מה זה " פושינג הנדס" ???

shlomi_e

New member
מה זה " פושינג הנדס" ???

מתוך המונך עצמו עולה כי מדובר בעבודת ידיים כלשהי.... מישהו יכול להסביר מעט יותר? תודה מראש.

shlomi_e

New member
או "סטיקי הנדס" ????

....הקפצה........הקפצה.... ....הקפצה........הקפצה.... ....הקפצה........הקפצה.... ....הקפצה....

סטיקי הנדס ופושינג הנדס:

סטיקי הנדס הוא עקרון בו נצמדים עם חלקי הגוף ליריב ומפקחים אחר תנועותיו וכוונותיו דרך תחושה גופנית ולא דרך ראייה. פושינג הנדס הוא תת-עקרון בתוך הסטיקי הנדס ומטרתו לתרגל ע"י סוג מסויים של התגוששות - הוצאה של היריב משיווי משקל.

מהידע המאד מוגבל שלי בנושא:

ב"פושינג הנדס" עומדים בני הזוג אחד מול השני כאשר יד אחת נוגעת. בן זוג אחד דוחף את היד של השני, והשני נסוג מפניו כאשר הם שומרים על מרווח קבוע "כאילו פרפר לכוד בין הידיים" - אם המרווח יגדל הפרפר יברח, ואם המרחק קטן, הפרפר נמעך. כאשר בן הזוג הדוחף מגיע לקצה היכולת שלו (לא מזיזים רגליים), בן הזוג השני צריך לזהות את זה ולהתחיל לדחוף חזרהף והראשון צריך עכשיו לסגת, וחוזר חלילה. מטרת התרגיל: תרגול יין-יאנג, קשב, וזיהוי נק' תורפה. סטיקי הנדס: עומדים אחד מול השני ומחברים את שתי הידיים. כל אחד מנסה לגעת בגופו של היריב בתנועה איטית, בלי לאפשר ליריב לגעת בו באותו זמן. כמובן שזה בלתי אפשרי: ברגע ששלחת יד ל"התקפה", פתחת פתח להתקפת נגד. אבל זה תלוי בבן הזוג אם הוא יודע לנצל את זה. מטרת התרגיל: תירגול מעבר חלק מהגנה להתקפה וכן כל הנאמר לעיל (יין-יאנג וכו')

WaveGal

New member
טאי צ'י (גם) ../images/Emo24.gif ../images/Emo24.gif

אבל כנראה שגם בעוד שיטות (ראיתי אחרי אימון הפורום את אוהד עושה משהו שמאוד נראה כמו הגירסה הגמלשלומואית לסטיקי הנדס). ברור שיש הבדלים בין השיטות השונות (ואפילו, כמו שאוריי מדגים שוב ושוב, בין שיטות הטאי צ'י השונות) כך שיכול להיות שיתקבלו כאן תשובות שונות ומשונות וכולן (אני מקווה) נכונות. בינתיים (עד שיגיעו יודעי דבר (זכור לי מאמר בנושא שזאב קישר אליו פעם אבל איני יודע היכו הוא)): אצלנו (טאי צ'י של המרכז הישראלי) פושינג הנדס נועד לבדוק (בנוסף למה שכתבה מיתר) את היכולת לשמור על יציבה ותנועה נכונות (גב ישר, שחרור, תנועה מהמרכז, נשימה...) כשמופעל עליך כוח חיצוני על ידי בן הזוג. לתאור של מיתר אוסיף רק שהמגע בין הידיים נשמר לכל אורך התנועה והנדחף אינו יוזם תנועה משל עצמו אלא, אולי, "מעצב" את התנועה המגיעה מהדוחף תוך שמירה על עקרונות היציבה והתנועה. במהלך הדחיפה, הנדחף מעביר משקל אחורה וגם מפנה את פלג גופו העליון (כנראה שצריך להדגים
), כך שכוחה של הדחיפה "עובד על ריק". הדוחף, אגב, גם הוא מתאמן על אותם עקרונות בדיוק במהלך הדחיפה.

../images/Emo45.gif יש בעוד הרבה שיטות, גם אם לא

קוראים לזה בשם ה"מפורש". מעניין לראות את ההבדלים ואנחנו מצליחים לעשות כל מפגש עוד קצת.

orii

New member
בכל מיני שיטות יש כל מיני גרסאות

אני חושב שמיתר תיארה את אחת הורסיות של הטאי צ'י. בטאי צ'י אותו אני לומד זה התרגיל המרכזי בעבודה בזוגות. אתה מוזמן להתנסות. אורי.

טאי צ'י נדמה לי...(??)

למרות שאני נתקלתי בזה לראשונה בשעור נינג'יצו, הרבה לפני שהטאי-צ'י הגיע לארץ. אני מניח שהעקרונות מופיעים גם בלא מעט אמנויות לחימה אחרות.

למעלה