לסלבו, בעניין הצ´י...
כהמשך לתשובה של דוד: אף אחד לא יודע, כנראה, ממה באמת נובעת תוחלת החיים ומדוע בדיוק אנחנו מתים. המטרה המקורית של אימוני הצ´י העתיקים בקונג-פו היתה "להתמיר את הגוף" ולהמריא למימד אחר, ביחד עם הגוף הפיסי... ראש מנזר שאולין הנוכחי, כיום, צוטט בכתבה ב"הארץ" כשהוא אומר זאת מפורשות, בהתייחסו לקונג-פו של היום (!) אפילו. הוא אמר משהו כגון זה: "קונג-פו היא פעולה של נזיר או נזירה המכוונת להשגת הארה או הפיכה ליצור אלוהי". הוא תקף, בדבריו, את ממשלת סין שמתעקשת לנסות לראות בקונג-פו אוסף של שיטות לחימה ובריאות פילוסופיות. אבל עם זאת, קשה מאוד אפילו למאסטרים גדולים להתייחס ברצינות למטרה המקורית של הקונג-פו: "התמרה למימד אחר..." אפילו מורים בעלי רמה גבוהה מאוד של שליטה על גופם, המסוגלים למעללים כגון העברת חוט מתכת דרך כף ידם (פיסית) מבלי לחוש כאב ותוך ריפוי מהיר יחסית של הפצע, או עצירת אדם אחר מרחוק מבלי לגעת בו, עשויים להרגיש חסרי-אמונה ביחס למטרה המקורית של הקונג-פו ולראות בה כאגדה ותו לא, משאלת-לב מיתולוגית וחסרת-ביסוס. אז היום אנחנו קצת צנועים יותר, כנראה (והכל בגלל קשיי אמונה, אני מניח) ומנסים בהקשר של פיתוח הצ´י לצרכי התמרה אישית "רק" לשפר את הבריאות ולהגמיש את המערכת התפישתית. מנת האנרגיה הקבועה מלידה "מתבזבזת ומתחדשת" מדי יום. אני רואה את זה פחות כמיכל של אנרגיה שהולך ומתכלה (למרות שאולי ככה זה!) אלא יותר כמו משכורת קבועה כלשהי של אנרגיה שאנחנו מקבלים מהיקום... כל אחד מקבל "משכורת" שונה ולכל "משכורת" יש מרכיבים שונים, שחלקם ניתנים לשינוי וחלקם קבועים מלידה... הסוד הוא הניצול הנכון של "משכורת" זו על כל מרכיביה ולא רק הגדלתה. רובנו מכלים את האנרגיה הזאת באופן טוטאלי כמעט, מדי יום, שוב ושוב, תוך שהדברים שאנחנו "קונים" איתה מסתכמים בעיקר באורח החיים הנוכחי שלנו, העשיות השוטפות וכולי. מתאמני אמנויות לחימה מצליחים "לקנות" גם את האימונים ואת ההתקדמות שלהם באמנות הלחימה. אבל! - מי שמצליח לעשות את אותם דברים מבלי לבזבז את כל האנרגיה שלו עליהם, צובר אנרגיה וחוסך אותה... ואת האנרגיה החסוכה ניתן להפנות לאפיקים שונים, החל מחלימה (ע"ע חלומות צלולים), המשך בהתפתחות וכלה בהארכת החיים (אני מניח!). כל הטריק הוא להפנות את האנרגיה החסוכה לאפיקים מגבירי-אנרגיה ולא לאפיקים משחיטי-אנרגיה. חיי היומיום השוטפים, הכוללים "סידורים" תפלים ודומיהם, נחשבים לאפיקים משחיטי-אנרגיה, אבל חלימה, התפתחות, הארכת חיים וכולי, הינם אפיקים מגבירי-אנרגיה. שלך, בן