מה זה ס.ז.א?

frodo1

New member
מה זה ס.ז.א?

מטישהו יכול לתת לי הסבר? מי המציא? איפה? מה עושים בזה?

instr

New member
זו שאלה טובה, חייב לענות!

שימו לב, אני כותב לא לצורך פרסום. עכשיו יש לי עבודה לכמה שעות. אקצר במיטב יכולתי. ס.ז.א ניתן לאפיין כדרך ניסיון. כל דבר בלחימה, רפואה ופילוסופיה שלא היה נחוץ לפרקטיקה (לחימה, טיפול ואורח חיים) הועף קיבינימט. מה שטוב נבדק על אנשים ותועד. לחימה בס.ז.א זו דרך המהירה לנטרל סופית (היה זהיר בביטויים!) את היריב. עדיף עם נשק, אם אין - מה שבהישג היד וביד ריקה. לפי כך הטכניקה עם נשק, נגד נשק, בלי נשק - אותו דבר, פשוטה ותכליתית. כל התרגילים ה"מלוכלכים" נאספו ועובדו לפי העקרונות התנועתיות של ס.ז.א. לפי כך השימוש בסזא טוב להגנה עצמית. אין לנו חגורות ודנים, פרקטיקה זה מה שחשוב. להמחשה - 70% מכות ידיים מכוונים לגרון/צוואר, 90% מכות רגליים לאשכים ממגוון גדול של מצבים. חשוב - השיטה בנוייה כקרב נגד מספר תוקפים, מכאן כל המאפינים. אין מושג הגנה, יש הגנה ע"י תקיפה, תוך כדי תקיפה וע"י תנועה . המורה שלנו גדל מגיל 6 במשפחה שנודדה בין מונגוליה, קשגר, סין מערבית דרום בריה"מ (אוזבקיסטאן). לחימה הייתה מסורת משפחתית, לפיה שורשים של השיטה בשומרי ראש של צי'נגיס חאן. בארץ המורה ייסד שיטה המבוססת על מסורת זו וקרא לה ס.ז.א (אומנות קרב חכם). הוא השאיר בחוץ חלקים כגון לחימה ברכיבה, על העצים, במים, עם חיות, קשת, מפני שבזמנינו אין בזה צורך. פרודו, המורה הוא הרבה יותר מנינג'ה, תאמין לי ואני לא ילד מזמן. באתי אליו לפני כ 7 שנים מבוגר די עם השכלה בחינוך גופני תוך כדי שעסקתי בדוקטורט באנטומיה וניסיון בענפי ספורט שונים. הייתי נדהם ועדיין נדהם מביצועיו הטהורים והידע האמיתי שהוא מעביר. זה על קצה המזלג, לא אוהב לכתוב וגם לקרוא הודעות ענק, כבר הגזמתי.

frodo1

New member
אחלה, נשמע נחמד מאוד

את הלחימה ברכיבה אני מתאר שזה רכיבה על סוס. אפשר לשפר את זה ולהפוך את זה ללחימה על אופניים.

הייתי מהמר שיש הבדל מסוים

ברכיבה על סוס אתה רוכב על מתקן אוטונומי, שמסוגל לשמור שיווי משקל, להתקדם ולנווט ללא אינפוט אקטיבי של הרוכב. כמו כן סוס ניתן לאלף להגיב לקול או לסימונים באמצעות מושכות/ברכיים. אפניים יותר קשה לאלף, והן נוטות ליפול כשאתה מפסיק לנוע ולשים לב. אפניים גם לא משתדלות להישאר עומדות כשאתה מתעקש לרכון נמוך הצידה כדי להרים משהו מהקרקע.

frodo1

New member
דלית, אתה צודק

פשוט אף פעם לא היו לי אופניים. כן, אני לא יודע לרכב בלי גלגלי עזר, אבל אני לא מתבייש בזה.

haleth

New member
../images/Emo45.gif

גם אני לא, פרודו, וגם אני לא מתביישת

haleth

New member
גררררררררר......

רק בגלל הנזיפה שלך פיניתי זמן לגיחה קצרה לכאן וגם זה לא בסדר?! גגגגרררררר....

bizhar

New member
וברוכה הבאה לפורום!

הערות: 1.גם את צעירה אבל לא כמו פרודו שלנו
. 2. גוטמן וסמט ישמחו לתת לשניכם שיעור. סמט ילמד איך לעלות על האופניים וגוטמן ילמד איך ליפול מהם.

haleth

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

...וזה לא היה "לפניך", זה היה שלוש דקות תמימות אחרי ששלחתי את ההודעה
(מתאמנת בפולניות)

bizhar

New member
טוב, את זה ראיתי רק אחרי ששלחתי.

ואני שואל: האם הדקות הללו היו אכן תמימות?

cincin

New member
instr

אז היכן ניתן לראות ולהתרשם'האם יש גם אתר אינטרנט

instr

New member
כן,

WWW.S-Z-A.COM באתר ניתן לצמוא כתובת של המורה והמדריכים.

מנצל"ש: אני חייב לומר לך, נועם,

שלקרוא אותך באתר של בודו נינג'יטסו זה אחד הדברים המשעשעים שראיתי לאחרונה. באופן חיובי, כמובן.

frodo1

New member
נצל"ש

איזה קטע היה לי בפורום בודו-טאי-ג'יטסו!
סתכלו מה אחד שם כתב לי: Call me stupid (most people do), but I realy don´t understand what you mean... what´s the point of turning into a fish? Anyway forgetting techniques is what our school is all about - first remembering then forgetting...

אני לא משתתף, אבל אני קורא מדי פעם

ובדיוק בגלל תשובות כאלו זה מצחיק אותי. תשאל אותם קצת על טכניקות, נראה מה הם יענו

frodo1

New member
עוד קטע

גם הם לא מבינים את החתימות שלי... נראה לי שאני האדם היחיד שמבין את זה.

למעלה