מה זה פלקס?

מה זה פלקס?

עשיתי גוגל, נכנסתי למקרומדיה, ראיתי כמה דוגמאות, וניסיתי להבין אם זו שפת שרת חדשה, קליינט, מה קורה פה? שמות הקבצים מסתיימים ב asp . אז האם זה מבוסס על asp ? האם מישהו התנסה ויכול לומר משהו?

demultiplexer

New member
לא בטוח, אבל אל תיגע בזה

חיפשתי דרך להקליט קול ממחשב של משתמש באפליקציה וובית שלי ופלקס יודע לעשות את זה אבל קיבלתי תגובות שליליות מאוד עליו. בעיקרון אמור להיות שרת שמרחיב שנותן עוד אפשרויות לדברים שניתן לעשות עם פלאש ו (מאוד מצומצם אני יודע אבל לא יצא לי לחקור את זה עדיין) ACTION SCRIPT. יש שרת קוד פתוח שנקרא RED5, עוד לא יצא לי לבדוק מה זה אבל פלקס עולה 700 דולר בעוד שRED הוא חינמי. אם תבדוק אותו תעלה בבקשה את המסקנות שלך לפורום.

Justin Angel

New member
קה פרובלמה מואי צ'יקיטה?

flex היא פריימווק Ajaxית מבית Adobe. בשלוש שנים האחרונות היו המון חברות שהחליטו שהם יכולים לבנות Ajax Framework ובנו מוצר שבאמת תומך בקונספט הכללי של Ajax. המכה של מרבית הפריימוורקס הללו שהן כל-כך סגורות וכל-כך מכוונות לעשות "הכל או לא כלום" בתחומים ספציפיים שכמעט בלתי-אפשרי לעבוד איתן. Flex בהחלט חוטא בזה, ובנוסף תחשוב מה קורה שכלי הפיתוח שלך מגיעים מהחברה שהביא לך את Adobe Acrobat Reader הקליל.

user32

Well-known member
מנהל
לא יאומן איזה סילוף

ג'סטין, כרגיל אתה מצליח להשמיץ כל מה שלא מבית מיקרוסופט. לקרוא לפלקס "פריימוורק AJAX" זה כמו לקרוא לדוט נט "שפה נחמדה". פלקס היא אכן סביבה AJAXית אבל היא מבוססת פלאש ומאפשרת בנייה של אתרי AJAX שמשתמשים בממשקים עשירים של פלאש. למעשה, אני לא חושב שלמיקרוסופט יש תשובה הולמת לפלאש. עם כל הכבוד לHTML, לפעמים רוצים אתר או אפליקציה עם ממשק קצת יותר מתוחכם, ולעשות את זה עם סקריפטים זה כמעט בלתי אפשרי. אני לא מכיר את פלקס לעומק, אבל יצא לי להתעניין קצת וגם ביררתי אצל חברים שעובדים איתה (אגב, באחת מחברות התוכנה הגדולות בעולם). זו סביבה ייחודית שנותנת פתרון טוב לאתרים ואפליקציות מסוג שמחפשים ממשק אינטרקטיבי עשיר באפקטים. להגיד על אדובי, פלאש או פלקס שהיא סביבה סגורה שקשה לעבוד איתה זה טיעון מוזר בהתבסס בעבודה שמליוני אתרים משתמשים בה כולל הבאנרים שאתה רואה פה בפרסומות של תפוז בראש העמוד (אגב, פרסומות של הVS של מיקרוסופט שכמובן כתובה בפלאש). מצחיק שדווקא גורו של מיקרוסופט מתבטא נגד "סביבות סגורות"...

IdleThought

New member
פלקס

זו מערכת שמשתמשת בנגן הפלאש הקיים של מקרומדיה כדי לרנדר דפים והיא הדרך השניה שבה ניתן לתכנת את הפרייוורק של נגן הפלאש של מקרומדיה, הדרך הראשונה היא תוך שימוש בסביבת עבודה של מקרומדיה אך זו למעשה נבנית בצורה אינטראקטיבית שיותר קוסמת לגרפיקאים ומעצבים מאשר למתכנתים , פלקס מהצד השני זו סביבת עבודה שיותר שמה דגש על אספקטים תיכנותיים גרידא מאשר על האינטראקטיביות למרות שבסופו של דבר שניהן רצות על אותו נגן השפה שמשמשת היא ACTION SCRIPT עכשיו בגרסתה השלישית והיא שואבת את המפרט שלה מאותו מקום שC# שואבת את שלה אז אם תתחיל לעבוד תראה דמיון לא קטן בין השתיים מבחינת היכולות העבודה ניתן ליצור פקדים שנטענים לדף שלך , להדפיס , להציג ווידאו אודיו ולהקליט אותם וזאת מבלי להוסיף פקדים מלבד נגן הפלאש שקיים במחשב של כמעט כל מחשב שמחובר לרשת יש תמיכה מובנית בXML CSS כך שהרינדור של HTML הוא קליל דבר עיקרי שיש לציין הוא שלמעשה זו סביבת עבודה צד לקוח יותר מאשר צד שרת שמתקשרת עם שרת או צורכת שירותי רשת( ניתן לפתוח SOCKET,יש כבר סקריפטים שהם טרמינלים לטלנט) שמשתמשת בפרייוורק מאוד גרפי וקומפקטי,כמו כן מתכנתים אותה בשפה שהיא OOP באופן מלא (יש מעבדי תמלילים שלמים על בסיס פלאש שהרבה יותר קל לכתוב אותם ולהשתמש בהם , וטעינה בזמן ריצה של אלמנטים זה אחד הדברים הפשוטים והקלים ביותר שיש) ניתן לשלוח הודעות מ ו אל הנגן באמצעות JAVASCRIPT ולכן אפשר לשלב את זה בלי בעיה במערכות מבוססות AJAX לדעתי זו בעיטה בתחת טכנולוגית ל AJAX
כי הגישה אומרת שה HTML בעצם מת ולא מספק את הסחורה והאפליקציות משתמשות בפריימוורק יותר עשיר ואינטראקטיבי מאשר HTML+JAVASCRIPT יותר אי פעם לספק להם מבלי להוסיף תוספים של צד שלישי

Admini

New member
JS לא תמות כל כך מהר

אל תשכח שזה פורמט סגור שדורש פלאש על המחשב, שנחסם בכל מיני סוגים של מחשבים. (דוגמא: מחשבים צה"ליים המחוברים לאינטרנט)

IdleThought

New member
JS לא תמות בכלל

ולראייה, AJAX משגשגת ופלקס בקושי מחזיקה את עצמה מעל המים היית מצפה שאחרי 15 שנים של התפתחות כמעט אקספוננציאלית בכח המחשוב, מהירות התקשורת והידע במחשוב מפוזר שנוכל כבר לקבור את השעטנז של שפת ההייפרטקסט ושפה סקריפט שונה שמתרכבת עליו כדי לשנות אותו לטובת טכניקות OOP שהופכות את התכנות לרשת זהה לתכנות למחשב שלך...לא ? ולגבי הפורמט- לא נכון.. קוד המקור של הנגן נמסר לקבוצת מוזילה לטעמי אינטראקטיביות של אפליקציות מורכבות יותר בFIREFOX ולגבי מחשבי צה"ל.. להיות פרנואיד על נגן פלאש שיש לו הגבלת גישה לרשת או לאיחסון פרטי לנגן של 300K לעומת התקנה של חלונות .. אני חושב שזה קצת מוגזם , וחוץ מזה.. לא זכור לי שDX9 בא ביחד עם מערכת ההפעלה ועדיין כולם צריכים את זה לאפליקציות ה GIS בצבא

תודה על ההסבר המפורט.

האמת, נשמע טוב. מעניין למה זה לא מצליח? אולי כי לא כתוב על זה מיקרוסופט?

IdleThought

New member
זה המחיר גם של VS2005 פרו

למיטב ידיעתי... ובלי להכנס לזוטות של עדיפות בין השניים, לכל דבר בחיים יש מחיר מעניין כמה אתה גובה על הפרוייקטים שלך אם אתה מחשיב מאמץ עבודה של חברה שיש לה יותר מ 1000 עובדים ומחלקות שיווק ופיתוח כנמוך מכדי לגבות על מוצר כזה 700 דולר

IdleThought

New member
הרגלים ישנים מתים לאט

מתכנתים מכירים JS ו HTML כבר עידן ועידנים במונחי אינטרנט והם מעדיפים טכנולוגיה שהיא סופרפוזיציה של השניים מאשר להתמודד עם משהו חדש האנשים שנחשפו באמת לטכנולוגיה הזו בעבר לא היו אנשים שיכולים להבין אותה באמת - גרפיקאים- המתכנתים מעדיפים לפטור אותה בהערות של "מערכת חלשה" מבלי לטרוח ללמוד אותה כפי שניתן לראות מהתגובות לפוסט שלך, ולכן אפשר להבין שהבעיה הראשונה היא "לחנך מתכנתים" להשתמש בה , דבר ראשון בכיוון הוא שינוי השפה (AS3 היא קפיצה ענקית לעומת AS1) הרחבת הפונקציונאליות של הנגן כדי שמתכנתים ירגישו בנוח עם המחלקות שהוא מספק ובניית סביבת ופאראדיגמת עבודה שקוסמת למתכנתים ולא לגרפיקאים ( ויש הבדל רציני בין השניים) חוץ מזה, מיקרוסופט הרבה הרבה יותר גדולה והיא מחנכת שוק מס' אחד !
גוגל אינו מאנדקס אתרים מבוססי פלאש אלא רק יכול לקרוא את הMETA מהכותרות התפוצה של פלקס היא לא הכי גבוהה שיש והוא דיי יקר (במונחים מיקרוסופטיים) אבל לאחרונהSDK נעשה בחינם ויש עכשיו פרוייקטים ל IDE של קוד פתוח , הסביבה המקורית אגב מבוססת אקליפס.. לגבי שאלתך על ASP , זה פשוט פלקס שהוטמע בתוך דף ASP , הסיומת של דפי המטא בפלקס הוא MXML אני מציע לך לבדוק את הקישור המצורף , זה מראה לא מעט מהפוטנציאל של העסק והרבה יותר טוב ממה שאני יכול להסביר ( עילג שכמותי
) http://www.globfx.com/products/neoswiff/

IdleThought

New member
הממפ

אינני מכיר את RED5 אך אני מתכוון ללמוד אותו ברגע שאתפנה לכך - תודה על ההפניה - אך הוא אינו היחיד כקוד פתוח לדוגמה פלורין http://fluorine.thesilentgroup.com/fluorine/index.html שהייתרון הקל שלו על RED5 לגביך שהוא לפחות ב C# (להזכירך, לפרוייקט שלך אתה עוד צריך לבצע אינטראקציה לא פשוטה עם כל שרת שלא יהיה ) ובשלבי בשלות מעט יותר מתקדמים אך עדיין לא מומלץ לסביבות PRODUCTION.... אני זוכר פוסט ארוך ארוך (מלפני שבוע?) שבו אני ו EDOTK כיסינו כמעט את כל האופציות שלך , אני ממליץ לך לקרוא אותו שוב ולדבוק באופציה של כתיבת ACTIVEX בVB שזה הדבר הכי נכון עבור הסיטואציה שבה אתה נמצא

demultiplexer

New member
activex it is

גם ככה אצטרך ללמוד את זה מתישהו ושבוע אני מחפש פתרונות אחרים ולא מוצא... אל תשכח להעלות את המסקנות שלך לאחר שתחקור את RED. שבוע מצויין לכולם,

Admini

New member
גוגל הוא לא שיקול באפליקציות AJAX

מכיוון שהוא ממילא לא יודע לקרוא אותן בכלל. הבעיה העיקרית עם הפלאש היא העובדה שהוא מחוץ לדף, על כל המשתמע. הוא רץ בקופסא סגורה שהתקשורת שלה עם החוץ יחסית בעייתית. SVG או VML שמשולבת בלקוח הרבה היא מימוש הרבה יותר מוצלח לטעמי.

לא מכיר את Flex אבל אם זה...

רץ על אותו הנגן של Flash מסתבר שיש לו את אותם הבעיות עם שפות מזרח-תכוניות... כך שהנושא עוד בחיתוליו, ויעבור עוד עידן ועידנים עד שזה יכנס למיין-סטרים ויוכל לשרת פורטאלים שלמים.

למעלה