מה זה ספר משניות?

מה זה ספר משניות?

חלמתי בלילה שמישהו דתי בא ונותן לי את הספר ורשום עליו בגדול משניות מה זה משניות??????????????

ששה סדרי משנה....

אלו דברי התנאים על התורה. יש בלימוד משניות ברכה גדולה לעילוי נשמת אדם שנפטר.

משניות...

הן חלק של התלמוד, מה שנקרא "תורה שבעל פה". התלמוד מחולק לשני חלקים: 1. משניות שהן הלכות שנאמרו על ידי תנאים שהם הרבנים הקדמונים שהעבירו את ההלכות מדור לדור. 2. הגמרא, שזו "פירוש" או הרחבה\דיונים של אמוראים שהם רבנים שבאו אחרי התנאים על המשניות.

זה ממש השגחה או מסר

כי יש לנו במשפחה 3 אזכרות בחודש כסליו לקרוא הכל???. או רק קטע מסויים בספר משניות? זה ממש מסר מהנפטרים? או אולי השגחה אלוהית?

הכל זה המון.

אני קראתי הכל. ז"א למדתי הכל במשך שנה תמימה, כל יום כשעתיים עד שסיימתי בסיעתא דשמיא. אבל אם בלימוד משניות לטובת נשמות, אז יש משניות באחד הפרקים של מסכת מקואות, שראשי התיבות שם זה נ'ש'מ'ה'. ואותן משניות נלמדות בד"כ לעילוי נשמה. וידוע כי מעלתן גדולה מאד לטובת הנשמה. לא אאריך כרגע בנושא. אני מקוה שאסף חבר הפורום ימצא עבורך קישור לפרק זה.

הנה בארבע משניות אחרונות

ראשי תבות שלהם זה נשמה. מסכת מקוות פרק ז ז,א יש מעלין את המקוה ולא פוסלין, פוסלין ולא מעלין, לא מעלין ולא פוסלין. אלו מעלין, ולא פוסלין--השלג, והברד, והכפור, והגליד, והמלח, וטיט הנרוק. אמר רבי עקיבה, היה רבי ישמעאל דן כנגדי לומר, השלג אינו מעלה את המקוה. העידו אנשי מידבא משמו שאמר להם, צאו והביאו שלג, ועשו מקוה כתחילה. רבי יוחנן בן נורי אומר, אבן הברד, כמים. כיצד מעלין, ולא פוסלין: מקוה שיש בו ארבעים סאה חסר אחת--נפל מהם סאה לתוכו העלהו--נמצאו מעלין, ולא פוסלין. ז,ב אלו פוסלין ולא מעלין--המים בין טמאים בין טהורים, ומי כבשים ומי שלקות, והתמד עד שלא החמיץ. כיצד פוסלין, ולא מעלין: מקוה שיש בו ארבעים סאה חסר קורטוב--נפל מהם קורטוב לתוכו--לא העלהו, ופוסלו בשלושת לוגין. אבל שאר המשקין, ומי פירות, והציר, והמורייס, והתמד משהחמיץ--פעמים מעלין, פעמים שאינן מעלין. כיצד: מקוה שיש בו ארבעים סאה חסר אחת--נפל מהם סאה לתוכו, לא העלהו; היה בו ארבעים סאה, נתן סאה ונטל סאה--הרי זה כשר. ז,ג הדיח בו סלי זיתים וסלי ענבים, ושינו את מראיו--כשר; רבי יוסי אומר, מי הצבע פוסלין אותו בשלושת לוגין, ואינן פוסלין אותו בשינוי מראה. נפל לתוכו יין, ומוחל, ושינו את מראיו--פסול. כיצד יעשה--ימתין עד שיירדו גשמים, ויחזרו מראיהן למראה המים; היו בו ארבעים סאה--ממלא בכתף ונותן לתוכו, עד שיחזרו מראיהן למראה המים. ז,ד נפל לתוכו יין או מוחל, ושינו מקצת מראיו--אם אין בו מראה מים ארבעים סאה, הרי זה לא יטבול בו. ז,ה שלושת לוגין מים, ונפל לתוכן קורטוב יין, והרי מראיהן כמראה היין--נפלו למקוה, לא פסלוהו. שלושת לוגין מים חסר קורטוב, נפל לתוכן קורטוב חלב, והרי מראיהן כמראה המים, ונפלו למקוה--לא פסלוהו; רבי יוחנן בן נורי אומר, הכול הולך אחר הנראה. ז,ו מקוה שיש בו ארבעים סאה מכוונות--ירדו שניים, וטבלו זה אחר זה--הראשון טהור, והשני טמא; רבי יהודה אומר, אם היו רגליים של ראשון נוגעות במים, אף השני טהור. הטביל בו את הסגוס, והעלהו--מקצתו נוגע במים, טהור. הכר והכסת של עור--כיון שהגביה שפתותיהם מן המים, המים שבתוכן שאובין. כיצד יעשה--מטבילן, ומעלה אותן דרך שוליהן. ז,ז הטביל בו את המיטה--אף על פי שרגליה שוקעות בטיט העבה--טהורה, מפני שהמים מקדמין. מקוה שמימיו מרודדין--כובש אפילו חבילי עצים, אפילו חבילי קנים--כדי שיתפחו המים, ויורד וטובל. מחט שהיא נתונה על מעלות המערה--היה מוליך ומביא במים--כיון שעבר עליה הגל, טהורה.

בקריאתן לבד עשית המון

אם תרצה ואם יהיה לך פנאי ללמוד ולהבינם, אזיי אני ממליץ עבורך על משניות קהתי. פירוש ברטנורא הינו רק למי ששולט ומכיר כבר את המשניות. ובכל מקרה, יש גם תפילה קצרה שנאמרת לאחר לימוד המשניות, לעילוי נשמת המנוח. אולי אסף יקירינו ימצא קישור לזה.

asaf2000

New member
משניות לע"נ לפי אותיות ותפילות

משניות לעילוי נשמה לפי אותיות כאן. תפילות לאחר הלימוד וליארצייט. תפילת אל מלא רחמים פה.

תודה תודה גם בשמי.

יש תפילה נוספת מיוחדת ומעט ארוכה ללימוד אחר המשניות. זה מודפס במשניות כמו משניות ע"א ועוד. התפילה שהבאת זו תפילה ידועה וגדולה הנאמרת גם אחרי תהלים וכו'. אלא שפרט לזו, יש גם תפילה מיוחדת לאחר לימוד משניות בלבד, לא לאמירה על הקבר אלא לאחר לימוד בבית או בבית הכנסת.

אכן. ותודה.

ניתן להבחין שכאשר מדובר בנשמה, תמיד התפילה תהיה בלשון נקבה. כי נשמה היא נקבה תמיד. וכאשר מדובר בתפילה לגוף, אזי כשמדובר במנוח אז לשון זכר, וכשמדובר במנוחה, לשון נקבה. זו התפילה אותה חיפשתי. לאחר לימוד המשניות. ויבולע המות לנצח ומחה ה' אלוקים דמעה מעל כל פנים. אנא יי מלא רחמים אשר בידך נפש כל חי ורוח כל בשר איש יהיה נא לרצון לפניך תורתנו ותפלתנו (ליחיד תורתי ותפלתי) בעבור נשמת (פב"פ) וגמול נא עמה בחסדך הגבול לפתח לה שערי רחמים וחסד ושערי גן עדן ותקבל אותה באהבה ובחבה ושלח לה מלאכיך הקדושים והטהורים להוליכה ולהושיבה תחת עץ החיים אצל נשמות הצדיקים והצדקניות חסידים וחסידות להנות מזיו שכינתך להשביעה מטובך הצפון לצדיקים. והגוף ינוח בקבר במנוחה נכונה בחדוה ובשמחה ושלום כדכתיב יבוא שלום ינוחו על משכבותם הולך נכוחו. וכתיב יעלזו חסידים בכבוד ירננו על משכבותם. וכתיב אם תשכב לא תפחד ושכבת וערבה שנתך. ותשמור אותו (לנקבה אותה) מחבוט הקבר ומרמה ותולעה ותסלח ותמחול לו על כל פשעיו (לנקבה לה על כל פשעיה) כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא וזכור לו זכיותיו וצדקותיו אשר עשה (לנקבה לה זכיותיה וצדקותיה אשר עשתה) ותשפיע לו מנשמתו לדשן עצמותיו (לנקבה לה מנשמתה לדשן עצמותיה) בקבר מרב טוב הצפון לצדיקים דכתיב מה רב טובך אשר צפנת ליראיך. וכתיב שומר כל עצמותיו אחת מהנה לא נשברה. וישכון (לנקבה ותשכון) בטח בדד ושאנן מפחד רעה ואל יראה (לנקבה תראה) פני גיהנום ונשמתו (לנקבה ונשמתה) תהא צרורה בצרור החיים ולהחיותו (לנקבה ולהחיותה) בתחית המתים עם כל מתי עמך ישראל ברחמים אמן

asaf2000

New member
נשמה זכר ונשמה נקיבה

לפני בערך שנה וחצי נפטרה אמו של האדמו"ר מנדבורנה שליט"א וראיתי ביטאון של נדבורנה עם הספדים ודברים שנאמרו בעת השבעה. אחד הרבנים שבאו לנחם את הרבי שאל אותו אם יש הבדל בין נשמות של נשים וגברים אז הרבי ענה לו שיש הבדל ואני לא מוצא כעת את הגיליון אז אני לא יכול לצטט אבל אני אחפש אותו בל"נ.

למעלה