מכלה את הצ´י המולד ומקצר את חייו (לפי הרפואה הסינית). כמובן, יכול להיות שהוא נולד עם "הרבה צ´י מולד", ולכן יחיה כך עד גיל 90, בעוד שאחר, שאוכל חסה וצנון ועושה טאי-צ´י כל היום ימות בגיל 30, כי נולד עם "מעט צ´י מולד" - אבל שניהם יאריכו ימים יותר, ויהנו מבריאות טובה יותר, אם ישמרו על מה שקיבלו ולא יבזבזו אותו. אנשי לחימה מאריכים חיים יותר מהממוצע? אלה שמנצחים, או אלה שמפסידים?...

אולי לא מעל דפי הפורום

למה התכוונת בדיוק כשהזכרת פליטת זרע ?!?! האם פליטת זרע הוא חלק מהגורמים להתכלות הצ´י? ואם כן, בגלל זה אנשי רוח (או סתם תמיר קמחי למינהם), שעושים טנטרה (מה זה בדיוק ???), עוישם זאת כדי למנוע התכלות הצ´י בפליטת זרע? שאלות מסובכות אני יודע... אם אתה רוצה אשמח לקבל אפילו תגובה באי מייל.

בנוסף ללינקים של דוד : טנטרה.

הלינקים של דוד מאירים את העניין מהזוית הסינית, אבל הנושא הוא באופן כללי מעניין וחשוב...
השאלה "מהי טנטרה" ללא ספק מסובכת יותר מהשאלה "מהו טאי-צ´י צ´ואן" למשל, לא דווקא כי הטנטרה היא בעלת "עומק" רב יותר, אלא פשוט מהסיבה שהיא שם כולל למספר דרכים רוחניות שהמרחק בינהן לא קטן. פירוש המילה "טנטרה" הוא משהו כמו "הבנת מה שמעבר". הרעיון הכללי שניתן למצוא ביסוד אותן דרכים המחשיבות עצמן כטנטרה הוא חווית איחוד עם הבראהמא (=ה"אחד יחיד ומיוחד" בתפיסה ההינדית\וודית). איחוד זה מושג ע"י חווית השלם, או ליתר דיוק, חווית העצמי כחלק מהשלם שהוא גם השלם עצמו. הדרך שעוצבה עם הזמן עוסקת בחוויה זו דרך איחוד הניגודים זכר-נקבה (האלוהויות שיווה-שאקטי, בהתאמה). האיחוד הזה יכול להווצר בתוך אדם, הנעשה מודע לדואליות שלו, והוא יכול להווצר גם בקשר בין גבר לאשה, המרחיבים את המעגל : איחוד בין זכרי לנקבי, שבכל אחד מהם קיים גם היסוד השני (בדיוק כמו בסמל הטאי-צ´י המאוחר). האיחוד עצמו מושג דרך אהבה. אושו, למשל, טנטריסט מובהק (ושנוי במחלוקת), טען שישנן שתי דרכים להגיע לשחרור מוחלט ולהארה : מדיטציה ואהבה. מדיטציה, כמו גם יוגה, כמו בודהיזם, היא "הסירה הקטנה" (דאהמה) : דרך מדודה, סולם, שבאמצעותו מתקדמים בהדרגה בדרך אל ה... (מי יודע ?). ככאלו, הן מספקות כלים, כללים, חוקים, שיטות, להתקמות הזו. טנטרה, כמו זן (בודהיזם) היא "הסירה הגדולה" (דהיינה) : האמת כפי שהיא, מרחב פתוח, שבו אדם יכול להגיע (...) בשבריר רגע, בהארה פתאומית. אין צורך בטכניקה, אלא בהכוונה רעיונית שמטרתה ליצור שינוי תודעתי רגעי שיאפשר "פריצה". היום הטנטרה מוכרת במערב כ"יוגה מינית", אבל זהו בהחלט פן צר של התפיסה הזו. בכל מקרה, הטנטרה מדגישה את חשיבות ההמנעות מפליטת זרע משתי סיבות : 1. הפליטה מקצרת את משך האיחוד (ולמעשה, קובעת לו נקודת סיום הצפויה מראש); 2. הפלטה גוזלת אנרגיה מהגבר. כמובן, שהפליטה חיונית לצורך התעברות. אבל נשים לב, שמקרה כזה היא גוזלת אנרגיה גם מהאישה ! ויש לנו כאן רמז לכך שהכל מגע מיני שלא מכוון לעיבור, גם על הגבר להמנע מפליטה. איך עושים זאת ? טוב, אולי בשביל זה נעבור לאי-מייל...

מריושי

New member
הנושא שהזכרת סלבו

בהרבה נושאים הסנינים מתנזרים מיחסי מין כדי להיות בשיא העצמה

אה, עכשיו אני מבין,

למה רצו להעמיד לדין את השחקנים שהתרועעו עם הנערות, לפני המשחק

לסלבו, בעניין הצ´י...

כהמשך לתשובה של דוד: אף אחד לא יודע, כנראה, ממה באמת נובעת תוחלת החיים ומדוע בדיוק אנחנו מתים. המטרה המקורית של אימוני הצ´י העתיקים בקונג-פו היתה "להתמיר את הגוף" ולהמריא למימד אחר, ביחד עם הגוף הפיסי... ראש מנזר שאולין הנוכחי, כיום, צוטט בכתבה ב"הארץ" כשהוא אומר זאת מפורשות, בהתייחסו לקונג-פו של היום (!) אפילו. הוא אמר משהו כגון זה: "קונג-פו היא פעולה של נזיר או נזירה המכוונת להשגת הארה או הפיכה ליצור אלוהי". הוא תקף, בדבריו, את ממשלת סין שמתעקשת לנסות לראות בקונג-פו אוסף של שיטות לחימה ובריאות פילוסופיות. אבל עם זאת, קשה מאוד אפילו למאסטרים גדולים להתייחס ברצינות למטרה המקורית של הקונג-פו: "התמרה למימד אחר..." אפילו מורים בעלי רמה גבוהה מאוד של שליטה על גופם, המסוגלים למעללים כגון העברת חוט מתכת דרך כף ידם (פיסית) מבלי לחוש כאב ותוך ריפוי מהיר יחסית של הפצע, או עצירת אדם אחר מרחוק מבלי לגעת בו, עשויים להרגיש חסרי-אמונה ביחס למטרה המקורית של הקונג-פו ולראות בה כאגדה ותו לא, משאלת-לב מיתולוגית וחסרת-ביסוס. אז היום אנחנו קצת צנועים יותר, כנראה (והכל בגלל קשיי אמונה, אני מניח) ומנסים בהקשר של פיתוח הצ´י לצרכי התמרה אישית "רק" לשפר את הבריאות ולהגמיש את המערכת התפישתית. מנת האנרגיה הקבועה מלידה "מתבזבזת ומתחדשת" מדי יום. אני רואה את זה פחות כמיכל של אנרגיה שהולך ומתכלה (למרות שאולי ככה זה!) אלא יותר כמו משכורת קבועה כלשהי של אנרגיה שאנחנו מקבלים מהיקום... כל אחד מקבל "משכורת" שונה ולכל "משכורת" יש מרכיבים שונים, שחלקם ניתנים לשינוי וחלקם קבועים מלידה... הסוד הוא הניצול הנכון של "משכורת" זו על כל מרכיביה ולא רק הגדלתה. רובנו מכלים את האנרגיה הזאת באופן טוטאלי כמעט, מדי יום, שוב ושוב, תוך שהדברים שאנחנו "קונים" איתה מסתכמים בעיקר באורח החיים הנוכחי שלנו, העשיות השוטפות וכולי. מתאמני אמנויות לחימה מצליחים "לקנות" גם את האימונים ואת ההתקדמות שלהם באמנות הלחימה. אבל! - מי שמצליח לעשות את אותם דברים מבלי לבזבז את כל האנרגיה שלו עליהם, צובר אנרגיה וחוסך אותה... ואת האנרגיה החסוכה ניתן להפנות לאפיקים שונים, החל מחלימה (ע"ע חלומות צלולים), המשך בהתפתחות וכלה בהארכת החיים (אני מניח!). כל הטריק הוא להפנות את האנרגיה החסוכה לאפיקים מגבירי-אנרגיה ולא לאפיקים משחיטי-אנרגיה. חיי היומיום השוטפים, הכוללים "סידורים" תפלים ודומיהם, נחשבים לאפיקים משחיטי-אנרגיה, אבל חלימה, התפתחות, הארכת חיים וכולי, הינם אפיקים מגבירי-אנרגיה. שלך, בן

Variety

New member
תודה רבה!

היי בן, תודה רבה! ואפשר ללמוד את זה איפשהו? אני נזכר שראיתי בטלויזיה בערוץ המדע על צ´י קונג. ואחד שם פשוט גרם לנייר להשרף בלי לגעת בו. שאמרת על הצ´י שהוא פועל לצד הגוף הפיסי שלנו. ואם אפשר להזיז אותו, זה מה שנקרא גם "חוויה חוץ גופנית"? כי אני עכשיו מנסה את זה. היו לי 2 הצלחות עד עכשיו. וכמה נסיונות שהיו מאוד קרובים להצלחה. עזבתי את זה לכמה זמן, חבל, הייתי אז ממש קרוב להצליח. עכשיו אני מתחיל מההתחלה (בערך, כי אני יודע עכשיו דברים שלא ידעתי אז). אני עוד לא הגעתי לשלב שאני רוצה, השלב לפני הניתוק (או תזוזת הצ´י ממיקום הגוף, לא?) אבל אני מתקרב. בינתיים גיליתי שזה מעלה לי את המודעות בחלומות. אפילו היום היה לי חלום צלול נחמד. שוב, תודה רבה!!! חלומות פז, Variety-

ל VERIETY

כשציינת שחוית שתי "חויות חוץ גופיות" למה התכוונת בדיוק? מהי חוויה חוץ גופית? כיצד אתה חווית אותה? ודרך אגב, ראית את ההודעות שלך גם בפורום "חלומות צלולים", מה ההבדל בין סתם חלום ל"חלום צלול" ?

Variety

New member
תגובה

התכוומתי, שפעמיים כבר הצלחתי בצורה מודעת לצאת מהגוף. אני לא כל-כך יודע איך להסביר חוויה חוץ גופנית. הדרך הפשוטה ביותר שאני יכול לחושב עליה זה שהגוף הפיסי נמצא במיטה, כאשר "אני" מחוץ לגוף. ויכול לטייל. החוויות האלה לא היו רציניות. פשוט יצאתי מהגוף אבל לא טיילתי. כי אני רק מתחיל בעניין. ועכשיו אני מתחיל להרגיש את ההתקדמות. ה 2 חוויות, עשיתי אותן בשיטה אחרת, עכשיו אני עובד על שיטה שלצאת מהגוף מערנות מוחלטת. הן היו חוויה חות גופנית מחלום צלול. יש שיטה לצאת מהגוף כאשר אתה בחלום צלול. ההבדל בין חלום רגיל לחלום צלול, הוא שבחלום רגיל אתה לא יודע שאתה חולם לעומת חלום צלול שבהמלך החלום אתה יודע שאתה חולם ואתה יודע שכל מה שמסביבך הוא חלום צלול. זה מאפשר לך לעשות ה-כ-ל. כי זה הדמיון בעצם. אני לא רוצה לגלוש לנושא שלא קשור לאומנות הלחימה. אז אולי אם אתה רוצה נשמיך את השיחה בפורום "חלומות צלולים"? חלומות פז, Variety-

Variety יקר,

העבודה עם הצ´י זמינה לך: 1. אתה עובד על כך באמצעות ספריך והתרגילים שאתה מבצע; 2. אתה יכול להצטרף לקבוצת טאי צ´י / צ´י קונג כלשהי. נדמה לי שברוב הקבוצות עובדים בצורה היכולה לתרום לך בעניין. אתה יכול לעשות 10 שיעורי נסיון במקומות שונים ואח"כ להחליט (פעם אפילו נתתי לתלמידה שלי תרגיל כזה...). תגיד למורה, בשיעור הנסיון, מהי מטרתך - וראה את תגובתו! אתה גם מוזמן לעשות שיעור נסיון אצלי, אם בא לך, למרות שהעבודה שלנו רחבה יותר ולכן אולי זה לא יתאים לך, בגלל הדברים הנוספים שאנחנו עושים, שלא קשורים לעניין. בלי קשר, יהיה לי בטח נורא כיף לראות אותך... "חוויה חוץ גופית" היא שם כולל להרבה סוגים של חוויות ואני רחוק מאוד מלהיות מומחה בנושא הזה, אבל למיטב הידוע לי יש שלושה סוגים עיקריים של חוויות ממשיות כאלה (ממשיות - קרי - שחלק ממשי מאיתנו אכן נמצא מחוץ לגוף והתפישה שלנו אוספת נתונים ממשיים מנקודה הנמצאת מחוץ לגוף הפיסי): 1. המודעות האישית עברה אל גוף האנרגיה (גוף החלימה): גוף זה נמצא תמיד מחוץ לגוף. תמיד! ככל שאדם מפותח יותר, כך גוף זה מתקרב יותר לגוף הפיסי שלו... במצב ההתפתחות האולטימטיבי הגופים מאוחדים ופועלים בסינכרוניזציה. ברגע זה ממש גוף החלום שלך משוטט בעולם ועושה כל מיני דברים, שלך אין מושג ירוק אודותם! אם המודעות שלך עוברת לגוף החלום, אתה תופש את מה שגוף החלום תופש. זה יכול להיות כל דבר במימד הפיסי הזה או במימדים אחרים. החלימה הצלולה הספונטנית הבלתי-נשלטת, בניגוד לחלימה הנשלטת, נועדה לאמן את גוף החלום (כי כרגע הוא לא מאומן ולא ממושמע) וללמוד לתפוש באמצעותו בצורה רציפה ומסודרת. 2. שלוחה אנרגטית/גופנית יצאה מתוך הגוף: אני חושב שבמקרים כאלה רואים את "חוט הכסף" המפורסם, המחבר אותנו לגוף הפיסי... מדובר ככל הנראה בחלק אנרגטי חיוני של המערכת הגופנית שלנו, שנמצא תמיד בהרמוניה עם הגוף הפיסי ומזין אותו. בעת חריגה של חלק זה החוצה מהגוף, רואים את הגוף, את החדר שבו נמצאים וכולי... אומרים שזה לא כ"כ בריא לגוף. 3. שלוחה אנרגטית של המודעות: אפשר "לסרוק" את הסביבה באמצעות שלוחה אנרגטית. זה דומה לגוף החלום, אבל זה לא בדיוק גוף החלום. זהו גוף האנרגיה הזמין לשימושנו התמידי. זה גוף שממילא נמצא מחוצה לנו, בסביבה הקרובה. הוא עוטף אותנו - ומחבר אותנו ליקום / Force / אהבה / האנרגיה הכוללת או איך שלא נקרא לזה. אפשר לפתח גוף זה ולאמן אותו. באמצעותו אפשר לסרוק את הסביבה הקרובה ואפילו את הסביבה הרחוקה. אפשר "לראות" ו"להרגיש" ואפשר גם להסיט תוקף פיסי... זהו, בגדול. המשך כפי שאתה עושה ועוד תגיע רחוק מאוד... שלך באהבה, בן

למעלה