מה זה עם ישראל??

גרעאפס

New member
פטריוטיות היא מפלטו של כל נוול

מעציבה היא העובדה שפעוטי-יכולת ובינוניים ככלל מנכסים לעצמם הישגים של בני-תמותה הנבדלים מהם כה.

נכון זה עם ישראל

ובעם ישראל יש בני אדם אנושיים ולא נפילים ולא אלים לכן אדם המצליח בדבר מה מסויים עושה בזכות מעשיו ולא בזכות מוצאו שלגבי רוב הממציאים המדענים ואנשי הרוח כבר מזמן לא מגלה חשיבות לפני שאני ישראלי אני יהודי לפני שאני יהודי אני אדם וכך גם כל אחד אחר מכל עדה גזע צבע מין לאום או שפה.

ועוד דבר קטן בקשר להשוואה

לנאציזם, גם הם חשבו ככה ותירצו את זה עם ההצלחה הכלכלית של הגרמנים שכמובן נבעה ממשמעת עבודה קפדנית שלא מתפשרת אולם פורשה כנימוק לעליונותם.

begone

New member
שקר וכזב, כרגיל

"אין עוד אומה שאורך חייה הוא 3,000 שנה" שמעת על הסינים, למשל? זו אומה שמספרה כיום הוא למעלה ממיליארד. "34 אחוז (!) מהזוכים בפרסי נובל הם יהודים" זה פשוט לא נכון, עובדתית. "ושליש מהמיליארדרים האמריקניים הם יהודים" בולשיט מוחלט, אין שום מידע מבוסס בנושא זה. "60% מבוגרי אוניברסיטת ייל" שקר וכזב, פשוט בלתי אפשרי מבחינה סטטיסטית. "מעורכי הדין במשרדים המובילים בניו יורק ובוושינגטון" שוב שקר. זה נתון שאין שום דרך למדוד אותו, כי המשרדים לא מדווחים. "שתי הדתות המרכזיות בעולם, הנצרות והאיסלאם - מבוססות על הדת היהודית" אף מוסלמי לא יסכים להערה זו. "פרויד, אינשטיין וברגסון" פרויד היה וינאי מתבולל. איינשטיין הוא אתאיסט. גם ברגסון. "בכל הנסיונות למהפכות לתיקון העולם שנעשו במאתיים השנים האחרונות, המרכיב העיקרי היה יהודי" לא ידעתי שמהפיכה הצרפתית היא מזימה יהודית. "האם אינך רואה את ההבדל הפשוט בין עם שחושב את עצמו ל´גזע עליון´ ובשם זה מרשה לעצמו לדרוס, לרמוס ואף להשמיד את כל מי שמתנגד לו" דווקא מדיניות ישראל בשטחים הכבושים מעידה על עם שמרשה לעצמו לדרוס, לרמוס ואף להרוג את כל מי שמתנגד לו. אנחנו חכמים על חלשים. "עם שתפקידו להיות ´אור לגויים´" תספר את זה לשלושה וחצי מליון פלשתינאים עם 50 אחוזי אבטלה. "האם ייתכן שכל התנגדותך נובעת מכך שמעולם לא הבנת באמת את המשמעות הנכונה של המושג ´עם נבחר´ כמו שהיהדות תופסת אותו?" נבחר על ידי מי? תראה לי את הבוחר הזה.

בבקשה בוא ננסה להישאר בנושא.

אתה מבלבל בין הרגשה של עליונות על בסיסי גזעי עם מהלכים מדיניים וצבאיים שנועדו להבטיח לנו ביטחון(ולא שאלתי אותך ואני לא רוצה לקבל ממך תגובה על נכונותם של מהלכים אלה)

begone

New member
אנחנו עם כחולה, עם אדומה

אם אנחנו עם נבחר - אז אני רוצה להיפגש עם הבוחר הזה. אין נבחר בלי בוחר. ואם אין בוחר, אנחנו לא נבחרנו. הפעם האחרונה שאנחנו נבחרנו היתה בשנת 1939, והבוחר היה אייכמן. אז שלא יבלבלו לכם את המוח. אנחנו עם סגולה? לא כחולה ולא אדומה.

begone

New member
שגיאה נפוצה

אייכמן עבד בשירות הנאצים עוד לפני 1942. הוא תכנן תוכניות, השתתף בועידת ואנזה והיה מעורב בתכנונים. ההשמדה החלה עוד לפני 1942, אם כי בקנה מידה קטן מאוד יחסית.

גוססי

New member
1935

השמדת העם היהודי קיבלה את הלגיטימציה הראשונית שלה ב-1935 עם חקיקת חוקי נירנברג שהוציאו את היהודים מכלל החברה הגרמנית.

begone

New member
אני לא מסכים

חוקי נירנברג היו חוקים גזעניים בוטים וחשוכים, אבל הקשר בינם ובין השמדת יהודים הוא בלתי-קיים. מדינות רבות בהיסטוריה האנושית חוקקו חוקים דומים, ועדיין ההשמדה היא תוכנית מאוחרת-יחסית של המפלגה הנאצית. לדעתי ועידת ואנזה היא המפנה בחשיבה הגרמנית בכל מה שנוגע להשמדה. הרוב המוחלט של הציבור הגרמני לא ידע על השמדת היהודים עד שהדבר החל להתפרסם בתקשורת העולמית באפריל 1944 וזה כבר היה די מאוחר.

איילת1974

New member
גם אני חושבת כך.

לדעתי מי שאומר שהעם היהודי הוא עם נבחר, כאילו אמר הגזע היהודי הוא גזע נבחר, כאילו אמר...(אני לא רוצה להמשיך אבל אתם מבינים את הכוונה). כל מי שסבור שיש גן יהודי, שהופך את האנשים היהודים לחכמים/מוצלחים יותר לא רק שהוא גזען הוא גם לא כל-כך מכיר במציאות. הנה אוסף של 5 מליון יהודים בערך- ומה יצא לנו מזה? הקמנו מדינה ממש לתפארת. יש לנו הרבה מה ללמוד ממעצבי החוקה האמריקאית שהיו לא יהודים, מההוגים היוונים ומעצבי החוקות האירופאיות שלא ידועים ביהדותם.

גרעאפס

New member
הפריע לי דבר אחד

"הנה אוסף של 5 מליון יהודים בערך- ומה יצא לנו מזה? הקמנו מדינה ממש לתפארת" הרבה אנשים, לדעתי, לא מבינים את הפלא הקרוי מדינת ישראל. כיצד הצלחנו לקבץ גלויות, להקים מדינה מערבית משום דבר, ומניות של חברות אלקטרוניקה שלנו נסחרות בנסדק, נותר בגדר תעלומה למניין מכובד של אינטלקטואלים עולמיים. באמת חשובה הביקורת העצמית, אבל תפיסה מדויקת של המציאות חשובה לא פחות. אחרת, אין היא אלא קבעון נוסף בקופסה שעל גרוננו.

איילת1974

New member
לצערי אני חושבת שאנחנו בדרך לאבדון

לא הרבה אנשים מבינים את החומרה שמרבית מהאנשים בעלי הממו, מוצאים כספים החוצה למדינות זרות. אם דברים ימשיכו כמו שהם היום נגיע למצב שבו ארגנטינה נמצאת היום ואף גרוע יותר, תיהיה להו כפייה דתית בכל תחום- מי שיהיה לו מספיק כסף יברח למדינה אחרת ולמי שלא פשוט יהיו חיים אומללים. לצערי אני לא רואה כרגע עתיד ורוד לחיי במדינה, אבל אני מקווה מעומק ליבי שאני טועה. אחת הסיבות שאני פעילה בחופש, היא לנסות להאיר עיניי אנשים על מה שיקרה אם לא נשים סוף כפייה הדתית, ואולי לשנות קצת את המציאות.

אמיר.

New member
למטבע יש שני צדדים.

בתור אחד שמאמין שרק בדרך הציונות הדתית יש למדינה עתיד, אני מוטרד גם מהפעלתנות החרדית וגם מזו של ´שינוי´ ו´מרצ´. אבל אפילו ברמה הפשוטה, לא יזיק לנו קצת פחות אגואיזם. אם יש אנשים שהציונות כל כך בזויה בעיניהם עד כדי כך שהם בורחים (או למצער מבריחים כספם הרב) לחו"ל, האם איתן ארצה לבנות מדינה ? ציונות - זה לא ´על תנאי´.

אלדד27

New member
חומד,

עם ציונות אתה יכול בערך לגרד את הרצפה היום. ציונות זה משהו שהיה קיים בתחילת המאה הקודמת. העולם התקדם מאז, והלאומנות הציונית הולכת ומתפוגגת לה אט אט. ואכן, ככל שהכפיה הדתית גוברת, והמצב הביטחוני הולך ומידרדר, יותר ויותר אנשים לוקחים את הפקלאות והולכים להם לחו"ל. זה מאוד לא מפתיע. בוא ותסביר לי, בבקשה: אדם בן 40 עם משפחה, ילדים וכו´, שהוא בעל מקצוע חופשי כזה או אחר, והוא מצליח בתפקידו, ונוסע לחו"ל מפעם לפעם וטועם ממה שיש לעולם להציע לו - למה לו להישאר פה? תן לי סיבה אחת טובה. אם נבחרינו לא יתעשתו מהר, אם הם לא יתאפסו על עצמם, יפרידו את הדת מהמדינה, יהפכו את הקמת החברות במדינה לדבר אטרקטיבי, וייפרדו אחת ולתמיד מהשטחים הכבושים וירימו גדר - זה רק עניין של זמן עד שכל האנשים בעלי היכולת ימצאו את עצמם בחוץ, והשאר יושמדו בינם לבין עצמם ועל ידי שכנינו טובי הלב.

begone

New member
המציאות איננה מטבע

למטבע יש שני צדדים, אבל למציאות יש אינסוף צדדים. "בתור אחד שמאמין שרק בדרך הציונות הדתית יש למדינה עתיד" על סמך מה אתה קובע את זה? הרי הציונות החילונית היא שהקימה את המדינה הלכה למעשה. "אני מוטרד גם מהפעלתנות החרדית וגם מזו של ´שינוי´ ו´מרצ´" שינוי ומרצ הם לא נגד החרדים - הם פשוט רוצים שהחרדים ישתלבו בחברה הישראלית, יעבדו ויפסיקו להתבטל בישיבות במקום להתפרנס בכבוד. "יש אנשים שהציונות כל כך בזויה בעיניהם עד כדי כך שהם בורחים (או למצער מבריחים כספם הרב) לחו"ל" כל בן-אדם רשאי לעשות עם כספו מה שהוא רוצה. "ציונות - זה לא ´על תנאי´" אם מחר תיפול פה פצצת אטום, הציונות תהיה על תנאי מאוד רציני. ואם מחר יעלה לשלטון אפי איתם, אתה תראה איך אנשים רבים נמלטים מכאן בלי לשאול הרבה שאלות. כל דבר בחיים הוא על-תנאי, כי המציאות משתנה סביבנו בלי הרף. אגב - אם לא היתה שואה ומלחמת-עולם, לא בטוח שמדינת ישראל היתה קמה בכלל.

גרעאפס

New member
על אותו יאוש....

בדיוק עכשיו עבר לו ט באב, וזה נתן לי לתהות. לא לתהות על שנאת חינם, זה סתם שטויות. אלא לתהות על התנוונות החברה, על העדר הדבק בין כולנו, האחדות. אולי אותה התנוונות נוצרת כתוצאה משובע. אותו מחסור במצרך שלא יסולא בפז - הניצוץ האידיאולוגי. מצב הרוח הזה מזמין בעליל את אותן השפעות שליליות הבאות מעמי העולם "הפשוטים". (הארה מעניינת היא האירוניה בין חוסר ההשפעה התרבותית על היהודים בגולה לעומת ההשפעה המופרזת עלינו ביושבנו בציון...). המשיח "ההתנחלותי", אם ניתן לקרוא לו כך, הוא משיח שקר . לא בעוול, לא בחטא, לא בפילוג ולא בהרג יבוא המשיח. אני לא יודע מהי מידת מודעותם של אותם ימנים לאומנים, מהזן הפחות מתלהם הנשמע מדי, לדבר הברור לי כשמש. אני סבור שאותו משיח לו פיללו כה רבים וכה טובים לא יהיה אדם. זה יהיה משב רוח, התתן את אותותיה על אנשים רבים. לא יכול להיות אחרת. אנחנו מובלים בדרך צרה, לא נעימה, חסרת צמתים ולבטים. במוקדם או במאוחר, תקוותי היא שבמוקדם, נגיע לסלע מוצק. אין אפשרות לעקוף אותו, אין מנוס אלא לגבור עליו. העלייה תהיה החלק המייסר והכאוב שידענו. אולם את אותו טיפוס אין דרך לבצע אלא בהתרוממות רוח וגבורה, שכן אנו מתקרבים לשמיים. בפסגה נראה יותר, ננשום אוויר פסגות. אני לא מבין איך אדם מסוגל לא לראות זאת בבירור שאני רואה זאת. משיחיות זה לא מילה גסה. נהפוך הוא - זה אופטימיות!

אלדד27

New member
לראות זאת בבירור?

סלעים? טיפוסים? התרוממות? שמיים? What the **** are you talking about? איפה ה"בהירות" במה שאתה כותב? על מה אתה מדבר? משיח? מה זה משיח? מה זה השטויות האלו? אין ניצוץ אידיאולוגי ואין נעליים. לאנשים לא אכפת מהציונות בישראל 2002. אנשים רוצים לחיות בשקט את החיים שלהם, ואף אחד לא נותן להם. מצד אחד יש להם חרדים שגונבים את דעת ילדיהם ונדחפים להם לצלחת; מצד שני יש להם מוסלמים פנאטים שמתפוצצים להם ברחובות (אגב, שימו לב לבסיס העניין. שתי האוכלוסיות - המתפוצצים והחרדים - שתיהן מונעות על ידי אמונה דתית. כמה נחמד. תודה לאנשים שהמציאו את הדת). על איזו אידיאולוגיה אתה מדבר בדיוק?

למעלה