מה זה מזקל?

Nadav L

New member
מה זה מזקל?

שמעתי את השם הזה כמה פעמים ולפני כמה ימים גם ראיתי בקבוק שכתוב עליו: mezcal . מישהו יכול להסביר לי מה זה המשקה הזה? וגם לתת מותגים נפוצים...

ממה שאני זוכר זה בעצם הטקילה המקורי

זה בעצם שם כללי לכל המוצרים הכהילים שעשויים מפקעת צמח האגבה בדר"כ יש תולעת בתוכו.....

orfarb

New member
דן האדום, זקוקים פה לתשובה דחוף

אל תשאיר פה חברים חסרי אונים בנוגע למזקל. מפרגן לך.

MEIMIS

New member
המזקל הנפוץ ביותר הוא

לחיטה(יש תולעת) גוסנו רוחו(אולי יש לא יודע) מזקל חייב להעשות במדינה ווחוקה שמקסיקו הטקילה מופקת מצמח האגבה הכחול המזקל מכל צמח אגבה

סניפטר

New member
יש לי מזקל שחבר טוב שלי הביא לי

ממקסיקו (יותר נכון שלח לי בדואר) והתולעת ממש שמנה בואו נאמר שעד שהיא מתה היא מהייתה אלכוהוליסטית .

תשובה קצרצרה....../images/Emo47.gif

ממש בקצרה - המשקה הראשון שהופק מצמח האגבה היה הפולקה - זהו משקה בעל אחוז אלכוהול נמוך ( כמו בירה) שנראה כמו חלב וניתן לצריכה רק במקסיקו, אחריו החלו לעשות את המזכל לסוגיו, ההבדל בין המזכל לטקילה כמו שנכתב כבר הוא שטקילה נעשית רק מאגבה כחול (לפחות 51%) וחייבת להיעשות ב"חבל ארץ טקילה" ( לא מדויק...) מזכל ניתן לעשות מכל סוג של אגבה ( קיימים כמה עשרות) ובחבל ארץ ווחקה ( יפה אלירן ). קיימים כיום כ- 30 משקאות אלכוהולים שונים העשויים מאגבה במקסיקו. ביניהם כמה הדומים למזכל כמו ה-סוטול וכו'

כמעט ושכחתי....../images/Emo47.gif

התולעת - ברוב בקבוקי המזכל ישנה תולעת, התולעת היא גימיק שיווקי ואינה מחיובת בבקבוקי המזכל, קיימים שני סוגים - אדומה ( gusano rojo) המובחרת יותר שגדלה כטפיל בשורש ובלב האגבה, והשניה המוזהבת (gusano de oro) שגדלה על העלים. האדומות הופכות חיוורות באגבה, והזהב הופך לאפור. שני הסוגים ניתנים למאכל ואף נמכרות בשווקים שונים במקסיקו !!!!!
מצורפים לינקים בריאים :

MEIMIS

New member
ברור..

מה שאותי מעצבן זה שאנשים חושבים שמזכל זה טקילה ושברנדי זה קונייאק שכן שלי אמר לי לפני שבוע(הוא בן חמישים ומשהו הוא אומר לי) פעם הכנו אני וחברים שלי ברנדי ויצא לנו ויסקי...(לא יודע איך הוא הגיע לזה)

למעלה