מה זה מיץ אלוורה?

מה זה מיץ אלוורה?

שלום מה פירוש המשפט:"שתו חצי כוס מים אלוורה " ? האם כך עושים מיץ אלוורה? קוטפים עלי אלוורה מהגינה חותכים אותם ולחטים אותם- עושים מאלוורה מעין תה ? איך עושים מיץ אלוורה? (הכוונה לטיפול בעצירות ובכלל ניקוי המעיים והקיבה) תודה

מיץ אלוורה ../images/Emo115.gif

בשל שנמתי נים ועוד נים
- לא ביקרתי את שאלתך, נים ולא נם
ואיתך הסליחה... אז ככה: אם יש בקרבתך את צמח האלוורה: טול עלה בשרני מאוד, רחץ אותו היטב, בסכין חדה, חתוך אר ורק את הקוצינן לאורכו. חתוך את העלה לקוביות, והכנס למערבל מזון. והנה לך כוס בריאות , ללא חליטה. אולם ברר היטב באם עליך לשתות את הנוזל כמות שהוא או מהול במיים. יום נפלא ושבוע טוב מאוד סבתא

לסבתא מה מועיל להסדרת הקיבה/מעיים?

היי סבתא מה מועיל להסדרת פעילות הקיבה והמעיים ? מסתבר לי (דבר שלא ידעתי כל 26 שנות קיומי) שאני סובל מעצירות. כיוון שיש לי יציאות רק כ-פעמיים-שלוש בשבוע. שאלה נוספת, האם ניתן לקטוף את העלים ממש מהגינות ברחוב (בשוכנתי יש המון מהצמח הזה)? תודה רבה

הוווווו נימנומי ../images/Emo66.gif שאלת המליון ../images/Emo124.gif

האמת? אם אתחיל לספר לך מה מועיל להסדרת פעילות המעיים - נתחיל עכשיו, ונסיים בבלוג שאורכו כימי שנותיך, ולמה ימי שנותיך אתה שואל ? ובכן, בקצרה - אתה סוחב בעיה משך כל שנות קיומך. נכון... יש האומרים: מה הבעייה, אז פעם פעמיים בשבוע.... לא ככה ! זו בהחלט בעיה, וכדי לטפל בה כדאי, צריך וראוי להגיע לשורש הבעיה ? מדוע לגבר צעיר ובריא (אני מניחה) ישנה בעיה בדרכי העיכול ? מתי היא החלה ? מדוע ? איזה "מטענים" אתה סוחב איתך ? ועוד ועוד ועוד. יכולתי לפתור אותך בקלי קלות בכמה עצות סבתאיות שתפתורנה את "הבעיה" - אך בפירוש לא את גורם הבעיה. למה הדבר דומה ? לאקמול לכאבי ראש הנמשכים 26 שנה.... נורמלי ? כאבי ראש 26 שנה ? נכון לא ? נכון שבשלב כלשהו היינו מגיעים לבירור מקיף ? מערכת העיכול היא ראי הגוף שלנו. היא זו הסופחת רעלים, מנקזת אותם מוציאה אותם וזוהי באמת הרצאה ארוכה. הצעתי לך כהתחלה כמובן במידת היכולת - להגיע לדיאטנית בקופת החולים אליה אתה שייך, להתאמת דיאטה. יתרה מכך - אני ממליצה בחום רב ומכל הלב הסבתאי שלי על התקשרות עם נאטורופאת/ית מומלץ באיזור מגוריך, זה יעשה הרבה מעבר לדיאטנית, (והנסיון מדבר מגרוני !!!! למרות היותי אחות יותר ממחצית חיי). לימים הקרובים ועד שתחליט על הדרך הנכונה: מתוך מילון המונחים שלנו: עצירות - פתרונות מיידיים: _____________________ באדיבותה של אורה, דיאטנית מוסמכת: בבונג - פרחים חליטה לשתיה. מרוביום -עלים חליטה לשתיה. סרפד -עלים חליטה לשתיה. סרפד- עלים קצוצים מהולים הדבש אכילה-מומלץ פטרוזליה -עלים +גבעולים חליטה לשתיה -מומלץ שומר -זרעים מרתח לשתיה -מומלץ. שן ארי -שורש טחון +אניס+שוש קרח מרתח לשתיה. צימוקים -אכילה. משמש -אכילה. יוגורט ביו -אכילה. אבוקדו -אכילה. פרי הדר -אכילה +שתית מיצים. מיץ גזר. ירקות ופירות עם הקליפה-אכילה מרובה. שסק -אכילה באשר לאלוורה: לא כל קקטוס בעל עלים רחבים הוא אלוורה. עליך להיות בטוח בכל מאת האחוזים כי מדובר אכן באלוורה. אני קוטפת מהעציצים בבית ואין בעייה לקטוף מהגינות - הקקטוס יגיד לך תודה. הרבה בריאות והצלחה סבתא

סבתוש תודה

תודה על העיצות סבתא. אני יודע להבחין היטב מהו אלוורה ולא סתם קקטוס. ריפאתי לחלוטין מספר רב של פעמים את הציפורן החודרנית שלי בעזרת הצמח הזה שקטפתי מגינות ציבוריות . השאלה אם בשביל לשתות אותו אין חשש להרעלה/נזק? כי קראתי פה גם בפורום שאם שמים את החלק הפנימי של עלה האלווורה בחניכיים זה מועיל גם לדימום חניכיים- וז גם דבר שאני רוצה לטפל בו. (ואם אפשר לפל גם בחיניכיים וגם בבטן -מה טוב) סופו של עיניין: אין חשש לרעל במידה ואשתה את האלוורה שאני קוטף מהגינה ? תודה רבה

אני לבדי ובעצמי ../images/Emo115.gif

הכנתי לא מעט פעמים, שיקויים מאלוורה, עד כמה שידוע לי (וידוע לי) אף אחד לא הורעל. לא טעים - אבל לא נורא. השיקוי שאני הכנתי היה מורכב מ - אלוורה דבש טהור (כזה שקונים ישירות במכוורת) וכוסית ויסקי טהור גם הוא. השימושים היו שונים ולפי איזה מרשם עתיק יומין. לצערי - הם לא הועילו למטרה לשמה הם נעשו אולם, לא אירע שום מקרה של הרעלה חלילה, נהפוך הוא - לימים ההרגשה הכללית שופרה. בריאות

בהמשך למה שסבתא ייעצה-

לפי תפיסת הגופנפש, בעיות עיכול [בעיקר כאלה ממושכות] יכולות להיגרם מאיזשהו פחד לשחרר [ברמה הנפשית כמובן], או אולי מלחץ ממושך... כדאי לבדוק, כי לפתור את זה ברמה הפיזית בלבד לא יהיה יעיל. הבעיה תתבטא במקום אחר.

למעלה