מה זה מגנטיות?

magnetron 333

New member
מה זה מגנטיות?

מה זה מגנטיות ושדה מגנטי? איך שדה חשמלי (כמו חוט מעביר חשמל) יוצר שדה מגנטי? אני מתכוון בהקשר של אטומים וקווארקים - מה בעצם קורה בפועל בתהליכים האלו מבחינת האטומים או הקווארקים?

MajorGad

New member
מה שלימדו אותי בתיכון

זה כשמטען חשמלי בתנועה אז נוצר שדה מגנטי

ailag

New member
נכון../images/Emo45.gif, ומה שלימדו אותי באוניברסי

טה, בחלק של חשמל מעורבב עם תורת היחסות זה ש(בצורה הכי פשוטה של ניסוח:) תופעה מגנטית שיוצר מטען בתנועה היא תופעה חשמלית מנקודת מבטו של המטען שבתנועה. כלומר, המגנטיות היא בעצם תופעה חשמלית כמו שלמדנו בחשמל, רק מנקודת מבט של מערכת במהירות אחרת. זה לא יעזור הרבה במשוואות תיכוניות, אבל זה ממש מגניב.

magnetron 333

New member
כן, ואז?

מה קורה בפועל מבחינת האלקטרונים המשתתפים בתהליך, ומדוע זה מתרחש? (את ההסבר התיכוני אני מכיר וזה לא הסבר בכלל. זה רק קובע שאם כך וכך - אז קורה זה וזה...)

טל ר

New member
הסבר מפורט יותר

בואו נניח שיש תיל אינסופי שעובר בו זרם, ואלקטרון בודד הנע במקביל לו באותה מהירות של האלקטרונים העוברים בתיל. במערכת התיל, יש לנו מטענים חיוביים במנוחה בצפיפות נתונה, ומטענים שליליים הנעים במהירות כלשהיא והצפיפות שלהם זהה לצפיפות המטענים החיוביים. אולם, אם במערכת התיל צפיפות האלקטרונים שווה לערך כלשהו (אלקטרונים למטר), זה אחרי התכווצות האורך (היחסותית), ובמערכת המנוחה של האלקטרונים אותו המטר הוא יותר ממטר, ולכן צפיפותם קטנה יותר. ההיפך נכון לגבי הפרוטונים, שצפיפותם גבוהה יותר במערכת המנוחה של האלקטרונים. כלומר, במערכת המנוחה של האלקטרונים התיל טעון חיובית. האלקטרון הנע במקביל לתיל רואה את האלקטרונים הלא-צפופים והפרוטונים הצפופים, ולכן הוא נמשך לתיל (שמטענו חיובי). אם היו הרבה אלקטרונים כאלו, הרי שכולם היו נמשכים לתיל, ולכן יש כוח משיכה בין תיילים מוליכים באותו כיוון.

achokler

New member
אז איך עובד מגנט

איך אני לקוח חתיכת חומר שנקרא מגנט ומדביק את זה למקרר? איך לא נגמרת לו האנרגיה הדרושה להדבק למקרר? איך מטעינים אותו - על ידי חשמל
וכיצד ניתן לפרוק אותו
והאם לא ניתן ליצור מנוע ממגנטים

amirle

New member
הממ.. ניסיון

שדה מגנטי נוצר על ידי מטען חשמלי שנע, כן? מכיוון שבכל חומר מורכב מאטומים עם אלק' (מטענים חשמליים), לכל חומר יש שדה מגנטי, אם האלק' מסודרים בצורה מסויימת, כל השדה המגנטי הוא לכיוון אחד, ואז המגנט חזק.. בדרך כלל כל השדות המגנטיים הקטנים מבטלים אחד את השני.. בכל מקרה, מכיוון שיש לו שדה מגנטי (שלא נגמר.. לא שידוע לי לפחות) הוא נדבק למקרר.. בערך כמו שאנחנו נדבקים לכדור הארץ.. כלומר, ההדבקות לא מבזבזת אנרגיה, ואין סיבה שתגמר.. עזר? אם טעיתי בטח כבר יבואו ויתקנו..

achokler

New member
נשמע הגיוני

אז למה עד עכשיו לא בנו מנוע על מגנטים
אפילו מנוע חשמלי צורך אנרגיה. למה לא להשתמש במגנטים כמנוע. למשל מטוטלת עם שני מגנטים בצדדים. המטוטלת לעולם תתנדנד ימינה שמאלה בעזרת המגנטים. את תנועת המטוטלת בקלות ניתן להפוך לתנועה סיבוב או ישרה. והנה יש לנו מנוע?

achokler

New member
לא מבין

עבודה = כח * דרך (אולי אני טועה?) שאני מרחיק את המגנט מהמקרר שני ס"מ , והוא עף בחזרה אליו, האם זו לא עבודה?

טל ר

New member
סה"כ העבודה

העבודה שעושה המגנט כאשר אתה מרחיק אותו מהמקרר + העבודה שהוא עושה כשהוא עף אליו חזרה = אפס.

achokler

New member
אנרגיה פוטצנאלית שהופכת לקינטית

זה ברור אבל אם נקבע את המגנט ולידה מטוטלת . המגנט ימשך את המטוטלת עד שכח הכובד יכריע והיא תיפול חזרה. המגנט יוצר אנרגיה פוטנציאלתי שופכת לקינטית סיבובית. המטוטלת חוזרת לצד השני למגנט וחוזר חלילה. את התנועה הזאת קל מאד להפוך לתנועה עגולה או רציפה.

טל ר

New member
אם זה היה עובד

ניתן היה לעשות את זה עם משקולת וקפיץ (ללא מגנט). הקפיץ ימשוך את המשקולת עד שכוח הכובד יכריע והיא תיפול חזרה. הקפיץ יוצר אנרגיה פוטנציאלית שהופכת לקינטית קוית. המטוטלת חוזרת לצד השני לקפיץ וחוזר חלילה. אלא מה? לא ניתן להוציא אנרגיה ממערכת כזו בלי להפחית את האנרגיה האצורה בה.

טל ר

New member
לא בטוח למה כוונתך

קווי שדה מגנטי הם סגורים, ולכן לא ניתן פשוט "לקטוע" אותם. חומר מגנטי (בעל פרמביליות גבוהה) יקח אליו את קוי השדה, ולכן יבודד בין מגנט לבין חלל בו רוצים למזער את השפעת השדה המגנטי. האם לכך התכוונת?

Mapisto

New member
כן

עכשיו בוא נבנה כזה מכשיר: נקח מגנט ולידו נשים מטוטלת עם כדור. הכדור יתרומם מטבעו. נוסיף למערכת את החומר הזה שממעזר מגנטיות. השדה קטן וביחס ישר אליו גם הכוח, עכשיו כוח המשיכה מספיק חזק כדי לייצר תנועה במטוטלת (שאותה אפשר לעבד לצורות אנרגיה אחרות). איפה אני טועה?

טל ר

New member
הטעות

הכנסת החומר שממזער מגנטיות תתן לך עבודה, והוצאתו דורשת השקעת עבודה. העבודה שתהיה צריך להשקיע גדולה בהוצאת החומר תהיה גדולה מהעבודה שתקבל מהכנסתו בדיוק בכמות העבודה שתוציא מהכדור (+ הפסדים). אין כלא אליו משליכים את כל מי שמפר את חוקי הטבע, מהסיבה הפשוטה שלא ניתן להפירם. בכל מצב בו נדמה לנו שהפרנו את חוקי הטבע, למעשה לא הבנו אותם מלכתחילה. בכל מקרה, כל נושא חוק שימור האנרגיה במערכות מכניות פשוטות ומערכות אלקטרומגנטיות פשוטות נחקר היטב, ולא סביר שיש שם Loopholes.

achokler

New member
תשובה יפה

אני מבין את מה שאתה אומר לגבי מערכת סגורה שמוצאים ממנה אנרגיה. אולי יש הסבר יותר אינטאוטיבי, החיכוך של גלגל השיניים שממיר את התנועה גורם לאיבוד אנרגיה כזה שהמטוטלת תעצור בסוף? נכון?

טל ר

New member
הבעיה האמיתית

גם לולא היו במערכת הפסדים (מכניים כמו זה שהתייחסת אליו, או מגנטיים כמו חיכוך מגנטי), לא ניתן להוציא ממנה הספק. כוונתו היתה כי המטוטלת תמשיך בתנודתה, וניתן יהיה להוציא הספק מהמערכת לאורך זמן בלי שהאנרגיה האצורה במערכת תקטן, וכך ניתן יהיה לקבל אנרגיה בחינם. אם לוקחים בחשבון את ההפסדים, ודאי שהמערכת לא תוכל להמשיך בתנועתה אף ללא משיכת הספק חיצונית, והתנועה בה תשוכך בהדרגה.

למעלה