מה זה סאטורי?

drall

New member
תשובות

ואני באמת שלא צריך את גוגול. בשיטות רוחניות מסויימות , במיוחד בזן בודהיזם , אך לא רק בו , ישנה התייחסות לאבולוציה רוחנית באופן מדרגתי. הגישה הזו קונספטואלית , כלומר , הזן בודהיסטים רואים הארה כמצב שמגיעים אליו אחרי שעולים שלוש מדרגות , או ארבע , לא משנה , אבל זה לא אומר שהם טוענים שמואר צריך בכלל להאמין בקיומן של המדרגות האלו. זו שיטת דרוג בסך הכל והיא לא מחייבת . שני סאטורים או אפילו שלושה יכולים להתרחש בו זמנית באופן תיאורטי. התיאוריה גורסת שצ'אקרות מתחלקות בין עצמן לזכר ונקבה , כלומר אם הלהמבדה היא נקבה אז הסוואדיסטן היא הזכר וכן הלאה , מניפורה , אג'ני וישודי .... סאטורי הוא מצב שזוג של צ'אקרות מתאחד וכך משתנה המצב האנרגטי הקבוע של האדם , כלומר נוצר אצלו מטאבוליזם אנרגטי שונה . מה שגורר כמובן , שינוי מוחלט במצבו הנפשי. ישנן שיטות שמקבלות את מושג ההארה , אבל אינן טוענות לקיומן של מדרגות , בטאואיזם , העליה היא שיפועית , כלומר החכם נמצא בתהליך רציף של צבירת טאו וגם אם הוא חווה אירועים בולטים יוצאי דופן , אין הדבר משליך על רמת ההתקדמות שלו , היא יכולה להיות איטית או מהירה בלי קשר לאירועים אנרגטיים קודמים שעברו עליו.

drall

New member
חביבה מאוד

כרגיל. עשו מנגל לא רחוק וזה די חירפן אותנו , אבל הייתה מדיטציה פיצוץ

אינקה

New member
לא מוכר לי עיסוק בסאטורי ושלביו

לפחות לא בבית הספר שלנו. למעשה עיסוק כזה נראה נוגד את הכיוון של הזן. יש לך איזה לינק או מראה מקום בשבילי? אינקה

בת דמות

New member
השלמות בחלקיות

עוד לינק, שאולי יעניין אותך. יש פערים שנפערים כשמדברים על קונספטים ומונחים שלקוחים ממסורות שונות ומשונות, כשלא מתרגלים אותם (וגם כשכן מתרגלים). לפעמים הגישה בתרגול עצמו- בצורה החיה של "התורה" סותרת מסקנות שאפשר להסיק מלקרוא וללמוד כמו תייר תרבותי על הרעיונות והתפיסות השונות. גם לזה יש ערך , אבל כדי שיהיה מועיל ולא מבלבל כדאי להבהיר איזה ערך, ביחס לאיזה מטרה. סקרנות? תרגול? The most important thing in connection with zazen - its real meaning as taught by Dogen - is often misunderstood. Some think that zazen is practiced to obtain satori (realization), and that when satori is complete, zazen is no longer needed. This is the Zen of ‘awaiting satori' and it has a somewhat different flavor from the Zen where zazen is itself the Buddha action. In the former, zazen is practiced in the spirit of hoping for realization, and only up to that point; after satori, zazen is not regarded as important. But Zen master Dogen stresses that the true way and true tradition of the Buddhas and patriarchs is to sit in meditation for its own sake, and not merely as a means to an expected satori ........ There is a quality in practice best described as pure intent – untainted by goals and levels and stages of enlightenments. One of the paradoxes of training is best expressed in the phrase "great effort, no goal." It is how we keep our practice pure. This allows us the fullest participation in the present without the comparing mind judging where we are in practice and always measuring

אינקה

New member
מדובר בהבנה עצמית

יתכן שב"שלבי הסאטורי" מדובר על השגת אחת מארבע הבנות: הרים אינם הרים, נהרות אינם נהרות הרים ונהרות הם ריקות הרים הם נהרות, נהרות הם הרים הרים הם הרים, נהרות הם נהרות אבל לי מוכרת רק האחרונה בתור הארה, למרות שגם בקודמות יכולה להיות תחושה של "נפילת אסימון". ראיית הדברים כמו שהם היא ההארה היחידה על פי בית הספר שלנו. יתכן שעל זה מדובר. תודה על הקישור. אינקה

barak001

New member
בלי לפגוע

במי שהמציא את החמשיר (או איך שזה לא נקרא) על הנהרות וההרים. זה נראה לי קצת יותר מדי מאולץ. הייתי מציע להיצמד יותר לאמת, ופחות למה שמסתדר מצויין בשיר (למשל השורה "נהרות הם הרים, הרים הם נהרות" - לא קצת נסחפנו בנהר?). מצטער, פשוט יש לי בעייה עם קיטשיות (אפילו כזאת בודהיסטית)...

בת דמות

New member
או שיר אחד

drall

New member
כן אינקה?

אולי כדאי שתציץ בכמה מעשיות זן כדי להתעדכן. "השער ללא שער" של מומון יכול להיות התחלה טובה

אינקה

New member
יש לך אותו?

לא מצאתי ברשת תכנים ממנו. אתה יכול לצטט כאן איזה סיפור ממנו שמדבר על סוגים הדרגתיים של סאטורי? כמו כן האם יש קשר בין הסאטורי השונים לבין הבנות הזן שציינתי בתשובתי לאליסה? תודה, אינקה

Vguru

New member
גם אני רוצה

גם אני לא מצאתי. דרול, תוכל להביא לינק ישיר או איזה קופי פייסט של סיפורי הזן שאליהם התכוונת? תוד.

drall

New member
חבר'ה זה אלמנטרי

איך אפשר להתחיל בכלל לדבר על זן בלי "השער ללא שער?" הסיפור על קוקושי מורה הקיסר והמשל של שני הגנבים והמשפט המדהים "אוי למורה ואוי לכל התלמידים אחריו " שנאמר על בודהיראמא בעצמו. זה חייב להיות באינטרנט איפשהו. בכל מקרה יש לי אותו בבית כבר כמה שנים.

אינקה

New member
אכן אין מה לדבר

אבל אם יש לך את הספר אז אנא עשה מאמץ והבא לנו כאן איזו מעשייה העוסקת בשלבי הסאטורי. לא חייבים את כל המסביב, רק את עיקר הדברים הקשורים לענייננו. אינקה

Vguru

New member
הכי לא יודע

אני שומר על רוח ה"לא יודע" ככל האפשר. במקרה זה, פשוט אין לי מושג.

Vguru

New member
הגדרה מוחלטת

סאטורי זו מילה בת שש אותיות, שמתחילה באות ס'.

למעלה